Wedstrijdverslag Kolping Boys-Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG KOLPING BOYS – TER LEEDE

Zaterdag 19 oktober 2024 16.00 uur

TER LEEDE BOEKT TEGEN HEKKENSSLUITER KOLPING BOYS TWEEDE UITZEGE

Maar gemakkelijk ging dat niet en het bewijst eens te meer dat het niet altijd een voordeel is om het grootste deel van de wedstrijd als elftal tegen tien man te spelen. Ter Leede kwam al in de zeventiende minuut op een 0-1 voorsprong door een benutte penalty van Sieb Rutgers. Even daarvoor had hij op slimme wijze de centrumverdediger Daan Helder op rechts de bal ontfutseld en kon hij alleen de zestien in gaan waarna Helder hem dat probeerde te beletten en Sieb ging neer. Onreglementair oordeelde de grensrechter en op zijn advies wees scheidsrechter Gommans naar de stip en kreeg de jonge verdediger rood, dit tot woede en opwinding van de hele Kolpingbank.

Hierna kan Ter Leede aandringen, het krijgt een derde en dan een vierde corner waaruit Dirk Hoekstra overkopt en dat doet Sieb Rutgers na een half uur ook uit een prima pass, maar dan recht de thuisploeg de rug en het is de bomlange spits Joey Gijzen die in de 32e minuut de gelijkmaker aantekent.

Kolping Boys geeft met zijn tienen Ter Leede prima partij en in de 40e minuut kan Lars Rouppe van de Voort uit een voorzet van rechts inkoppen, maar nog net enigszins gehinderd door Dirk Hoekstra die met hem het luchtduel aangaat kopt hij links naast.

Uit de drie corners die Ter Leede nog krijgt wordt ook niet gescoord, het leuke hakje van Sieb uit de vijfde weet doelman Plomper te pakken en net als er een mogelijk gevaarlijke uitval van de thuisploeg komt geeft de arbiter het rustsignaal.

Na de pauze gaat Kolping Boys door met fanatiek verdedigen en loeren op de counter en dat leidt in de 56e minuut tot een mooie kopbal van Ettouhlali, maar drie minuten later komen de gasten toch op voorsprong als Sieb Rutgers weer goed anticipeert op een pass van Marc de Kruijs en weggelopen uit de dekking de 1-2 aantekent, zijn tiende treffer alweer.

Wordt het niet tijd voor iemand anders die scoort? Ik dacht het wel, denkt centrumverdediger Lars van der Steen en als Dirk Hoekstra bij de verre paal de negende corner, van links doorkopt, kan hij de 1-3 vijf minuten later, in de 64e , binnenkoppen.

Dat moet toch een veilige marge zijn?!

Toch niet!

Met wissels erbij gooien de Kolping Boys alles in het spel en met tien man slagen ze erin Ter Leede terug te dringen en in de 73e minuut mag een middenvelder een vrije trap op links nemen, de bal komt in de zestien, wordt verdedigd, maar net erbuiten maakt Stijn van Biezen een overtreding. Twee spelers gaan achter de bal staan, Ter Leede zet een muur, maar rekent niet op middenvelder Steije Kee en zijn lage trap verdwijnt  langs de muur in de linkerhoek en de aansluitingstreffer is daar.

Hierna krijgt Jordan de Jong in de 81e minuut een mooie kans op zijn eerste competitietreffer voor Roodgeel, hij kapt zijn tegenstander goed uit, maar zijn schot is jammer genoeg niet hard genoeg en dus houdbaar.

In de 89e minuut wordt er weer een lange bal het doelgebied van Ter Leede ingepompt, doelman Fikkert komt uit om de bal te vangen, maar nummer veertien Loran Schouten is hem te slim af en kopt ….. net niet binnen, het leer gaat rechts naast de paal.

Deze gewonnen wedstrijd eindigt voor Ter Leede toch in mineur, want als Sieb Rutgers in de eerste minuut extra tijd weer wegloopt uit de dekking ziet zijn bewaker Joreno Mandjes dat hij hem kwijt is en blokt resoluut en bruusk Sieb die in volle ren neergaat. Bij rugby mag dat misschien, bij voetbal zeker niet en de grensrechter moet dit gezien hebben. In ieder geval komt een furieuze Sieb verhaal halen bij Mandjes en nu op advies van de andere grensrechter geeft Gommans hem rood!

Een naar eind van de tweede winstpartij! De bekerwedstrijd van aanstaande dinsdagavond tegen zijn oude club RCL zal hij hoogstwaarschijnlijk missen, wat de verdere schade zal zijn voor onze topscorer moeten we maar afwachten.

Ter Leede heeft hard gestreden tegen een zeker niet slechte tegenstander en kon nu gelukkig de volle buit weer meenemen naar Sassenheim.

Daar de bekerwedstrijd dinsdagavond 20.00 uur dan de zaterdag geen competitie en op twee november thuis tegen het Amsterdamse DAVV.

Tot dan.

Opstelling Kolping Boys: Nick Plomper, Amine Ouaziz ©, Daan Helder ( 15’ rood), Thijmen Kee, Steije Kee, Floris Kemps, Joey Gijzen (68’ Thomas Menu), Mohamed Ettouhlali ( 83’ Dennis Konijn (85’ geel), Lars Rouppe van de Voort (83’ Mustaf Bare), Loran Schouten (68’ Jent van der Hoeven), Joreno Mandjes,

Opstelling Ter Leede: Timon Fikkert, Xamm Flemming ©, Dirk Hoekstra, Lars van der Steen, Julian Jansen, Stijn van Biezen (73’ geel, 75’ Tomas de Louw), Steven Wajer, Boy Tetteroo (79’ Wessel Blankespoor), Sieb Rutgers (90 +1’rood), Marc de Kruijs (79’ Julian van der Kwaak (83’ geel), Jordan de Jong

Scheidsrechter: Tijs Gommans

Assistent-scheidsrechter: Moen Parmessar en Georgiois Vasiloglou

Scoreverloop:

17’       :           0-1       Sieb Rutgers (pen.)

32’       :           1-1       Joey Gijzen

59’       :           1-2       Sieb Rutgers

64’       :           1-3       Lars van der Steen

74’       :           2-3       Steije Kee