Wedstrijdverslag HSV Hoek – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG HSV HOEK – TER LEEDE zaterdag 29-02-2020 om 14.30 uur

DE ZON BREEKT VOOR TER LEEDE WEER DOOR OP DENOEK

Op deze schrikkeldag presteerde Ter Leede op nieuw uitstekend tegen Hoek. Na afloop werd Ruben de Jager gevraagd hoe hij dit verlies tegen “laagvlieger” Ter Leede na de 2-5 uitzege op koploper Sparta Nijkerk kon verklaren. Gebrek aan automatismen, hij wist het eigenlijk niet. Hij had ook kunnen zeggen dat het gezien de eerdere resultaten best wel logisch was: de wedstrijden vanaf 2015, dat zijn er nu acht eindigden in zeven overwinningen en eenmaal verlies voor Ter Leede. En alle achttien partijen tegen elkaar leverden Roodgeel een keer een gelijkspel en twaalf keer winst op. Dat zijn mooie statistieken.

Met doelman Bekkers weer onder de lat en Steven Wajer op het middenveld en Jordly Petronia als rechtsback overleefde Ter Leede enkele gevaarlijke momenten alvorens zelf door Steemers op voorsprong te komen en die 0-1 wist het tot de rust vast te houden met goed veldspel waar Hoek steeds minder tegenover zette. De gastheren konden ook slecht omgaan met de strakke wind in de rug.

Dat deed Ter Leede na de rust veel beter. Met doeltreffende counters wist het onder de druk van Hoek uit te spelen en zo kon het door Van Otterlo en Bok uitlopen naar 0-3 voordat Doesburg kon tegenscoren. De mooie 1-4 van invaller Gillissen sloeg elke hoop op thuissucces de bodem in en zo kon Roodgeel met een driepunter de terugreis naar Sassenheim aanvaarden. Voorwaar een uitstekende prestatie die moed geeft op het wegblijven uit de gevarenzone.

Omdat  Boelee geblesseerd was nam Van der Lans zijn plek en de aanvoerdersband over naast Dirk Hoekstra, terwijl de weer fitte Steven Wajer de plek van Toon Zwetsloot innam en met zoals gezegd Bekkers weer in de goal en Jordly Petronia rechts achterin trad Ter Leede  in het strijdperk tegen Hoek waarin Kyle Doesburg  een basisplek had gekregen.

Al in de vierde minuut wist Bekkers zich te onderscheiden met een redding op een schot uit de rebound van De Jager en even later tikte hij de inzet van Impens corner nadat Dirk Hoekstra balverlies leed doordat hij twee spelers trachtte te passeren omdat hij niet meer kon afspelen. Toen ook Doesburg in de elfde minuut de bal niet wist binnen te houden nadat hij Bekkers op snelheid al voorbij was, waren de aanvallende aspiraties van de thuisploeg voorlopig over.

Nu is Ter Leede aan zet. Eerst komt Petronia in de dertiende minuut op, maar kan Dirk Hoekstra zijn voorzet niet inkoppen, vervolgens weet doelman De Jonghe een voorzet van Steemers te onderscheppen, dan levert een mooie voorzet van Bok ook geen resultaat op, maar Ter Leede heeft het initiatief, reden waarom het thuispubliek luidkeels zijn ongenoegen kenbaar maakt.

En het wordt er voor Hoek niet beter op als de actieve en snelle Petronia in de 27e minuut spits Kabwe Manengela opjaagt, hem de bal ontfutselt , versnelt, dreigt te schieten en dan heel precies de bal aflegt op de meegerende en volledig vrijstaande Steemers die de 0-1 scoort tot grote vreugde van de Ter Leede supporters die zo beloond worden voor het ondernemen van deze lange reis.

Hierna zien we in de 28e minuut een hectisch moment voor Bekkers’ doel die daarbij geblesseerd raakt en weet uitstekend en resoluut ingrijpen van Robertson even later gevaar bij een uitval van Hoek te bezweren. Ben van der Lans moet in de 40e minuut de tweede corner voor Hoek weggeven en in de 44e minuut kopt De Jager naast en over, als Darrazi de hoge voorzet niet weet weg te koppen. Met een 0-1 stand gaan de ploegen aan de thee.

Ter Leede komt goed uit de kleedkamer met twee aardige aanvallen en een mooi schot en Hoek antwoordt in de 56e minuut met een gevaarlijke aanval en een schot van de overigens niet opvallend spelende Vandepitte dat overvliegt.

Al in de 60e minuut wisselt Hoek. Verwilligen en Franse komen erin voor Van den Bergh en Kabwe Manengela en vijf minuten later komt Robin Nelis Bannani aflossen en zijn de wissels op. We zien Franse al vrij snel naast schieten en ook een hectische situatie voor het doel van Bekkers in de 68e minuut geeft aan dat Hoek de druk opvoert.

De 0-2 valt dan ook voor Ter Leede op een uitstekend moment. Na een corner in de 70e minuut van Hoek verovert Van Otterlo in de zestien de bal, speelt Bok op rechts aan, die passt weer terug op Ian die vanaf de eigen helft op links oprukt, zelf ook weer kan afgeven, maar kiest voor een strak laag schot dat in de verre hoek achter De Jonghe verdwijnt.

Hoek is nu van slag en geeft veel ruimte weg. Een minuut later landt een lob van Van Otterlo nog op het dak van het doel, maar weer twee minuten later ontvangt hij een pass van Sami Mouchih, ingevallen voor Joey van den Berg en speelt snel door op Bok die de 0-3 aantekent. Waarschijnlijk nog in de euforie van die riante voorsprong is de concentratie van Ter Leede even weg en daarvan maakt Vandepitte gebruik door de vrijstaande Doesburg aan te spelen die de 1-3 scoort.

Is er nog hoop voor Hoek? Het dringt aan, krijgt een vrije trap te nemen, maar nu brengt Hoekstra koppend redding en dan volgt er in de 84e minuut weer een uitval van Bok, hij omzeilt de buitenspelval, kan misschien zelf scoren, maar kapt, kijkt even, ziet Gillissen, ingevallen voor Steemers, op links vrijstaan en door zijn precieze pass kan Jim de bal met de borst controleren en langs doelman De Jonghe jagen. Gillissen maakt vaak mooie doelpunten!

Met 1-4 is het gespeeld en nadat Echahbouni er nog is ingekomen voor Van Otterlo fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Caïro af en heeft Ter Leede een mooie overwinning geboekt op Hoek, resultaat van een collectief zoals we dat graag zien.

Volgende week thuis tegen de amateurs van Ajax. Tot daar!

Opstelling HSV Hoek: Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts, Kim van den Bergh (60’ Aron Verwilligen), Reguillo Vandepitte, Fabion Wilson, Roycel James, Rok Impens ©, Frances Kabwe Manengela (60’ Erwin Franse), Karim Bannani (65’ Robin Nelis), Ruben de Jager, Kyle Doesnurg

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers,  Dirk Hoekstra,  Ben van der Lans, Mounir Darrazi (67’ geel), Steven Wajer,  Jonathan Robertson,  Ian van Otterlo  (90’  Sohaib Echahbouni),   Jeffrey Bok, Joey van den Berg (68’ Sami Mouchih), Robert Steemers (75’ Jim Gillissen)

Scheidsrechter: Lorenzo Caïro

Assistent-scheidsrechter: Wouter Linders (1e) en Amilcar Mejia