Wedstrijdverslag oefenwedstrijd Ter Leede – DEM

VERSLAG EERSTE OEFENWEDSTRIJD TER LEEDE SEIZOEN 2022-2023

TER LEEDE – DEM

Zaterdag 23 juli 2022 14.30 uur

 

RUIME WINST TER LEEDE IN EERSTE OEFENWEDSTRIJD

Mooi weer, een nieuwsgierig publiek en een gretige Ter Leede-selectie onder de nieuwe trainer Niek Oosterlee: de bal rolt weer in een oefenwedstrijd tegen de Beverwijkse zondagderdedivisionist DEM (Door Eendracht Macht).

En hoe! We zagen in de eerste helft van de thuisploeg voorin een drietal mooie combinaties Luc de Kruijs – Marc de Kruijs – Rowdy van der Putten die resulteerden in twee treffers van de laatstgenoemde en een degelijke defensie met nieuwkomer Wesley Goeman in het centrum naast aanvoerder Arroyo.

Na de 2-0 ruststand was het de beurt voor youngsters als de twintigjarige rechtsback Daniel Abbink ( ex- Cambuur en Alpense Boys) linksback Oscar Minnaard (net achttien jaar, na Volendam ADO, FC Lisse weer terug bij Ter Leede ), spits Noa Marti, ook pas 22 jaar net als Joel van de Graaf en de negentienjarige Timo Heemskerk. DEM scoorde direct na de pauze de aansluitingstreffer, maar daarna was de beurt aan Timo Heemskerk die de 3-1 scoorde en, na de 4-1 van de er ook ingekomen Melvin van Stijn, ook tekende voor de 5-1 eindstand. Een veelbelovend begin, we hebben leuke momenten gezien.

Al in de tiende minuut liet de nieuwe voorhoede zich gelden. Luc de Kruijs bediende met een mooie pass zijn broer op links, die liet de rechtsback zijn hielen zien en trok de bal strak voor in de zestien en daar stond Rowdy van der Putten precies op de goede plek om af te werken.

Drie minuten later begon Luc na een afgeslagen corner van DEM op rechts aan een actie en gaf een scherpe crosspass weer op Marc die met een snelle sprint de defensie van DEM eruit liep, alleen voor de doelman kwam, door deze gestuit werd en de bal teruglegde op Van der Putten die zijn boogbal net over zag gaan.

Hierna zorgde DEM voor het eerste gevaar met een steekpass op rechts, maar de voorzet werd door Mark de Vries kundig onderschept  en nadat hij ook de lage vrije trap door de muur van de nummer drie van DEM had gepakt floot de scheidsrechter voor de eerste drinkpauze. Direct hierna zorgde DEM weer over rechts voor gevaar, maar daarna was weer de beurt aan de thuisploeg: op links zagen we een combinatie Marc de Kruijs – Mounir Darrazi en die zorgde voor de mooie assist waaruit Rowdy de stand na een half uur op 2-0 bracht.

In de 35e minuut wisselde DEM massaal, werd het na een vervelende overtreding in de 37e minuut wat sterker en vlak voor rust moest Mark de Vries een gevaarlijke vrije trap keren,  kon Tomas Arroyo ruimen en nadat hijzelf uit een vrije trap naast schoot gingen de ploegen rusten.

Door een onachtzaamheid in de defensie kan DEM al in de 46e minuut op 2-1 komen, maar daarna neemt Ter Leede het heft weer in handen met een mooie kans voor Joel de Graaf in de 51e minuut die de doelman weet te blokken en een kopbal van de opgekomen Dirk Hoekstra die net over vliegt. Ook Noa Marti schiet na zich te hebben vrij gekapt in de 62e minuut over, maar dan is het twee minuten later wel raak: Timo Heemskerk zet zelf door het midden een een-twee op en rondt laag en hard af, 3-1.

DEM antwoordt met een gevaarlijke aanval, maar het is Melvin van Stijn die in de 67e minuut uit een scherpe pass van Luc de Kruijs in tweeën de 4-1 maakt. Na nog een schot van Luc dat de keeper moet lossen, komt Marc er na de drinkpauze weer voor zijn broer in.

De 5-1 komt op links tot stand door een prima combinatie tussen Joel van de Graaf en Oscar Minnaart –  lekker fel, snel acterend en met een goede techniek – en uit diens scherpe voorzet scoort Timo Heemskerk in de 75e minuut zijn tweede.

In de 76e en 83e minuut moet doelman Jason Haggerty nog tweemaal handelend optreden als DEM gevaarlijk wordt, schiet Steven Wajer in kansrijke positie naast en krijgt Ter Leede links op de rand van de zestien een vrije trap te nemen omdat Oscar Minnaart er gevloerd wordt. Melvin neemt hem, passt nauwkeurig naar Marc de Kruijs centraal buiten de zestien en die ziet zijn schot via de buitenkant linkerpaal naast gaan, een aardige variant.

Dat is het laatste wapenfeit en dan maakt scheidsrechter Takacs een einde aan een leuke wedstrijd. Dinsdag aanstaande de tweede, tegen Rijnsburgse Boys om acht uur ’s avonds.

Tot dan.

 

Opstelling Ter Leede

Eerste helft: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Wesley Goeman, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden, Tim Bloemendaal, Steven Wajer, Rowdy van der Putten, Marc de Kruijs, Luc de Kruijs

Tweede helft: Jason Haggerty, Daniel Abbink, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo © ( 61’ Steven Wajer), Oscar Minnaard, Tim Bloemendaal, Joel van de Graaf, Melvin van Stijn, Noa Marti, Timo Heemskerk, Luc de Kruijs ( 73’ Marc de Kruijs)

Scheidsrechter: Gyuri Takacs