Wedstrijdverslag Hoek 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG HSV HOEK 1 – VV TER LEEDE 1 zaterdag 16 september 2017 14.30 uur

TER LEEDE EN HOEK MAKEN HET TOCH WEER SPANNEND!

En dat was in de eerste helft absoluut niet het geval. Ter Leede speelde prima en deelde de lakens uit en Hoek kon daar weinig tegenover stellen en de 0-2  voorsprong door Van Otterloo en Dingjan had veel groter kunnen zijn. Na de rust werd Hoek door trainer Jannes Tant met twee wissels  weer vroeg het veld ingestuurd en acteerde veel feller onder leiding van de uitstekend spelende aanvoerder Vandepitte die werkelijk overal was. Na enige tijd herstelde Ter Leede zich en kreeg net als Hoek kansen, maar toen Bram Leroy Hoek met een mooi schot de stand op 1-2 bracht werd het toch nog spannend. De korte staking door scheidsrechter Voncken werkte niet in het voordeel van Hoek, want de zege kwam daarna niet meer in gevaar en zo kon Ter Leede na deze derde achtereenvolgende uitzege op Hoek zeer tevreden  terugkeren naar de Roodemolen.

Zoals gevreesd werd kon aanvoerder Boelee niet spelen, maar Ben van der Lans toonde zich een uitstekende vervanger op zijn rechtsbackpositie en voor de eveneens ontbrekende Oussama Siali speelde Jesse Dingjan, actief als altijd.  De eerste minuten ging het nog wel gelijk op, maar toen in de twaalfde minuut een foute pass door Ter Leede onderschept werd, kon Ian van Otterloo na zijn tegenstander knap omspeeld te hebben alleen op het doel afgaan en de 0-1 scoren.

Ter Leede zette steeds hoog druk en Hoek kon of leek niet te durven opbouwen, het speelde achterin de bal rond en tot ongenoegen van de Hoek-aanhang ook veelvuldig terug op doelman De Jonghe.

Na een kwartier kwam Jesse Dingjan op rechts door, maar zijn voorzet kon door de inlopende Van Otterloo en De Kruijs net niet in het doel worden gewerkt. Marc had jammer genoeg toch weinig geluk met zijn doelpogingen en ook Jeffrey Bok kon na een pass van Marc in de 25e minuut alleen voor de keeper niet scoren, Jordi de Jonghe wist zijn inzet tot corner te verwerken.

Drie minuten later viel de tweede treffer toch toen Ian van Otterloo een mooie pass ontving, doorging op rechts en Jesse Dingjan zijn precieze voorzet efficiënt afwerkte en de stand op 0-2 bracht. Direct hierna schoot Marc na een mooie actie op rechts naar binnenkomend keihard met links, maar zag zijn knal overvliegen.

Hierna mocht Ter Leede verschillende corners nemen, schoot Bok op aangeven van Toon Zwetsloot op de buitenkant van de linkerpaal, maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord, ook niet door aanvoerder Vandepitte in de 43e minuut, want zijn inzet uit een vrije trap ging rechts naast.

Trainer Jannes Tant verving in de rust Rik Impens en Zinho Chergui door Birgen Martens en Sidy Ceesay en stuurde zijn ploeg al vroeg het veld in waar ze stonden te trappelen om te beginnen, maar ja daar is ook een tegenstander en een arbitraal trio voor nodig en toen die er waren begon Hoek gedreven aan de tweede helft. Kennelijk had het gestormd in de Hoekse kleedkamer. Al na twee minuten zagen we een aardige aanval via aanvoerder Vandepitte, een corner op rechts  en een gretige Nick van Sprundel, maar die werd steeds wegens buitenspel teruggefloten.

Hoek speelde met veel meer vuur en inzet, Ter Leede verweerde zich en ving na tien minuten de aanvallen aardig op en in de 56e minuut resulteerde een mooie combinatie tussen Ian, Bok en Toon in een inzet van Jeffrey slechts in een corner en een voorzet van linksback Sami Mouchih schoot Bok links naast. In de 60e minuut voorkwam De Jonghe een treffer van de naar binnen gekomen Jeffrey na een pass van Ronnie Verplancke.

Beide ploegen laten zich nu gelden. In de 66e minuut schiet Ben van der Lans na een uitval over en drie minuten later voorkomt hij net aan een treffer door een scherpe voorzet van Bram Leroy corner te glijden en na een corner van Hoek rukt Toon op, maar zijn harde strakke trap is een prooi voor De Jonghe en in de 75e minuut verricht Laszlo Sandor een belangrijke redding door de doorgebroken Van Sprundel het scoren te beletten.

De aansluitingstreffer komt er toch. Net na de vervanging van Marc De Kruijs door Jordi Vierbergen krijgt Bram Leroy de bal,  vuurt een mooi schot af dat in de rechterbovenhoek verdwijnt en het staat 1-2. Ter Leede antwoordt met een uitval van Ian, maar Vandepitte redt met een sliding.

Vlak na een Hoeks beleg voor het Ter Leededoel staakt de scheidsrechter op aangeven van grensrechter Kwaytaal het duel, wegens verbaal geweld van een groepje supporters aan zijn adres. Aanvoerder en stewards gaan ernaartoe en na afloop van de wedstrijd gaat de discussie met het groepje door en ik herken in het epicentrum van de groep een figuur die ook al voor problemen zorgde tijdens de winterwedstrijd Noordwijk-Hoek (3-2) in februari van dit jaar. Geen slimme actie, want na de hervatting creëert Hoek geen kansen meer en krijgt de bij Ter Leede ingevallen Niels van Veen nog een prachtige kans op 1-3 en werkt even later een verdediger van Hoek de bal bijna nog in eigen doel en in de 98e minuut fluit scheidsrechter Voncken af en kan Ter Leede de punten weer meenemen naar Sassenheim.

Een mooi resultaat en dat smaakt naar meer en Ter Leede heeft nu twee zware, maar wel mooie wedstrijden voor de boeg: eerst de bekerwedstrijd tegen Katwijk uit en dan de competitiewedstrijd thuis tegen koploper Noordwijk!

Dat kan nog wat worden!

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe, Yoshi Verbrugge, Thomas van Renterghem, Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte ©, Fabian Wilson, Bram Leroy, Rik Impens (46 Birgen Martens), Nick van Sprundel, Aaron Verwilligen (45 geel, 69 Titas Vitukynas), Zinho Chergui (46 Sidy Ceesay)

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Ben van der Lans, Stefan Kraaijvanger, Sami Mouchih, Rob Zandbergen,  Ronnie Verplancke © (87 Niels van Veen), Jeffrey Bok, Ian van Otterloo, Marc de Kruijs (77 Jordy Vierbergen),  Toon Zwetsloot, Jesse Dingjan

Scheidsrechter: T. Voncken

Assistent-scheidsrechter: M. Kwaytaal (1e) en B. Smets