Wedstrijdverslag JOS Watergraafsmeer – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG JOS WATERGRAAFSMEER – TER LEEDE

Zaterdag 23 maart 2024 15.00 uur

TER LEEDE HAALT WEER GEEN PUNTEN OP IN AMSTERDAM

Het is Ter Leede weer niet gelukt: na het uitverlies tegen Swift, WV HEDW, Ajax keert Ter Leede ook tegen JOS Wgm weer puntloos terug uit de hoofdstad. Wat is dat toch?

En het begon nog wel zo goed met werkelijk een pareltje van een doelpunt van Carlito Fermina. Maar na een ruim kwartier kwam de thuisploeg vrij onverwacht, terwijl Ter Leede nog voluit aan aanvallen dacht, gelijk en in de 27e minuut zelfs op voorsprong. Hoe kan dat zo snel? Ja, daar kom ik straks op terug. Het werd kort na de pauze nog erger toen in de 51e minuut uit een corner de 3-1 viel.

Boek gesloten? Volstrekt niet, want nog geen minuut later kon Marc de Kruijs door het uitstekende voorwerk van Dirk Hoekstra de aansluitingstreffer maken en kort daarop voorkwam de paal dat het schot van Boy Tetteroo al voor de gelijkmaker zorgde. Maar er was nog een zee van tijd om die toch te realiseren!

Dat lukte niet, want de kopbal van aanvoerder Arroyo ketste van de lat terug en dat was eigenlijk de enige echt grote kans op de gelijkmaker.

Teleurstelling bij alles wat Ter Leede is, want zo lijken ook de kansen op de derde-periodetitel verkeken, hoewel er nog aardig wat wedstrijden komen die voor de nodige punten kunnen zorgen.

Nadat we met enige moeite een parkeerplekje gevonden hebben op het drukke complex rond Sportpark Drieburg in de Watergraafsmeer, dat de schaarse ruimte ook nog moet delen met andere clubs dan ons doel, JOS/Watergraafsmeer, kunnen we getuige zijn van een wedstrijd waarin beide ploegen voluit strijden voor de winst.

De eerste aanval is voor Ter Leede, na een overtreding op Carlito Fermina en na en voorzet van Steven Wajer komt de bal bij Marc de Kruijs, maar dan kan JOS overnemen en moet doelman Alessandro Kwant twee keer achtereen een redding verrichten. In de vierde minuut probeert de snelle Revellinio Slijters met een eerste lob doelman Kwant te verschalken en dat levert een corner op.

Maar dan voert Carlito Fermina ter hoogte van de middellijn een korte maar doeltreffende show op: met de centrale verdediger in zijn rug krijgt hij de bal in de voeten aangespeeld, wipt de bal met een boogje om zijn tegenstander heen en spurt zelf langs de andere kant om hem heen en na deze Bergkamptruc komt hij alleen voor doelman Schol en passeert hem met een droge, precieze schuiver in de linkerhoek. Hij viert dat met de bal op zijn buik, onder zijn shirt, dat zegt genoeg!

Al in de zesde minuut een snelle voorsprong voor Ter Leede en het lijkt door te willen gaan met een voorzet van Marc de Kruijs en een laag schot van de weer actieve Boy Tetteroo in de rechterhoek dat Schol bekwaam pakt, zijn volgende schot is te gemakkelijk om de doelman te verontrusten.

Dan in een onbewaakt moment slaat JOS Wgm plots toe in de 23e minuut. Het krijgt ineens veel ruimte, buiten de zestien is er niemand die Boris Santen een strobreed in de weg legt, hier heb je een verdedigende middenvelder nodig die daarop let, en Santen kan rustig en precies aanleggen en zijn schot zeilt in de linkerbovenhoek en het staat gelijk.

Als ze daar zoveel ruimte geven, kan ik dat ook, denkt zijn teamgenoot Slijters en vier minuten later krijgt hij ook weer dezelfde mogelijkheid en hij verzendt zijn tweede lob van de middag en nu slaagt hij wel, want via de linkerpaal verdwijnt het leer in de linkerbovenhoek achter de nu verder voor zijn doel staande Kwant die vergeefs probeert de bal uit zijn doel te kijken. Een slimme goal en JOS gaat van 0-1 naar 2-1.

