Wedstrijdverslag Huizen – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG HUIZEN – TER LEEDE

Zaterdag 26 augustus 2023 14.30 uur

 

DONKERE WOLKEN BOVEN SPORTPARK WOLFSKAMER …. VOOR TER LEEDE

Maar na een van beide kanten zeer matige eerste helft met weinig kansen brak voor Huizen na ruim een uur de zon door en scoorde Timo Vos de 1-0 en vergrootte Sergio Koszak een handvol minuten later de voorsprong en pas daarna trok Ter Leede onder aanvoering van captain Arroyo ten aanval en hij was het ook die de aansluitingstreffer in de 85e minuut maakte, maar ondanks dat de slotfase voor Ter Leede was en de thuisploeg de weg kwijt was ontstonden er geen grote kansen meer waaruit de gasten konden scoren en na zes minuten extra floot scheidsrechter Teun van der Velden af, had Huizen de openingswedstrijd met 2-1 gewonnen en o ja, Ter Leede scoorde nog wel, maar dat waren slechts gele kaarten. Zo kende net als vorig jaar een valse start.

Ter Leede startte achterin zonder de nog geschorste Dirk Hoekstra en de licht geblesseerde Tomas de Louw, met Dave Star links centraal naast aanvoerder Arroyo en Tim Bloemendaal als rechts- en Jeffrey van Kempen als linksback. Het middenveld was voor Steven Wajer en Mike van den Steenhoven met Luc de Kruijs op tien; in de voorhoede nam Boy Tetteroo de spitspositie in, hij kon er helaas niet tot grote daden komen en waren Oscar Minnaard en Marc de Kruijs de buitenspelers.

Over de eerste helft kan ik kort zijn. Ter Leede wist zich pas in de 32e minuut een kans te verwerven toen Marc de Kruijs voor kon geven op Boy Tetteroo, maar zijn stuiterbal was geen groot probleem voor doelman Olivier Pabon. De thuisploeg was al in de derde minuut met het doorkomen op links van Tristen Kroeze en een schot in het zijnet van Theo Visser dreigend en het kreeg in de twintigste minuut een kans, maar doelman Daan Prins voorkwam met een hand dat een voorzet van rechts gevaarlijk werd. Het spel van Ter Leede was te gehaast in de opbouw en aanvallend te onsamenhangend. In de verdediging speelde aanvoerder Arroyo, gesecondeerd door Dave Star, vlekkeloos. Mike van den Steenhoven was op het middenveld zijn tegenstanders regelmatig te slim af, maar moest daardoor in de 26e minuut wel een flinke aanslag op zijn benen incasseren, waar hij behoorlijk last van had. Gelukkig kon hij verder.

Na de thee komt Hidde van den Ende erin voor Oscar Minnaard en neemt de linksbenige Luc de Kruijs de rechtsbuitenplek in. In de 48e minuut raakt doelman Prins bij het goed uitkomen geblesseerd, maar ook hij kan verder. Nadat in de 53e minuut Steven Wajer heeft overgeschoten en even later Hidde van den Ende heeft overgekopt krijgt Ter Leede in de 59e minuut een fikse waarschuwing als Timo Vos uit de rug van linksback Jeffrey van Kempen sprint en keurig voorgeeft op de kleine, actieve Frank van den Bosch en in uiterst kansrijke positie toch links naast schiet. Het helpt niet en twee minuten later is het raak als de hard inlopende Timo Vos uit een afgeslagen aanval de bal van ver inkopt.

Vreugde bij heel Huizen door dit eerste competitiedoelpunt en het wordt nog erger als Van den Bosch vijf minuten later door een slimme een-twee Sergio Kozjak in staat stelt om de 2-0 te maken: de bal gaat door de benen van Daan Prins het doel in.

Dan pas wordt Ter Leede wakker. Aanvoerder Arroyo gaat naar voren, Hidde van den Ende neemt zijn plek in en uit een voorzet van Luc de Kruijs kunnen twee Ter Leedespelers de bal er net niet in lopen.

Ter Leede gaat wisselen en Martijn Youri Wooter, Benjamin van Aken en Joel van de Graaf komen erin voor Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhpen en Dave Star. De aanvalsdrift leidt natuurlijk ook voor ruimte voor het doel van Ter Leede en in de 78e minuut verricht Daan Prins een goede redding, een minuut later belandt een schot van Marc de Kruijs niet in, maar op het net en dan scoort Tomas Arroyo in de 84e minuut de 2-1. Als hij de bal snel uit het net wil halen krijgt hij echt een soort doodschop, maar de scheidsrechter laat het onbegrijpelijkerwijs  gaan, zijn grensrechter heeft het zeker gezien, maar hij zet wel de agerende trainer Oosterlee op de bon!

In de slotfase dringt Ter Leede aan, krijgt corners vanaf links, maar het mag ondanks de extra tijd niet baten. Heel Huizen houdt zijn hart vast en schreeuwt de scheidsrechter toe om af te fluiten en als hij dat doet heeft Ter Leede zijn openingswedstrijd verloren.

 

Dat zal volgende week thuis tegen Purmerstein toch echt beter moeten!

 

Opstelling Huizen: Olivier Pabon, Sergae Kogeldans (88’ Hidde van der Veldt), Jeroen Lamme, Dailey Groenewegen, Dennis Lamme, Frank van den Bosch (88’ Remco Helms), Joshua Lo-Asioe, Sergio Kozjak, Theo Visser © (85’ geel), Timo Vos (73’ Sebastiaan van Kammen), Tristen Kroeze

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Boy Tetteroo (29’ geel), Oscar Minnaard (46’ Hidde van den Ende), Tim Bloemendaal ( 31’ geel, 77’ Martijn Youri Wooter), Steven Wajer (66’ geel), Marc de Kruijs (74’ geel), Jeffrey van Kempen (81’ geel), Mike van den Steenhoven (77’ Joel van de Graaf), Luc de Kruijs (83’ geel), Dave Star (77’ Benjamin van Aken)

Scheidsrechter: Teun van der Velde

Assistent-scheidsrechter: Samir Aboujid en Ruben IJsseldijk