Wedstrijdverslag Jong Ter Leede – Foreholte 2

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2 – FOREHOLTE 2

Zaterdag 20 april 2024 12.00 uur

JONG TER LEEDE WINT NU OOK THUIS DE DERBY VAN FOREHOLTE 2

Terwijl om twaalf uur het bloemencorso vlakbij de Roodemolen voorbijtrok nam Jong Ter Leede het in de competitie op tegen de nummer twee van de ranglijst die bezig was aan een zeer sterke reeks van acht overwinningen en slechts één gelijkspel. Op 25 november won Ter Leede op Sportpark Elsgeest ook al met 1-2 en in een spannende partij op het scherp van de snede trok Ter Leede uiteindelijk aan het langste eind door met 3-2 te winnen.

Met de krachtige Noordwester tegen startte Jong Ter Leede goed met voor het eerst weer Tomas de Louw als centrumverdediger in de gelederen en in de veertiende minuut was het Lars Sanberg die gebruik maakte van verwarring in de defensie van Foreholte omdat die dacht dat Joel van de Graaf buitenspel liep en scoorde onze rechtsbuiten de 1-0.

Ter Leede kende hierna een paar aardige aanvallen met een goed schot van Joel van de Graaf, toch wel een uitblinker in deze partij en in de 26e minuut een uitstekende kans voor spits Wessel van de Geer uit een voorzet van Sam Rotteveel, maar zijn kopbal ging naast.

Maar in plaats van een voorsprong wordt het na een halfuur gelijk als na een ongelukkige pass de linksbuiten van Foreholte zich vrij draait en met een mooi geplaatst schot de bal in de rechterhoek deponeert en het wordt in de 39e minuut nog erger als na een prachtig strak genomen corner van links de bal wel wordt weggewerkt, maar bij de linkerpaal wordt ingebracht waarna Gijs Beekwilder de bal met de borst over de achterlijn wil duwen, maar hij staat niet dicht genoeg bij de paal en het leer verdwijnt niet naast maar in het doel.

Gelukkig reageert Ter Leede bliksemsnel, want een minuut later is het na de eerste de beste aanval alweer gelijk: uit een mooie combinatie tussen Joel van de Graaf, Martijn Youri Wooter en Sam Rotteveel zet de laatste voor en nu kopt Wessel de Geer wel goed in.

Met 2-2 gaan de ploegen rusten en na de thee komt Lucas Schepers erin voor Koen Mastemaker terwijl Sjoerd van Lemmen Tomas de Louw al in de eerste helft na 33 minuten had vervangen.

De eerste wapenfeiten na de thee zijn weer een kopbal van Wessel van der Geer uit een voorzet van rechts, ik dacht van Lucas Schepers en een schot van Joel van de Graaf. In de 54e minuut krijgt de in het centrum opgedoken Sam Rotteveel een mooie kans om te scoren uit een strakke voorzet van rechts na een mooie combinatie tussen Chris van der Zaag en Martijn Wooter, maar Sam mist met zijn zwakkere rechterbeen.

De strijd wordt feller en in de 58e minuut raakt Lars Sanberg geblesseerd en komt Robin Rovers erin en hij verovert in de 63e minuut de bal, geeft voor op Joel van de Graaf die zich in de zestien vrij draait, neergelegd wordt, waarna Sam Rotteveel de toegekende strafschop hard in de linkerhoek jaagt en Ter Leede staat weer voor.

Hierna volgt een felle strijd, veelal op het middenveld waarop ook Benjamin van Aken naast Joel bergen werk verzet om de opbouw van Foreholte te verstoren. Joep van Noort en Quincy Blankespoor komen erin voor Wessel van der Geer en de moegestreden Sam Rotteveel, Martijn Wooter krijgt nog kramp, maar moet verder, want de wissels zijn net op en gelukkig weet hij zijn eerste volledige wedstrijd goed uit te spelen.

Na een hectisch slot fluit scheidsrechter Nigel van Leeuwen, die geen gemakkelijke middag had, maar zich goed staande wist te houden, af en heeft Ter Leede Twee op deze corsodag wèl gewonnen.

Een prima prestatie!

Opstelling Ter Leede: Kane Vergeer, Koen Mastemaker (46’ Lucas Schepers), Chris van der Zaag ©, Tomas de Louw (30’ Sjoerd van Lemmen), Martijn Youri Wooter, Benjamin van Aken, Lars Sanberg ( 58’ Robin Rovers), Gijs Beekwilder, Wessel van der Geer (84’ Joep van Noort), Joel van de Graaf, Sam Rotteveel (84’ Quincy Blankespoor)

Scheidsrechter: Nigel van Leeuwen

Assistent-scheidsrechter: Kees Rotteveel en Frans Winkelman