Wedstrijdverslag Katwijk 2 – Ter Leede 2

WEDSTRIJDVERSLAG KATWIJK 2 – TER LEEDE 2 zaterdag 25 maart 2017 10.30 uur

TER LEEDE TWEE ZET IETS RECHT OP DE KROM

Eén oktober vorig jaar verloor het tweede op de Roodemolen met 0-2 van Katwijk 2. Afgelopen zaterdag versloeg het de Katwijkers met dezelfde cijfers. De doelpunten kwamen pas in de tweede helft en Thierry van der Kooye bleek bijzonder effectief: twee keer kon hij vrij op de keeper af gaan en beide malen scoorde hij. Door deze winst staat het tweede samen met Noordwijk 2 steviger op een gedeelde tweede plaats achter Excelsior M 2 dat volgende week of de week daarop kampioen wordt.

In de eerste helft wogen de partijen wel tegen elkaar op al creëerde Katwijk in tegenstelling tot Ter Leede geen enkele kans. De staf van Ter Leede en de op de training geblesseerd geraakte Joey van den Berg moesten lijdelijk toezien hoe de aanvallen van Ter Leede veelvuldig wegens buitenspel werden afgevlagd en –gefloten. Door te kort terugspelen kwam de Katwijkdefensie in de 18e minuut toch in gevaar en na een corner in de 26e minuut moest keeper De Groot reddend optreden na een schot van Pascal de Ridder. Op het middenveld verzette Lässe van Wijk naast Youssef en Kevin Driessen veel werk, maar ook scheidsrechter Doesburg hielp een keer mee door een pass op het middenveld met zijn rug te blokkeren en na enig nadenken corrigeerde hij ook wel eens een beslissing wat aanleiding gaf tot enige vrolijkheid aan beide kanten.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Katwijk, maar het schot van Van Beelen ging naast en hierna toonde doelman Van der Does dat hij in goeden doen was, want schoten in de 72e en 77e minuut waren voor hem en ook bij corners gaf hij geen krimp.

Ter Leede werd in de 56e minuut gevaarlijk, maar het schot van Pascal na een aardige aanval werd via vrije verdediger Danny Guyt een prooi voor de keeper.

In de 59e minuut kwam Maurits Splinter erin voor Youssef en al acht minuten later was het na een knappe controle zijn precieze pass die Thierry in staat stelde om op het doel af te gaan en met een hard laag schot in de rechterhoek de 0-1 te scoren. Kort erop was Pascal na een foutje van Guyt sneller, sneed naar binnen, maar zijn geplaatste schot ging net rechts naast.

Hierna volgde een periode waarin Katwijk aandrong en het doel onder vuur nam en Ter Leede terug moest, maar schoten van Van Beelen en invaller Adima gingen net over of naast of kon Ruben met zijn vingertoppen tot corner verwerken en omdat Katwijk niet scoorde deed Ter Leede dat dan maar: in de extra tijd was het Thierry die op vrijwel dezelfde wijze als in de 66e minuut zijn tweede scoorde en kort daarna floot de scheidsrechter af.

Met de punten in de tas kon het tweede terug naar de Roodemolen of alvast door naar Noordwijk. Komende zaterdag thuis tegen Lisse 2 terwijl concurrent Noordwijk 2 uit naar Scheveningen moet. Wie van beide heeft de langste adem? We zullen zien.

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Colin Dofferhoff, Jelle Vooijs ©, Tom van Egmond, Jordy Vierbergen, Lässe van Wijk, Kevin Driessen, Youssef Ait-El-houssi (59 Maurits Splinter), Pascal de Ridder, Thierry van der Kooye, Lars de Ridder (Steven Wajer)