Wedstrijdverslag Jong Ter Leede – RKDEO 2

WEDSTRIJDVERSLAG JONG TER LEEDE – RKDEO 2

Zaterdag 6 april 2024 12.00 uur

RUIME EN VERDIENDE OVERWINNING VAN JONG TER LEEDE

Met de overwinning op RKDEO, Rooms Katholieke Door Eendracht Omhoog, uit Nootdorp is Ter Leede 2 nu zes wedstrijden ongeslagen, met inbegrip van de wedstrijd in de LAV-cup tegen Graaf Willem II VAC die in 1-1 eindigde, maar waarin de Hagenaren door penalty’s wonnen.

Maar nu werd het weer eens een ruime overwinning na de twee 0-0 wedstrijden tegen Honselersdijk 2 en Voorschoten ’97 2 en de 2-1 op Verburch 2. En dat tegen de nummer twee, waarvan op de elfde van de elfde nog met 5-4 werd verloren. Hierdoor ging Door Eendracht een plaatsje Omlaag en steeg Foreholte 2 naar de tweede plek en staat Jong Ter Leede nu op een vierde plek.

De overwinning was verdiend, Ter Leede had wel zo’n 75 procent balbezit, maar het bleef toch bijna de hele eerste helft 0-0 en pas in de 44e minuut en na zes corners kwam het op 1-0 na een aardige aanval die door Matthijs MC. Laughlin doeltreffend werd afgerond. En in de achttiende minuut had RKDEO een prachtige kans op 0-1 gekregen toen hun gevaarlijkste aanvaller, de linksbuiten Ishaan Makhanial, het leer er in de rebound net niet in kreeg nadat de bal uit een voorzet tegen de linkerpaal was gestuiterd.

Hiervoor had Ter Leede al twee kansen gekregen op een vroege voorsprong, maar uit een voorzet van rechtsbuiten Lars Sanberg schoot Mc. Laughlin recht op doelman Vince Kester.

Veel balbezit, maar door de harde wind in de rug kwamen veel lange ballen van bijvoorbeeld aanvoerder Chris van der Zaag niet aan en door attent  uitlopen kon de doelman van de gasten ook regelmatig redding brengen.

Jong Ter Leede had ook al vroeg met enige tegenslag te kampen, want in de voorbereiding ging Jordi van der Zwart door zijn enkel en moest hij de wedstrijd, soms leunend op krukken, van de kant volgen. Bart Sloof nam naast aanvoerder Van der Zaag zijn plek in en het was weer wel goed om een herstelde Martijn Youri Wooter op de linksbackplaats  te zien acteren. Hij speelde de volledige  eerste helft en dat ging prima.

Nadat in de tweede minuut van de eerste omwenteling RKDEO door een counter nog gevaarlijk werd met een – gelukkig geblokt – schot doordat Bart in de aanval was gegaan en controleur Gijs Beekwilder te laat terug was, gingen de ploegen met de 1-0-stand rusten en voor de tweede helft kwam Joep van Noort erin voor Martijn Youri Wooter.

Tegen de wind in startte Ter Leede weer dominant, maar meer dan een schot van linksbuiten Sam Rotteveel dat overvloog leverde dat niet op en toen na tien minuten doelman Kane Vergeer uit een RKDEO-corner van rechts de bal als een hete kroket behandelde ontstond er zowaar een kans voor de gasten op de gelijkmaker, maar het liep gelukkig met een sisser af.

Een kantelmoment bleek later de 59e minuut te zijn. Na een hoge bal op Mc. Laughlin kon deze door het midden doorbreken, maar werd hij getorpedeerd door de lange centrale verdediger met een hoge karatetrap waardoor onze centrumspits neerging en het uitkermde van de pijn. “Het is niets,” riepen enkele RKDEO-supporters naast mij op de tribune.

Nou, echt wel, want met een ontwrichte schouder verliet Matthijs, geholpen trainer Jan-dirk Schepers via de kortste weg het veld op weg naar de dokterspost en daarna het ziekenhuis. De kortste weg, dat mocht niet van de scheidsrechter die al eerder de weg een beetje kwijt was en vervolgens gaf hij zowel Schepers als coach Blankespoor een gele kaart, na de drie gele kaarten die hij al aan RKDEO-spelers uitdeelde. Gelukkig raakte geen van beide ploegen van de kook, ook al omdat coach Blankespoor vanaf de kant “hoofd gebruiken” schreeuwde.

Met Thijs Schepers voor Matthijs ging de wedstrijd verder en toen kwamen er negen minuten waarin de toch wat fragiele 1-0 voorsprong in een ruime 4-0 veranderde.

Het kan snel gaan: uit een uitstekende pass van Sam Rotteveel scoorde Lars Sanberg de 2-0, twee minuten later schoot Robin Rovers steenhard op het doel, wist de keeper het schot nog te keren, maar was Sam Rotteveel er als de kippen bij om uit de rebound de 3-0 aan te tekenen.

Vijf minuten later mocht hij vanaf de penaltystip zijn tweede en de 4-0 maken toen een verdediger een hoge voorzet op de arm kreeg.

De partij was gespeeld. Koen Mastemaker kwam er nog in voor rechtsback Sjoerd van Lemmen en Quincy Blankespoor voor Lars Sanberg, aanvoerder Van der Zaag moest met een blessure aan het hoofd nog naar de kant, maar na zes minuten extra maakte scheidsrechter Ben Ismaili een eind aan deze partij.

Een goede overwinning op toch een sterke ploeg en Jong Ter Leede maakt zich hopelijk op voor een mooie eindspurt.