Wedstrijdverslag ODIN ’59 – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG  ODIN ’59 – TER LEEDE zaterdag 06-11-2021 14.30 uur

TOCH NOG EEN PUNT!

Ik weet van ten minste één Ter Leedesupporter die de gelijkmaker in de zesde minuut van de extra tijd vanaf de parkeerplaats gehoord heeft omdat hij het net als veel van de andere Sassenheimse supporters op de tribune al niet meer zag zitten. Maar toch was het aanvoerder Tomas Arroyo die de assist van invaller Joey van den Berg omzette in een treffer, dit tot verdriet van de geel-blauwen die vurig hoopten op de tweede thuisoverwinning nadat ze na een kwartier door centrumspits Luke Vahle op voorsprong waren gekomen.

Ter Leede was de wedstrijd met goed veldspel begonnen, domineerde, kreeg kansen op een voorsprong maar de 1-0 viel uit de eerste de beste aanval van ODIN en hierna trokken de gasten wel weer ten aanval maar werden gaandeweg slordiger in de passing en dat beeld zagen we ook na de pauze, alleen kreeg nu ook de thuisploeg mooie mogelijkheden op de 2-0. Zij kon echter niet meer scoren net zo min als alle door Roodakkers ingebrachte verse spitsen en was het in de dying seconds Arroyo die er toch nog voor zorgde dat Ter Leede een belangrijk punt mee naar Sassenheim kon nemen.

Na de eerste aanval van de actieve nummer zestien aanvaller Joey Kooge namen de gasten het initiatief over en in de zesde minuut produceerde Thijs Haarman uit een pass van Mike Bekooij een hard en laag schot dat de buitenkant van de rechterpaal schampte en uit de volgende aanval, weer door Bekooij, resulteerde de afgeweken bal via de paal in een corner waarna Mike een schot recht op doelman Meendering afvuurde. Uit een volgende corner kopte Daan Walraven naast.

Als de gasten niet willen scoren doet de gastheer het maar. Na twaalf minuten komt ODIN meer aan voetballen toe en in de vijftiende minuut  passt aanvoerder Nick Burger op Niels Jager, die kopt door op Kooge en diens voorzet wordt keurig afgewerkt door centrumspits Luke Vahle, zijn eerste competitietreffer en geheel tegen de verhouding in staat de thuisploeg voor.

Hierna krijgt Melvin van Stijn een kans in de 18e minuut, maar hij schiet te zacht en een minuut later doet die andere nummer zestien dat, gelukkig voor Ter Leede, ook en even later kan  – hij heeft de smaak te pakken – Vahle, in duel met Tomas Arroyo schieten, maar ziet de bal rakelings rechts naast gaan. Daarna kan Melvin van Stijn, door Bart van der Weijden in stelling gebracht, vanaf de penaltystip schieten, maar hij legt af en dat gaat mis!

Dan volgen enige fouten in de achterhoede met het terugspelen op doelman De Vries waardoor Niels Jager in de 26e minuut net naast schiet en zien we van Ter Leede twee achterzetten, de eerste van linksback Mounir Darrazi, overigens een van de weinigen die op niveau blijft spelen, en vervolgens van Dirk Hoekstra, die deze middag weinig geluk heeft met zijn aanvallen op de rechterflank. Een voorzet van Melvin van Stijn wordt door Bart van der Weijden direct op de slof genomen, maar vliegt links naast en bij zijn volgende voorzet lopen twee roodgele aanvallers elkaar in de doelmond in de weg. Symptomatisch voor deze middag: hoe dichter bij het doel van doelman Meendering, hoe meer er mis gaat.

Ongewijzigd beginnen beide ploegen na de rust aan de tweede helft. Ter Leede valt weer aan, Tim Bloemendaal  schiet hard, maar recht op de keeper en even later is zijn kopbal uit een voorzet van de ook weer goed acterende Daan Walraven opnieuw een prooi voor Meendering. In de 59e minuut krijgt ODIN zijn eerste corner en zien we een artistiek hakje van – ik dacht – linksback Mart Willemse dat Mark de Vries bekwaam onschadelijk maakt. Zes minuten later schiet Willemse in kansrijke positie en ziet de bal via de buitenkant paal naast gaan. Van zijn scherpe voorzet van links, na Hoekstra te zijn gepasseerd, profiteert niemand van de thuisploeg.

Inmiddels zijn Prijor, Wajer en Marti erin gekomen voor Bekooij, Haarman en Van Stijn en bij ODIN Abdallah al Mahdi  voor Vahle en nog weer later valt ook nog Feyo Glim in en – zien we tot onze blijdschap na een maandenlange blessureperiode ook het heroptreden van Joey van den Berg. Hij is het die, nadat ODIN in  de 83e minuut door Kooge nog op 2-0 had kunnen komen, in de  – volgens heel ODIN veel te lange – extra tijd van rechts kan voorzetten en aanvoerder Arroyo in staat stelt om toch nog gelijk te maken. Direct hierop fluit de uitstekend leidende arbiter Wiersma af.

Een punt in extremis na een goed begonnen wedstrijd waarin Ter Leede veel aanviel, vervolgens achter kwam en gaandeweg steeds slordiger en chaotischer ging spelen. Daar kunnen we vrede mee hebben.

Volgende week thuis tegen DOVO Veenendaal. Tot dan.

Opstelling ODIN ’59: Joost Meendering, Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Nick Burger ©, Luke Vahle (’61  Ahmed Abdallah al Mahdi), Michael Lanting, Joey Kooge (89’ Lefteris Zantman), Sam Aarts (53’ geel), Niels Jager, Milan Koenders (’38  geel), Mouad Ben Chekh (’39 geel)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo © (79’ geel), Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (83’ Joey van den Berg), Mike van den Steenhoven(  83’ Feyo Glim), Melvin van Stijn ( 35’ geel, (60’ Shaquille Prijor)), Tim Bloemendaal (70’ geel), Thijs Haarman (60’ Noah Marti), Mike Bekooij (’60  Steven Wajer)

Scheidsrechter: Wouter Wiersma

Assistent-scheidsrechter: Luuk van der Brugge en Robert Leenstra