Wedstrijdverslag JOS Watergraafsmeer – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG JOS WATERGRAAFSMEER – TER LEEDE zaterdag 14-08-2021 17.00 uur

TOTO KNVB-BEKER kwalificatieronde 1

TER LEEDE SLAAGT VOOR EERSTE SERIEUZE TEST EN WINT VAN JOS/WATERGRAAFSMEER

De eerste en de laatste tests waren negatief en positief. Tegen Rijnsburgse Boys was Ter Leede zo goed als onvoorbereid, tegen Alphense Boys O23 ging het te gemakkelijk. Maar nu op het gezellig drukke sportpark Drieburg kon Roodgeel laten zien hoever het vooruit was gegaan. En dat gaf de Ter Leedeburger moed, want het team van Roodakkers/Van Tongeren  speelde heel aardig en won ruim van de zondagderdedivisionist. Het kwam door Noah Marti en Melvin Stijn vroeg voor, kort daarna sloeg de vlam in de pan, volgde een afkoelingsperiode en ging de thuisploeg met tien man en een 1-3 achterstand rusten en liep Ter Leede na de pauze uit tot 1-5 en kon de tevreden huiswaarts kerende Ter Leede-aanhang vanuit de gastenkleedkamer  voor het eerst weer de dansende tafel en de yell “En dat is de club van Rood en Geel” horen en dat klonk hoopgevend met de eerste competitiewedstrijd uit tegen Excelsior ’31 in het verschiet!

De contouren van het vlaggenschip van Ter Leede worden langzamerhand duidelijker. Er zijn nog afwezigen zoals de geblesseerde Feyo Glim en aanvaller Mike Bekooy, maar het team ziet er al heel herkenbaar uit met voor de ervaren doelman Mark de Vries een bijna vertrouwde verdediging met centraal de rustige Tomas Arroyo en een steeds uitstekend ingrijpende Daan Walraven en op links Sami Mouchih, die gaandeweg wisselde met middenvelder Mounir Darrazi en als rechtsback de aanvallend ingestelde Dirk Hoekstra die Mike Boelee moet doen vergeten. Voorin op rechts Melvin van Stijn en als centrale spits Noah Marti, terwijl Mike van den Steenhoven op links vaak in het gat dook. Op het middenveld opereerde Steven Wajer op tien als vertrouwd naast Tim Bloemendaal. Een soort viermansmiddenveld derhalve.

Ter Leede startte goed en kwam al in de achtste minuut op een 0-1 voorsprong door een prachtige kopbal van Noah Marti uit een op rechts genomen vrije trap van Steven Wajer, en in de veertiende minuut raakt Tomas Arroyo de bovenkant lat bij een vrije trap nadat Melvin op de rand zestien was neergelegd. Vijf minuten later is het weer raak, nu is het Melvin die, nadat doelman Rene de Jong de penalty van Noah Marti weet te pareren, in derde instantie attent reageert, inloopt en de bal in het doel schiet.

De strafschop was toegekend omdat Sami Mouchih in de zestien neerging, dat was nog geen penalty, maar toen hij, opstaand,  de bal dreigde mee te nemen, op de huid gezeten door twee spelers, kreeg hij een duw in de rug en daarna floot scheidsrechter  Haico Michielsen voor een strafschop. Protesten van de thuisploeg, in en buiten het veld, maar schrijver dezes stond er dichtbij en de beslissing was terecht.

Het gevolg was wel dat de thuisploeg geprikkeld raakte door de vroege achterstand en kort hierna maakte Tony Tol zo’n zware overtreding op Sami Mouchih dat hij rood kreeg van de arbiter, waarna de gemoederen dermate verhit raakten dat hij zich genoodzaakt zag om een afkoelingsperiode in te lassen en de wedstrijd na ruim een kwartier hervat werd.

In de 32e minuut scoorde Kevin Huijsman uit een toegekende penalty – een goedmaker zoals enige Amsterdammers om mij heen suggereerden? – de aansluitingstreffer, maar het was Dirk Hoekstra die in de 38e minuut met een mooie kopbal uit weer een vrije trap van Steven de 1-3 prachtig inkopte. Nadat de laatstgenoemde twee minuten voor tijd hard naast had geschoten, gingen de ploegen (weer) rusten.

Met Virgil Smith voor verdediger Sjoerd Gerritse probeert de thuisploeg weer aan te sluiten en moet Mark de Vries de bal al na vier minuten hoog springend wegstompen om doelgevaar te voorkomen, maar verder kan Jeugd Organisatie Sportclub Watergraafsmeer geen vuist maken en omdat Ter Leede geen risico’s neemt en veelvuldig de bal rondspeelt blijft echt vuurwerk achterwege tot de 71e minuut. We zien alleen schoten van Tim Bloemendaal – over – en Steven Wajer – gepakt door de keeper, die ook een-op-een Melvin van Stijn weet af te stoppen, nadat die vrijkomt na een mooie pass van Mike van den Steenhoven.

Noah Marti loopt al enige tijd aangeslagen rond, maar weet toch in de 71e minuut vlak voor zijn wissel – Thijs Haarman komt er voor hem en even later Stijn van Biezen voor Mike – te scoren uit een assist van rechts van Melvin. Het staat nu 1-4 en als daarna Melvin, Dirk en Sami plaats maken voor Luca Schut, Jarno Berkhof en Autar Julian, weet de laatste in de 90e minuut de 1-5 te maken en dat is tevens de eindstand. Omdat ook Tim Klaasen-Bos direct rood krijgt, speelt de thuisploeg de laatste minuten met negen man uit voordat scheidsrechter Michielsen afblaast.

Conclusie: terechte winst voor Ter Leede dat een ronde verder is en met een groeiend zelfvertrouwen kan toeleven naar de openingswedstrijd uit tegen Rijssense Excelsior ’31.

Opstelling JOS/Watergraafsmeer: Rene de Jong, Tony Tol (21’ rood), Jorik Hollewand, Sjoerd Gerritse  (45’ geel, 46’ Virgil Smith), Kevin Huijsman ( 39’ geel, 69’ Tim de Jong), Max Versteeg, Richmond Bossman © (21’ geel), Tim Klaassen-Bos (89’ rood), Revelinio Slijters (’77  Ties Gerritse), Malcolm Esajas (75’ Tim Plemper), Hanne Hagary

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (7’ geel, 87’ Jarno Berkhof), Daan Walraven (21’ geel), Tomas Arroyo ©, Sami Mouchih (87’ Julian Autar), Mounir Darrazi, Tim Bloemendaal, Steven Wajer, Mike van den Steenhoven (77’ Stijn van Biezen), Melvin van Stijn (87’ Luca Schut), Noah Marti (75’ Thijs Haarman)

Scheidsrechter: Haico Michielsen

Assistent-scheidsrechter: Bilal Sahiner en Lars Faber