Wedstrijdverslag ODIN ’59 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG TWEEDE RONDE NACOMPETITIE HSV ODIN 1 – VV TER LEEDE 1

Zaterdag 3 juni 2017 om 14.30 uur

NET NIET TER LEEDE!

Het is het team net niet gelukt. Na de goede 2e helft thuis tegen ODIN ’59 en de 1e helft uit op Sportpark Assumburg met 1-1 te hebben afgesloten ging het in het slotakkoord mis. Maar doordat het team de weer opgelopen achterstand uit een ongelukkige penalty net als op de Roodemolen weer snel  herstelde met goed spel en een mooi doelpunt had het talrijk meegereisde Ter Leede-publiek toch de indruk gekregen dat het na de rust vast goed zou komen.

Dat gebeurde allerminst! In plaats van Voorwaarts ging Ter Leede terug. Wat heeft er in de thee gezeten? En dus werd het geen 1-2, maar 2-1 en daarna zelfs 3-1.

Onverklaarbaar! Of toch niet?

ODIN was dit keer niet ’59, maar ‘9 en ’19. Spits Eelke de Graaf maakte zijn belofte waar ODIN een mooi afscheidscadeau te bezorgen. Hij scoorde weliswaar niet maar won praktisch al zijn kopduels van de toch bepaald niet kleine centrumverdediger Tomas Arroyo en zelfs ook van collega Renee Troost. Zowel aanvallend als in zijn eigen zestien wanneer er bij corners gevaar dreigde. En ODIN ’19 Denzel Alonzo Meijer – die al scoorde uit de penalty in de 22e minuut – organiseerde zijn hele verdediging en stuitte, al was het in de 3e minuut ten koste van een gele kaart de af en toe weer ongrijpbare Marc de Kruijs.

Verder bracht ODIN de eerste helft voetballend niet veel en het was Ter Leede dat druk zette en het spel maakte: actie van Roodgeel en slechts reactie van ODIN. De gelijkmaker zes minuten na de 1-0 was dan ook volkomen terecht.

Heeft dat misschien te veel energie gekost? Het was toch weer behoorlijk warm op het veld en nu leek ODIN, dat na rust veel beter startte, fitter dan Ter Leede en succes werkt natuurlijk ook als doping.

Aanvoerder Mike Boelee stond wel op het wedstrijdformulier, maar al in de voorbereiding kreeg hij last van een hamstring en dus kwam ook nu weer Jordy Vierbergen als zijn vervanger het veld in en niets ten nadele van Jordy, maar zonder deze geharnaste en mentaal sterke verdediger is dat toch een aderlating.

Desalniettemin startte Ter Leede goed met acties en voorzetten van Jeffrey Bok in de 5e minuut van rechts en even later van Marc op links die al in de 3e minuut door Denzel Meijer werd neergelegd en daarvoor zoals gezegd geel kreeg. Scheidend doelman Constantin kreeg in de 9e minuut zijn eerste schot te verwerken en vier minuten later kreeg ODIN een corner toen Renee Troost een voorzet afblokte en uit een voorzet die over Jordy heenzeilde kopte Nigel Hardenberg naast.

Toch was het ook toen al Ter Leede dat het meeste aanviel, maar uit een verre pass op Eelke de Graaf ontstond een duel met Renee Troost die de bal tegen zijn hand kreeg aangeschoten, waarna scheidsrechter Koekoek de bal op de stip legde en Meijer in de 22e minuut ODIN op voorsprong bracht.

Daardoor niet in het minst ontmoedigd trok Ter Leede weer ten aanval, Vincent passte in de 27e minuut op Marc, die er net niet bij kon en al een minuut later werd het gelijk toen Jeffrey Bok Marc aanspeelde die schoot, waarna Vincent de terugkaatsende bal in het dak van het doel werkte.

Hierna zagen we verschillende goede combinaties en aardige corners van Jeffrey Bok, maar het spel lag daarna enige minuten stil door de blessure en het uitvallen van centrumverdediger Milo Cremers toen hij bij het wegkoppen van de bal door het te hoog geheven been van Siali geraakt werd. In 38e minuut scoorde Oussama, maar had de arbiter wegens off side al gefloten.