Ter Leede doet verwoede pogingen om de stand weer in evenwicht te brengen met een uitbraak van Fermina, een te hoge voorzet op Boy Tetteroo van Marc de Kruijs en een voorzet van de opgekomen Dirk Hoekstra die niks oplevert.

Na ook nog een gevaarlijke aanval van JOS, ze hebben toch echt een goede en snelle ploeg, gaan de teams met een 2-1 achterstand rusten.

Na de pauze komt Ter Leede meteen goed voor de dag met een mooie actie en schijnbeweging van Carlito Fermina die hij bekroont met een laag schot in de rechterhoek, maar met een knappe redding tikt Schol de bal corner. Kort hierna krijgt Fermina in deze overigens sportieve wedstrijd na een actie een hand in zijn gezicht, maar de goed leidende scheidsrechter Daniël Drost ziet daar niets in.

Dan slaat de thuisploeg al ruim vijf minuten na de hervatting weer toe, nu uit een corner van rechts die Ruben van Dam ongehinderd kan inkoppen, “mijn man, “ zegt Dirk Hoekstra later schuldbewust.

3-1, is dat de beslissing? Geenszins als het aan diezelfde Hoekstra ligt, want hij staat direct aan de basis van de aansluitingstreffer: hij rukt op rechts op, gaat op kracht en doorzettingsvermogen dwars door het midden en geeft af op de op links inlopende Marc de Kruijs die met een hard en laag schot in de verre hoek doel treft.

Een minuut later schiet Boy Tetteroo op de paal, geen 3-3, ook een schot van Mike van den Steenhoven gaat net rechts naast, de inzet van Boy Tetteroo weet Schol in twee keer te pakken en Fermina is net te laat, als Dirk Hoekstra weer doorkomt op rechts, dus levert dat ook niets op, Luc de Kruijs komt erin voor de licht geblesseerde Steven de Kruijs, hij speelt weer geen gelukkige wedstrijd, Stijn van Biezen komt erin voor de ook licht aangeslagen Mike van den Steenhoven en Dirk Hoekstra gaat in de spits lopen. Ik ben daar geen voorstander van, want opkomend is Dirk gevaarlijker en effectiever dan wanneer hij in de spits hoge ballen moet afwachten.

Met aanvoerder Arroyo die nu ook naar voren trekt, komt er meer ruimte voor JOS Wgm en bij een uitbraak torpedeert de uitlopende doelman Kwant een aanvaller buiten de zestien, maar gelukkig liep die off side, dus volgt er geen correctie.

Arroyo kopt uit een voorzet van Boy Tetteroo die vanuit zijn positie de gevaarlijkste verzendt, op de lat en dat is nog het enige wapenfeit en dan fluit scheidsrechter Drost in de 95e minuut af en is het tweede verlies van Roodgeel in de derde periode een feit en daarmee verminderen de kansen op een rol van betekenis gevoelig. Jammer!

Op tweede paasdag de inhaalwedstrijd uit de tweede periode uit tegen BOL, Broek op Langendijk.

Tot daar!

Opstelling JOS/Watergraafsmeer: Bas Schol, Joël Amakodo, Max Versteeg, Moubarak Adouch (80’ Martin Campbell),  Boris Santen (22’ geel, 72’ Kevin Huijsman), Jurre Duijn, Revellinio Slijters (65’ Danny Blom), Richie Owusu-ansah ( 80’ Tim Plemper), Hanne Hagary (90’ geel),Ruben van Dam, Luciendro Andeloe, ,

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende,  Jeffrey van Kempen, Mike van den Steenhoven (75’  Stijn van Biezen (90 +3’ geel)),Thijs Pieter Job Timmermans,  Boy Tetterode,  Steven Wajer (60’ Luc de Kruijs), Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Daniël Drost

Assistent-scheidsrechter: Marvin Brink en Hessel Soldaat

Scoreverloop:

6’         0-1       Carlito Fermina

23’       1-1       Boris Santen

27’       2-1       Revellinio Slijters

51’       3-1       Ruben van Dam

52’       3-2       Marc de Kruijs