Wedstrijdverslag ODIN ’59 – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG ODIN ’59  – TER LEEDE zaterdag 18-01-2020 om 14.30

TER LEEDE ONGENADIG OVER DE KNIE BIJ ODIN ‘59

De toekomstige trainer van ODIN ’59 Ted Verdonkschot kwam kijken hoe de huidige trainer Correia het ervanaf bracht en zag hem met een verpletterende 8-0 winnen. “Dat ga je hem nooit verbeteren, “ zei ik na afloop tegen hem en hij beaamde dat. Waar Ter Leede onthutsend zwak acteerde kwamen de Gele Leeuwen ijzersterk voor de dag, het een houdt natuurlijk verband met het ander, want het werkt als twee communicerende vaten: als je op één buis flink wat druk zet, gaat het niveau in de andere omhoog.

Wel, druk zetten, dat deed ODIN vanaf het begin waardoor er al snel veel fouten door de onzekere defensie van Ter Leede gemaakt werden en er van een fatsoenlijke opbouw tot ver in de tweede helft geen sprake was. Dit alles resulteerde in maar liefst acht treffers van de thuisploeg, keurig verdeeld in een kwartet per helft. Voor spelers, trainers en aanhangers van Ter Leede een beschamende middag. Ik kan me zo’n  uitslag niet heugen. Met nog een opvallend detail: de uitstekend leidende scheidsrechter Frank van den Elzen deelde niet één kaart uit en er was ook geen aanleiding toe.

Ter Leede startte weer met aanvoerder Boelee centraal achterin en Ian van Otterlo op tien en nu stond doelman Clé Vos de Mooij in het doel en zat Daan Prins op de bank.

ODIN zet vanaf acquit druk en dat resulteert in de eerste minuut al bijna in een treffer en de thuisploeg mag de eerste van zeven corners in de eerste helft nemen en daarbij moeten we nog de verre ingooien tellen die ook alle in de zestien terecht kwamen. Er hing zelfs een handdoek langs de lijn om de bal droog te wrijven.

In de derde minuut reageert doelman Vos de Mooij nog attent op een uitval van Halman na balverlies op het middenveld van Toon Zwetsloot, in de vijfde minuut kapt Clé gewaagd een tegenstander uit in de zestien, maar twee minuten later gaat hij bij de eerste verre ingooi op links in de fout, hij roept “los”, maar doet dat zelf ook en Abdallah al Mahdi neemt het cadeautje gretig in ontvangst en scoort de 1-0.

Ter Leede doet in de negende minuut iets terug, Ian van Otterlo legt de bal opzij naar Omar Limon, maar diens schot gaat naast en dan is het weer de beurt aan ODIN met drie corners en een buitenspeldoelpunt van Koen Tros voordat Sietse Brandsma in de 19e minuut na een mooie één-twee op rechts de 2-0 aantekent en zijn tweede en de 3-0 maakt hij drie minuten later half zittend nadat de bal terugkaatst van de lat.

Ter Leede heeft dan al lang niets meer in te brengen, behalve Robert Steemers lijken alle spelers van de thuisploeg wel sneller, ze winnen bijna alle kopduels en in de 32e minuut krijgt Ahmad Abdallah al Mahdi vrije doortocht als Ben van der Lans uitglijdt en op zijn gat gaat zitten en hij maakt ook zijn tweede en het staat na een dik half uur 4-0, nooit vertoond!

Dit wordt ook de ruststand, want het buitenspeldoelpunt van Halman telt niet, Robert Steemers schiet nog een keer hard over en in de 45e minuut mist ODIN nog een mooie kans.

Ongewijzigd komen de ploegen uit de kleedkamer. Komt er nog een wederopstanding van Ter Leede zoals tegen SteDoCo? Het lijkt er niet op, want al in de eerste minuut wordt het bijna 5-0 door Brandsma, maar nu redt V os de Mooij, maar in de 54e minuut komt de vijfnul toch, Jim Hulleman kopt uit een corner ongedekt direct in.

Hierna lijkt ODIN wat gas terug te nemen, Ter Leede mag zijn eerste corner nemen, Jim Gillissen komt erin voor de teleurstellend spelende Toon Zwetsloot, Jeffrey Bok voor Joey van den Berg en het is trainer Anthony Correia die zijn ploeg driftig maant om de druk erop te houden. Ook hij wisselt, Bas Kansen en Jurjen Dikker komen erin voor Brandsma en Abdallah al Mahdi en Roodakkers zet later nog Sami Mouchih in voor Jona Robertson.

Zij kunnen het tij ook niet keren, wel zien we een aardige combinatie via Ian van Otterlo – die ook niet kan uitblinken – die uitmondt in een schot van Omar Limon dat Meendering onschadelijk maakt. Heeft hij ook eens wat te doen, op de Roodemolen moest hij echt aan de bak!

ODIN pakt de draad weer op, Lars Boekel scoort in de 78e minuut met een prachtige volley 6-0 en voor de laatste uitsmijters zorgt Niels Jager, voor Halman in de ploeg gekomen. De zevende treffer nog uit de rebound nadat Vos de Mooij een machtig schot gekeerd heeft en de 8-0 is een mooie treffer even nadat Ter Leede zowaar zijn derde corner heeft mogen nemen.

Nadat ODIN nog een kans mist fluit scheidsrechter Van den Elzen precies na 45 minuten af, hij heeft een relaxte middag gehad, en verlaat Ter Leede met gebogen hoofd het veld in schril contrast tot de vreugde van ODIN ’59 toch ook wel gemengd met verbazing wegens de geringe tegenstand van de tegenstander die deze middag meer een medestander bleek te zijn. Zo spelend kan ODIN zich mengen in de strijd om de prijzen en zo spelend is Ter Leede, tja …

Zoals gezegd, ik kan me deze uitslag niet heugen. Het moet een les zijn voor de komende thuiswedstrijd tegen Barendrecht. Dat wordt niet gemakkelijk want het is aan een mooie reeks bezig met als klapper de 2-1 winst op koploper Sparta Nijkerk.

We gaan het zien en beleven.

Opstelling ODIN ’59: Joost Meendering, Lars Boekel, Mart Willemse, Ron Scheffer ©, Jayson Jamall Halman (75’Niels Jager), Sietse Brandsma (62’ Bas Kansen), Ahmed Abdallah al Mahdi (72’ Jurjen Dikker), Nicky Eekhout, Koen Tros, Dustin Mijnders, Jim Hulleman

Opstelling Ter Leede: Clé Vos de Mooij, Dirk Hoekstra,  Mike Boelee ©, Ben van der Lans, Mounir Darrazi,  ,  Jonathan Robertson (73’  Sami Mouchih), Toon Zwetsloot (53’ Jim Gillissen) Ian van Otterlo, Joey van den Berg (59’ Jeffrey Bok), Robert Steemers,  Omar Limon

Scheidsrechter: Frank van den Elzen

Assistent-scheidrechter: Patrick Otten (1e) en Robin Janssen