Wedstrijdverslag Harkemase Boys – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG HARKEMASE BOYS – TER LEEDE

Zaterdag 23 april 2022 14.30 uur

 

DROEVE DAG VOOR TER LEEDE

Natuurlijk, dat Ter Leede tegen Harkemase Boys weer verliest en dat daarbij de rode lijn dichterbij komt, dat is erg. Maar het plotselinge overlijden in de nacht van vrijdag op zaterdag van Jan Keuning komt bij heel Ter Leede toch zwaarder aan.

In zijn jonge jaren zelf een technisch begaafde voetballer met een prachtig schot, was Jan later jarenlang begeleider bij Ter Leede 1 en had hij een hechte band met de selectie. Hij stond dicht bij de spelers. In zijn beginjaren heb ik regelmatig met hem gespeeld, in zijn laatste jaren zat ik als supporter/verslaggever vaak naast hem.

En ook toen zijn fysieke en mentale gezondheid hem dat niet meer toestond, bleef zijn contact met de selectie nauw, hij was er bij de trainingen en altijd bij de wedstrijden, ook bij de verre was hij present. Het ontbreken bij Harkemase Boys moet dan ook een onwezenlijke ervaring zijn geweest voor de ploeg. Geen boks en bemoedigend woord vooraf van Jan. We wisten dat zijn gezondheid broos was, maar zijn overlijden komt toch onverwachts.

Over de wedstrijd zal ik kort zijn, ook al omdat ik er zelf niet bij aanwezig was. Ter Leede speelde met rouwbanden en de wedstrijd werd door een minuut stilte voorafgegaan. Al in de dertiende minuut scoort Kian Visser uit de rebound na een corner en in de 22e minuut vergroot Berwout Beimers de voorsprong door zijn vijftiende treffer aan te tekenen. Met deze stand gaan de ploegen rusten.

Na de thee bijt Ter Leede beter van zich af en als Thijs Haarman in de zestien getackeld wordt scoort aanvoerder Arroyo uit de strafschop de aansluitingstreffer in de 55e minuut. Lang duurt het uitzicht op een goed resultaat niet, want zeven minuten later kopt Beimers uit een verre ingooi door naar Jhurrey Margaritha die de 3-1 aantekent. En alle hoop wordt de bodem ingeslagen als na een aanval van Ter Leede Beimers uit de counter een steekballetje op hem benut en het staat in de 67e minuut 4-1.

Het slotakkoord is voor aanvoerder Mart Dijkstra die uit een vrije trap de eindstand op 5-1 brengt.

 

Een zwarte dag voor heel Ter Leede.

Maar we moeten verder, zonder Jan Keuning.

Aanstaande zaterdag thuis tegen Excelsior ’31 uit Rijssen

 

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Iloba Achuna, Joris Voest (78’ geel), Kian Visser (87’ Lucas Keizer),  Dennis van Duinen (73’Tapmahoe Sopacua), Jari Slort (73’ Jelle Jan de Graaf), Thomas Prinsen, Mark Bruintjes,  Jhurrey Margaritha (87’ Rik Nicolai), Mart Dijkstra ©, Berwout Beimers ( 80’ Mart Bloeming)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (52’ Joey van den Berg), Mike van den Steenhoven(79’ Steven Wajer), Shaquille Prijor,  Feyo Glim(65’  Melvin van Stijn), Thijs Haarman, Luc de Kruijs (65’ Stijn van Biezen)

Scheidsrechter: Jules Nelissen

Assistent-scheidsrechter: Gabriël Malki, Gabriel Nusselder

 

(met dank aan reporter Willem Moleveld voor zijn aantekeningen)