Kansen voor invaller Jurjen Dikker in de 39e minuut bij de achterlijn en een doorkopbal van Eelke de Graaf werden door Bogdan deskundig gepareerd en aan de andere kant toonde doelman Barry van Dijk weer zijn klasse en betrouwbaarheid bij schoten van Siali en Bok en daarom gingen de ploegen weer met 1-1 rusten.

Kort na rust werd Marc weer gevloerd, dit maal door zijn directe tegenstander Lars Boekel die daarvoor ook geel kreeg en die herhaalde aanslagen sloopten hem en daarom werd zijn rendement minder en moest hij zich uiteindelijk laten vervangen.

ODIN kwam nu duidelijk beter voor de dag, weerde zich agressiever en ook de staf liet zich niet onbetuigd en dat leidde ertoe dat teamofficial Jonker werd weggestuurd na protesten toen Mart Willemse na een knieblessure moest uitvallen.

Al dat gedoe kwam het spel niet ten goede, maar toch kregen onze opgekomen centrumverdedigers Arroyo en Troost in de 63e minuut kansen, Tomas werd echter neergelegd en uit de toegekende vrije trap door Kappenberg kopte Renee naast en toen Marc in de 73e minuut weer doorbrak werd hij door een duw in de rug ten van gebracht, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Als Ter Leede toen had gescoord was het misschien heel anders afgelopen, maar ja, als….

ODIN kreeg intussen meer vat op het spel en op het middenveld leek Siali leek leeggespeeld en hij werd in de 74e minuut vervangen door Joey van den Berg.

Net op het moment dat twee heren met blocnotes achter mij opmerkten dat het hoog tijd werd dat nummer 7 door coach Plug moest worden gewisseld en ik hun vertelde dat hij dat nooit zou doen, ontving Nigel Hardenberg een voorzet en kopte hij de 2-1 in en vanaf die 79e minuut leek Ter Leede, de mooie vrije trap van Kappenberg uitgezonderd, niet echt meer in staat om een vuist te maken, integendeel ODIN kreeg vleugels en de kansen kwamen. Uit een doorkopbal van De Graaf schoot de ingevallen Stefan Seijs naast, maar toen Jeffrey Klijbroek in de 89e minuut uit de rug van Jonathan Robertson kon weglopen maakte hij met een prachtig schot ODIN’s derde doelpunt.

Bij Ter Leede zat er toen al weinig verband meer in, toch zagen we  nog een aardige voorzet van Vincent op Joey, die er net niet bij kon en een laatste schot op doel van Vincent Ammerlaan in de Ter Leedekleuren, maar dat mocht allemaal niet meer baten.

Ter Leede verloor en ODIN ’59 handhaafde zich. Erg jammer, maar gezien de tweede helft terecht. Vreugde bij ODIN, verslagenheid bij Ter Leede.

De supporters keerden terug naar het clubhuis in Sassenheim en daar heerste vreugde, want Jong 17 en de dames 2 hadden hun nacompetitie wel gewonnen en handhaafden zich. Vreugde en verdriet op de Roodemolen.

Het leek alsof bij terugkomst op de Roodemolen de spelersbus ver van de hoofdingang ging parkeren zodat spelers en staf wat onopvallend konden arriveren, maar dat was geenszins de bedoeling van de Ter Leede-aanhang die het team stond op te wachten. “Kom dichterbij, naar de ingang.” En onder warm en bemoedigend applaus kwamen ze de bus uit met hun spelerstassen en rolkoffers. Aanvankelijk met een wat schuwe blik in de ogen alsof ze zich schaamden, maar allengs richtten ze zich op onder het aanhoudend applaus en durfden ze hun Ter Leede weer recht in de ogen te kijken.

Want waarom schuchterheid en schaamte?

Ja, je hebt verloren, bent geen kampioen geworden en hebt de nacompetitie niet met promotie kunnen afsluiten en dat komt uiteraard hard aan en daarom was het weer stil in de bus, net als terug uit Meijdrecht.

Maar je hebt ook memorabele wedstrijden gespeeld en de eigen aanhang verwend met prachtige prestaties zoals uit tegen Ajax, Spijkenisse en Noordwijk en thuis tegen Swift, DFS en ook Argon en in de nacompetitie de kraker tegen Staphorst!

En je hebt alles gegeven voor een goed resultaat!