Wedstrijdverslag Nootdorp 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG NOOTDORP 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 2-12-2017 14.30 uur

MOOIE TEAMPRESTATIE TER LEEDE TEGEN FYSIEK NOOTDORP

Op het natuurgras van Sportpark ’s-Gravenhout speelde een gretig Ter Leedecollectief een sterke wedstrijd tegen een SV Nootdorp dat de equipe Wisman/Blankespoor met alle middelen probeerde af te stoppen, maar dat leverde behalve zeven gele kaarten geen punten op, want door twee mooie doelpunten, één voor de pauze van Van Otterlo en één erna van Bok, gingen de drie punten terecht mee naar Sassenheim. Door het verlies van Noordwijk thuis tegen Hoek en het gelijkspel van SteDoCo tegen Swift staat Ter Leede nu tweede op drie punten van koploper Noordwijk. Voorwaar een prima week voor Roodgeel!

Het veld is wel wat hobbelig, maar verder goed bespeelbaar en behoudens wat glijpartijen kan Ter Leede er goed op uit de voeten en neemt het eigenlijk vanaf het begin het initiatief en al in de 2e minuut weet aanvoerder Yannic Blom de op rechts opgekomen Ian van Otterlo slechts ten koste van een gele kaart te stuiten. Gelukkig valt de blessure mee en rent Ian weer als een veulen de wei in om tien minuten later na een briljant overstapje van Oussama Siali –  waarmee hij de achterhoede op het verkeerde been zet – vrije doortocht te krijgen en de 0-1 te scoren. Een mooie combinatie even daarvoor en een schot van Jeffrey Bok na een prima pass van Marc de Kruijs hadden nog niets opgeleverd, wel een gele kaart voor Stanneveld, maar ze gaven de intenties van Ter Leede goed weer: druk zetten, aanvallen en scoren!

In de 19e minuut krijgt Nootdorp een eerste kans en twee minuten later Ter Leede weer als Jeffrey doorkomt, schiet, doelman Augustinus pareert en ook het schot van Marc in de rebound geen doel treft. Na twee corners aan beide kanten lijkt de aanvalswoede wat te zijn geluwd en breekt een wat rommeligere en saaiere fase aan en pas in de 38e minuut zien we weer een mooie aanval als Marc op links doorkomt en scherp voorgeeft, maar Nootdorps keeper grijpt goed in. Dat kun je van linksback Stefan Stam niet zeggen, want hij legt Oussama na één van zijn mooie schijnbewegingen op rechts neer en krijgt terecht ook geel en de toegekende vrije trap van Jeffrey bokst de doelman weg en de omhaal van de weer sterk spelende Jonathan Robertson gaat ruim over.

Vlak voor rust krijgt Nootdorp een prima kans op de gelijkmaker, maar de kopbal uit een prachtig aangesneden voorzet van rechts treft net geen doel en na nog een gele kaart voor Korteling gaan de ploegen naar de kleedkamer en kan het publiek zich na een levendige eerste helft in de kantine gaan opwarmen voor het tweede bedrijf.

Nootdorp komt feller de kleedkamer uit, zoekt de aanval meer en in de 46e en 49e minuut ontstaat er heus gevaar in het doelgebied van Ter Leede en pas twee minuten later zien we weer een mooie aanval met een leuk een-tweetje van Roodgeel. Na wat corners van Nootdorp, gek genoeg krijgen zij er zes en Ter Leede maar twee, gaan beide ploegen wisselen en komt eerst topscorer Manuela erin en  even later bij Ter Leede  Dingjan voor Siali en een actieve Jesse geeft Ter Leede nieuw elan: bij zijn eerste bal op Jeffrey Bok staat deze nog buitenspel, maar zijn met de juiste snelheid gegeven pass in de 65e minuut neemt Jeffrey op volle snelheid mee, hij komt weer naar binnen en scoort met links magnifiek in de linkerhoek en het is 0-2!

Nootdorp geeft zich niet gewonnen, trainer Boereboom wisselt aanvallend en haalt wat gele kaarten uit de achterhoede en daarom komt er voor Ter Leede meer ruimte en weet het jammer genoeg een paar maal de meertalsituatie aanvallend niet uit te buiten. Zo slalomt Jesse in de 71e minuut door de defensie, maar wordt nog net gestuit waar hij misschien beter had kunnen afspelen, maar ja de gretigheid en dadendrang spatten er bij hem van af en dat levert hem na nog een kans in de 80e minuut zelfs de enige gele kaart voor Ter Leede op.

Drie minuten eerder verricht doelman Lásló Sándor een majeure redding als hij de kopbal van Manuela in een flits tot corner weet te verwerken. Eenzelfde redding zien we in de 90e minuut van zijn collega aan de overkant als hij de harde kopbal van Jesse op een mooie voorzet van August Sonha – ingevallen voor aanvoerder Boelee – naast duwt.

Er wordt niet meer gescoord en na enige tijd extra fluit scheidsrechter Van Kraay af. Hij had  zijn handen vol om deze wedstrijd in goede banen te leiden, maar slaagde daar goed in.

En zo boekt Ter Leede alweer zijn vierde competitiezege achtereen en dat is knap, maar het is vooral een lust voor het oog om een hecht team aan het werk te zien dat wil gaan en ook bereid is voor elkaar te werken. “Ik kijk liever naar Ter Leede dan naar het hele betaalde voetbal”, vertrouwt oud-speler Mart Bakker mij toe en hij heeft gelijk, het aanvallende spel in deze koude periode is hartverwarmend. Een hechte defensie die soms alleen wat weggeeft om doelman Sándor de gelegenheid te geven te kunnen uitblinken, een actief middenveld en een gevaarlijke voorhoede, wat wil je nog meer!

Volgende week komt directe concurrent SteDoCo op bezoek en dat staat weer garant voor een spannende middag op de Roodemolen.

Komt dat zien!

Opstelling Nootdorp: Yannnic Augustinus, Tanninc Blom © (4’ geel), Peter Korteling (44’geel), Stefan Stam (41’geel, 67’Roy Beyer (78’geel)), Mike Hollenberg (80’geel), Maurice Kerkhof (78’ Chaheen Hansen), Nick Sleeking, Gillian Pieper (56’ Marcley Manuela), Jeffrey Flohr (67’geel), Charlie Windhorst, Randy Stanneveld (9’ geel)

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee © (75’August Sonha), Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot (87 Sami Mouchih), Jeffrey Bok, Marc de Kruijs, Ian van Otterlo, Oussama Siali (61 Jesse Dingjan (80’geel))

Scheidsrechter: A.W.G. van Kraay

Assistent-scheidsrechter: A.J. Zoutendijk (1e) en J.M. van der Aa

Meer foto’s en tekst van Sander de Hollander: Haaglanden Voetbal