Wedstrijdverslag Noordwijk – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – NOORDWIJK zaterdag 10-03-2018 14.30 uur

NOORDWIJK SLAAT AANVAL TER LEEDE OP KOPPOSITIE DOELTREFFEND AF

Alles net niet. Dat gold voor Ter Leede afgelopen zaterdag. Om Noordwijk te bedwingen moet het hele team draaien en dat kan, dat hebben de afgelopen twee onderlinge wedstrijden uit en thuis bewezen. Maar als veel spelers het daartoe vereiste niveau niet halen en de tegenstander de fouten van de vorige keer niet maakt, ja dan wordt het een onmogelijke opgave.

Noordwijk scoorde op het juiste moment: aan het begin van beide helften. Het verzuimde alleen om uit verschillende kansen de derde te maken en daarom kon Ter Leede in de laatste twintig minuten met verse krachten nog gaan proberen de aansluitingstreffer te maken. Dat lukte niet en daarom is de winst van de betere thuisploeg volkomen verdiend. Na afloop sprak Noordwijks voorzitter nog wel de wens uit dat Ter Leede en Rijnvogels via de nacompetitie de weg naar boven zouden kunnen vinden, want dit soort derby’s wil Noordwijk natuurlijk niet graag missen. Ondanks de belangen was het een sportieve wedstrijd op een goedgevuld Sportpark Duinwetering.

Had Ter Leede kunnen winnen? Op deze wijze zeker niet! Verschillende spelers acteerden niet op hun niveau. Voor Oussama Siali zou dit toptreffen in de hoofdklasse A toch een prima podium moeten zijn om aan te tonen dat hij tweede-divisiewaardig is, maar behoudens een aardige actie in de 58e minuut hebben we weinig van hem kunnen zien. Aan de motivatie van Toon Zwetsloot hoeven we niet te twijfelen, maar er lukte hem niet veel, een kwestie van overconcentratie? Aanvoerder Boelee had het vooral in het begin moeilijk met de fysiek sterke Nick van Staveren en Emiel Wendt en hij kwam pas in het derde kwart van de wedstrijd aan echt aanvallend werk toe. Jeffrey de Bok ontbrak het misschien nog aan wat wedstrijdritme, maar had ook meteen drie spelers bij zich als hij gevaarlijk dreigde te worden. Marc de Kruijs was door zijn prima aannames en snelle voortzetting af en toe wel gevaarlijk, maar ook hij werd behoorlijk op de huid gezeten, Noordwijk had duidelijk het huiswerk goed gemaakt. Doelman Sándor kwam bij de eerste goal aarzelend uit, zat bij hoge ballen af en toe mis, maar met enkele mooie reddingen voorkwam hij ook wel weer een grotere achterstand. Jona Robertson speelde goed, alleen de voorzet van Manuputty in de 51e minuut waaruit het tweede doelpunt ontstond wist hij niet te voorkomen. Daar waar Stefan Kraaijvanger en Ben van der Lans degelijk speelden waren centrumverdediger Rob Zandbergen en Middenvelder Ian van Otterlo bij Ter Leede de beste spelers.

Dat Ter Leede de mindere was kwam natuurlijk ook door het goede tegenspel van Noordwijk met de kleine grote man-van-de-wedstrijd Thomas Reynaers als uitblinker. De 2-0 voorsprong had groter kunnen zijn, maar ondanks het overwicht was het toch verrassend dat toen Ter Leede met spits Joey van den Berg en middenvelder Ronnie Verplancke voor Siali en Van der Lans en later Jesse Dingjan voor Robertson vol op de aanval ging spelen het Noordwijk toch weer in het nauw dreef. Als het schot op de lat van Marc de Kruijs in de 80e minuut doel had getroffen, had het nog spannend kunnen worden, maar dat gebeurde niet.

Dat brengt ons op het wedstrijdverloop, een overzicht in vogelvlucht.  Noordwijk neemt het initiatief en al de zevende minuut komt het op voorsprong als spits Westdijk met een slim lobje de aarzelend uitlopende doelman Sándor passeert terwijl de Ter Leededefensie verbaasd toekijkt. Hierna pas komt Ter Leede aan enig weerwerk toe maar in de elfde minuut krijgt Noordwijk na een foutje op het middenveld een prachtige kans, nu weet László ten koste van een corner wel te redden. Hierna volgen twee aardige aanvallen van Ter Leede in de 16e en 20e minuut, maar eerst komt Siali net te laat om de voorzet van Marc te verzilveren en even later strandt een leuke combinatie tussen Ben en Mike in buitenspel. Hierna eindigt een balletje van ik meen Manuputty op de lat, krijgt Noordwijk twee corners achtereen en kan doelman Roy Rondeltap in de 30e minuut door resoluut optreden net aan een mooie combinatie tussen Ian van Otterlo en Marc de Kruijs onderbreken. Via een verre ingooi van Brian Bröcker wordt Manuputty weer gevaarlijk en na een mooie voorzet van Mike twee minuten voor tijd plukt Rondeltap de kopbal van Ian van Otterlo en gaan de ploegen met een 1-0 stand rusten.

Kort na de pauze is Roodgeel nog niet bij de les en kan Manuputty op rechts voorgeven, Westdijk stapt slim over en Emiel Wendt scoort in de 51e minuut met zijn twaalfde treffer de 2-0. Als vijf minuten later het schot via de onderkant lat niet weer het veld was in gestuiterd was de wedstrijd al gespeeld geweest, nu kan Ter Leede met nieuwe krachten aan aanvallen gaan denken en dat levert enkele corners en een kopbal van de opkomende Kraaijvanger op. Een kwartier voor tijd zien we ook een mooie actie van Jeffrey Bok, alleen zijn schot vliegt over. We zien nu goed spel van Ter Leede en onnauwkeurig uitverdedigen van Noordwijk. Kan het nog, zoals de vorige keren? Joey schiet uit een passje van Ian keihard in het zijnet en even later scheert de knal van Marc de lat. Ter Leede drukt, Noordwijk countert en krijgt nog zijn zevende en achtste corner, maar geen van beide ploegen scoort nog en met een 2-0 stand fluit de goed en onopvallend leidende scheidsrechter Sanders af en heeft Noordwijk zo’n beetje de belangrijkste stap gezet op weg naar het kampioenschap. Met een voorsprong van negen punten en een veel beter doelsaldo kan het voor de ploeg van trainer Zethof dit keer bijna niet meer misgaan.

En Ter Leede? Volgende week tegen Hoek thuis om toch echt te proberen die tweede plek vast te houden!

Opstelling Noordwijk: Roy Rondeltap, Sonny ten Hoope, Brayen Bröcker, Martijn le Congé ©, Maurice van der Neut, Thomas Reynaers, Tjeerd Westdijk (82 Jeroen Borsboom), Rob Overvliet, Rick van Staveren( 73 Denzel James), Emiel Wendt, Raymond Manuputty (77 Sander Bosma)

Opstelling Ter Leede: László Sandór, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson  (76 Jesse Dingjan), Ben van der Lans (64 Ronnie Verplancke, 90 geel), Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok,  Oussama Siali (64 Joey van den Berg), Marc de Kruijs

Scheidsrechter: J. Sanders

Assistent-scheidsrechter: Y.M.G. Rodenburg (1e) en M.A. Bronts