Wedstrijdverslag Noordwijk 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG NOORDWIJK 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 25 maart 2017 14.30 uur

Scheidsrechter H.P. Gerritsen

WAT EEN DERBY!

Een lekker zonnetje, een flinke noordoostenwind, behoorlijk veel publiek en twee ploegen die elkaar als buren bestrijden, willen voetballen en moeten winnen om in de top te kunnen blijven meedraaien, ziedaar de derby Noordwijk – Ter Leede op de Duinwetering.

En onafhankelijk van de uitslag, dit werd de wedstrijd waarvoor je naar het sportveld gaat. Alles zat er in, doelpunten voordat je met je ogen kunt knipperen, spanning, emoties, kaarten, rood en geel, kortom spelers en publiek kwamen volledig aan hun trekken. En als dan uit een geniaal passje van de ene invaller Siali de andere, Melvin van Stijn, in de extra tijd de winnende voor Ter Leede erin schiet, dan kan je als supporter van Roodgeel je geluk niet op.

Ter Leede begon in de vertrouwde samenstelling, maar in het begin wel met enige aanpassingen, want Mike Boelee stond naast Tomas Arroyo in het centrum en dus zagen we hem in het begin ook op links om Jonathan Robertson, die overigens weer heel sterk speelde, bij te staan, Toon Zwetsloot zagen we als rechtsback ook de inworpen achterin nemen en Ben van der Lans stond voor de verdediging. Dat had voor hem wel het voordeel dat hij mee op kon komen en daardoor kon hij in de 8e minuut zijn eerste treffer deze competitie en tevens de gelijkmaker maken na een mooie één-twee met Vincent Ammerlaan.

De gelijkmaker, jawel, want twee minuten eerder had Noordwijk met een curieus doelpunt de leiding genomen. Een verre ingooi van rechtsback Raymond Manuputty werd door Robertson corner gekopt en uit die corner scoorde middenvelder Jim van der Krogt direct: hij bracht de bal voor, doelman Constantin stond op tweederde bij de verste paal en daar bleef hij verbouwereerd staan toen de bal over een paar spelers in het midden van het doel door de wind in de verder lege goal werd geblazen.

Lang bleef het niet gelijk, want in de twaalfde minuut kwam Marios Lomis schuin door en kon Tomas Arroyo hem niet meer beletten de 2-1 en zijn dertiende treffer te scoren met een mooi laag schot in de linkerhoek. Heel Noordwijk juichte om deze hernieuwde voorsprong!

Een minuut later was Bogdan Constantin wel goed bij de les toen hij met een prachtige duik een gevaarlijk schot van alweer Lomis uit de linkerhoek corner duwde.

Dat had de 3-1 kunnen zijn en dat werd Ter Leede te gortig. Met sterk ingrijpen en kort dekken beteugelde het de aanvalsdrift van Noordwijk, nam het het initiatief over en in de 16e minuut bediende Mitchell Kappenberg met een prachtige “uit de heup geschoten” pass Vincent Ammerlaan en zijn schot wist Amezrine tot corner te verwerken en daaruit ontstond weer een soort beleg voor zijn doel met schoten die geblokt werden, het laatste van Marc de Kruijs waarna geappelleerd werd voor hands.

Ter Leede valt aan en Noordwijk hanteert vanaf dat moment, ook door het windvoordeel, veelvuldig de lange bal. Een aardige combinatie tussen Toon, Marc en Jesse in de 27e minuut levert niets op en twee minuten later had Marios Lomis alsnog de derde voor Noordwijk kunnen maken na een één-twee met Manuputty, maar zijn schot is te slap. Ter Leede krijgt nog twee corners te nemen, maar ook openbaart zich het euvel dat zich in de tweede helft veel vaker zal voordoen, het buitenspel staan of lopen.

Na een mooie actie van De Kruijs en resoluut ingrijpen van aanvoerder Boelee in de 45e minuut waarna hij rechterspits Bok aan het werk zet, gaan de ploegen met de 2-1 stand rusten.

Met de wind in de rug is het in de tweede helft Ter Leede dat de toon aangeeft. Het lijkt er gaandeweg steeds meer op dat Noordwijk de 2-1 wil consolideren en er niet op uit is om de voorsprong uit te breiden. Misschien kan het dat ook niet omdat Ter Leede er zo fel op zit dat een goede opbouw er voor Noordwijk niet meer inzit. Het helpt de thuisploeg daarbij ook niet dat trainer Corneille noodgedwongen eerst aanvaller Tjeerd Westdijk en in de 63e minuut ook middenvelder Rupertho Dorothea moet wisselen en vooral door het wegvallen van de laatstgenoemde komt ook Marios Lomis nauwelijks meer in het stuk voor, Noordwijks aanval wordt tandeloos.

