Wedstrijdverslag Noordwijk – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG VV NOORDWIJK – VV TER LEEDE zaterdag 2-4-2016 14.30 uur

TER LEEDE VERLIEST MET 5-0 OP DE DUINWETERING

Dat zijn duidelijke cijfers. En natuurlijk is die nederlaag terecht. Door een vrije trap op rechts en een mooie actie van Jaap van Duijn op links was Noordwijk in de verder vlakke eerste helft al op een 2-0 voorsprong gekomen. Toen Ter Leede echter in de tweede helft vanaf acquit aanvallend startte en druk zette leek de aansluitingstreffer een kwestie van tijd. Maar toen Ronnie Verplancke net als tegen Zwaluwen een penalty miste en doelman Constantin de voorwaartsen van Noordwijk een mooie assist schonk stond het 3-0 in plaats van 2-1. Dat knakte Ter Leede en daarna werd het nog 4-0 en 5-0.

Ter Leede startte met Ben van der Lans op de rechtsbackpositie van de geschorste Mike Boelee en Mitchell Kappenberg centraal naast aanvoerder Kewal. Op het middenveld waren Vincent Ammerlaan en Ronnie Verplancke weer terug.

Noordwijk nam het initiatief, maar speelde voorzichtig en creëerde weinig, net als Ter Leede, dat zich tot afweren bepaalde. Pas in de 14e minuut leverde een goede vrije trap op links van Ronnie Verplancke het eerste aanvallende gevaar van Ter Leede op. Zijn erop volgende corner nam hij te laag. Noordwijk speelde slordig, maar de free kick in de 20e minuut van de prima spelende Dorothea Ruperto van rechts was wel meteen scherp en raak, want Marios Lomis kon er zijn eerste in deze wedstrijd uit scoren: 1-0.

Ter Leede probeerde te antwoorden, Jeffrey Bok kon twee minuten later op rechts voorgeven, maar uit de erop volgende korte corner zette Kappenberg veel te hoog voor. In de 27e minuut kreeg Van der Kooye geel omdat hij bleef doorzeuren, werd een minuut later omver gelopen door Mark Veerman die daarvoor ook geel kreeg en waarna Thierry zich geblesseerd moest laten vervangen door Marc de Kruijs. Een mooie actie in de 35e minuut van Jaap van Duijn die Ben van der Lans uitspeelde rondde de Katwijker zelf bekwaam af met een strak laag schot en het stond 2-0 en met die stand gingen de ploegen rusten.

Na de thee kwam Ter Leede veel feller uit de startblokken, het zette meer druk en op links kon Marc de Kruijs Raymond Manuputty enkele malen achtereen snel uitspelen en voorzetten en zo ontstonden er mogelijkheden. Een mooie pass op Mike Dam door het midden leverde de eerste echte kans op, maar de goed uitgekomen Mustafa Amezrine kon met de voet redden. Jeffrey Bok kwam op rechts ook gevaarlijk door, had al kunnen scoren en zijn actie in de 53e minuut leverde Brayen Bröcken geel en Ter Leede een penalty op. Zoals gebruikelijk ging Ronnie Verplancke achter de bal staan, maar net als tegen Zwaluwen werd zijn laag ingeschoten penalty gestopt. Toen door de toekomstige doelman van Noordwijk, nu door de huidige.

Het missen van de aansluitingstreffer was al een tik voor Ter Leede, het verkeerd inspelen van doelman Constantin betekende de genadeklap, want door zijn black out kon Marios Lomis op simpele wijze zijn tweede scoren en in de 62e minuut stond het 3-0 in plaats van 2-1. Toen was het echt gebeurd met Ter Leede en in de 71e minuut werd het door Emiel Wendt 4-0 – Ter Leede stond erbij en keek ernaar – en in de 80e minuut pikte de voor Manuputty ingevallen Maurits Splinter met een mooi schot zijn doelpunt mee, net als op de Roodemolen. We hopen nog veel doelpunten van hem te kunnen bewonderen, maar dan in onze kleuren.

Behalve Splinter kwamen ook oud-Ter Leede speler Otmane Mouhyieddine en Denzel James er nog in en bij Ter Leede moest Ben van der Lans zich laten vervangen door Jordy Vierbergen en nam Selmo Kurbegovic Jeffrey Boks plek in. Voor de stand maakte het niet meer uit en nadat Marios Lomis tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen floot scheidsrechter Collé af. Noordwijk had verdiend, maar wel geflatteerd gewonnen.

En dan nu de evaluatie. Als je de op-een-na beste aanval, die van ASWH, met succes op 0-0 houdt, kopieer je die defensie. Maar je mist je rechtsback en je centrumverdediger. Dan zet je de beste vervangers op hun sterkste posities neer om een aanval te weerstaan. Als Ter Leede thuis tegen FC Rijnvogels een resultaat wil boeken zal het toch de zaak achterin weer gesloten moeten krijgen.

Opstelling Noordwijk: Mustafa Amezrine, Guy Smith (77 Denzel James), Brayen Bröcken (53 geel), Dorothea Ruperto (77 Otmane Mouhyieddine), Mark Veerman (28 geel), Stefano Goncalves ©, Jaap van Duijn, Marios Lomis, Rob Overvliet, Raymond Manuputty (77 Maurits Splinter), Emiel Wendt

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Jonathan Robertson, Stanley Raydell Kewal© , Mitchell Kappenberg, Ben van der Lans (67 Jordy Vierbergen ),Youssef Ait-El-houssi, Ronnie Verplancke, Vincent Ammerlaan Jeffrey Bok (71 Selmo Kurbegovic), Mike Dam , Thierry van der Kooye (28 geel, 32 Marc de Kruijs)