Bij Ter Leede is Oussama Siali Jesse Dingjan, die met een hamstringblessure kampt, komen vervangen en kunnen we weer genieten van enkele mooie acties van hem, maar het blijkt ook dat Noordwijk goed op de hoogte is van zijn schijnbewegingen. Inmiddels heeft aanvoerder Boelee geel gekregen tijdens een opstootje bij de dug out van Ter Leede waarna coach Wisman van zijn stoel valt van verbazing.

In de 66e minuut mag Ter Leede zijn zesde corner nemen, krijgt Bröcker geel na een charge op Siali, even later heeft Jeffrey Bok de gelijkmaker op zijn schoen na zijn tegenstander te hebben uitgekapt en kan Amezrine in twee keer nog redden, maar het zijn voorboden van de gelijkmaker in de 73e minuut: Kappenberg speelt Ammerlaan aan, die verliest de bal, maar met een geweldige sliding herovert Tomas Arroyo het leer en met een mooi lobje zet hij Vincent alleen voor de keeper en maakt Ammerlaan met een hard laag schot in de linkerhoek – “als Lomis zijn dertiende maakt kan ik niet achterblijven”- de 2-2.

Als een reactie hierop ontstaat er even druk voor het doel van Ter Leede, maar met een paar resolute slidings van Boelee en Robertson en met de komst van Renee Troost wordt de orde hersteld en gaat Ter Leede voor de overwinning, alleen staan de voorwaartsen nog te vaak buitenspel ondanks het eerdere advies van Wisman aan Ammerlaan tijdens een blessurebehandeling om iets achter Siali te gaan spelen.

Er ontstaat steeds meer ruimte voor Ter Leede en ook Manuputty die de aanvalsdrift van Marc de Kruijs aanvankelijk aardig wist te weerstaan raakt murw gespeeld, Marc heeft steeds meer razendsnelle acties van buiten naar binnen met de bal aan de voet en is slechts ten koste van overtredingen te stoppen en daardoor krijgt Martijn le Congé in de 85e minuut na een charge met direct rood zijn congé en moet Noordwijk met tien man verder. Veel te streng gestraft, vinden veel Noordwijkers.

In de 88e minuut komt Melvin van Stijn – een aanvaller natuurlijk – de door een aanvaring wat dizzy geraakte aanvoerder Boelee vervangen en dat wordt een gouden wissel. In de extra tijd ontvangt Siali de bal, kapt zich vrij en waar iedereen denkt dat hij Marc op links zal aanspelen geeft hij een slimme steekpass op Melvin die achterlangs hem kruist en met een bekeken puntertje in de rechterhoek scoort Melvin tot zijn grote vreugde en van iedere Ter Leede-fan de winnende goal.

Kort daarop fluit scheidsrechter Gerritsen af en heeft Ter Leede het 0-1 verlies thuis op de Roodemolen in een uiterst aantrekkelijke wedstrijd op de Duinwetering rechtgezet.

Op grond van de tweede helft een volkomen verdiende overwinning, zo geeft ook trainer Corneille na afloop ruiterlijk toe. Een veel resoluter Ter Leede heeft de thuisploeg zijn wil opgelegd.

Wordt vervolgd, volgende week tegen Ajax. Tot dan!

Opstelling Noordwijk: Mustafe Amezrine, Brayen Bröcker (68 geel), Martijn le Congé (84 rood), Ruperto Dorothea (66 Guy Smith), Jeroen Borsboom, Diederick Hoogerwaard ©, Tjeerd Westdijk (53 Coen van der Meij), Marios Lomis, Jim van der Krogt, Raymond Manuputty, Aytac Metin (94 geel)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (60 geel, 89 Melvin van Stijn), Tomas Arroyo (90 geel), Ben van der Lans,  Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok (80 Renee Troost), Jesse Dingjan (58 Oussama Siali), Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: M.P. Gerritsen

Assistent-scheidsrechter: R.A. Hoffman (1e) en A.M. Steeg

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel

TV samenvatting en interviews: Omroep West