Wedstrijdverslag Purmersteijn – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG PURMERSTEIJN – TER LEEDE

Zaterdag 27 januari 2024 18.00 uur

TER LEEDE VERSLAAT KOPLOPER TWEEDE PERIODE IN EIGEN HUIS

Niet veel supporters van Ter Leede hadden hun weg gevonden naar Sportpark Purmersteijn. Wellicht vanwege het feit dat het een avondwedstrijd betrof en misschien ook met de kansloze 2-5 thuisnederlaag tegen Purmersteijn in september in gedachten. Welnu, de thuisblijvers kregen echt ongelijk, want Ter Leede speelde tot nu toe zijn beste uitwedstrijd, beter nog dan de 0-5 zege tegen Alphense Boys, want dit betrof een geduchte tegenstander, de koploper van de tweede periode met veertien uit zes.

Aangaande de opstelling moest er gepuzzeld worden door het wegvallen van onze geblesseerde linksbuiten Marc de Kruijs en de geschorste middenvelder Boy Tetteroo, maar wat hier in het veld verscheen bewees dat er toch volwaardige vervangers op de bank zitten. Steven Wajer werd linksbuiten, op het middenveld zagen we de vormgever Thijs Timmermans die in zijn tweede partij uitstekend op dreef was met de onvermoeibare en creatieve Mike van den Steenhoven naast zich en achter hen verdedigende middenvelder Stijn van Biezen die zich uitstekend van zijn taak kweet en menige aanval van Purmersteijn doeltreffend onderbrak. Dit middenveld toonde zich prima in balans!

Achterin nam Tim Bloemendaal de rechtsbackpositie van Dirk Hoekstra over, speelde Hidde van den Ende heel goed naast zijn betrouwbare aanvoerder Arroyo en linksback Jeffrey van Kempen, ja, die was wat mij betreft de man van de wedstrijd bij Ter Leede. Hij bleef onder druk kalm, gebruikte zijn techniek en was in de passing foutloos en creatief als een jonge Daley Blind zoals hij door enkele Ter Leedesupporters al genoemd werd.

Het spel was ook goed, Ter Leede kon en mocht van achteruit opbouwen, dus weinig lange ballen van de keeper die dan een prooi worden voor de tegenstander, er werd vooruit gespeeld met vooral in de eerste helft precieze passing en we zagen achterin gelukkig ook weinig rondspelen en terugleggen op de keeper waardoor dit geen riskante situaties opleverde zoals vorige week tegen Huizen.

De partij opende in de vijfde minuut met een schot van Jeffrey van Kempen dat eigenlijk als voorzet bedoeld was dat door de boomlange aanvoerder-doelman Van Santen met enige moeite gepakt werd en dat herhaalde Tim Bloemendaal in de twintigste minuut, maar ook zijn dwarrelbal was een prooi voor Van Santen, zij het dat sommigen zich afvroegen of hij de bal niet achter de doellijn tegenhield. Maar nee, niet volgens de goed leidende scheidsrechter Berg. Even daarvoor zagen we na de eerste corner voor Purmersteijn een schot overvliegen en raakte Steven Wajer geblesseerd toen hij hard inlopend bij de eerste paal een scherpe voorzet van Luc de Kruijs wilde inkoppen en gemangeld werd door twee verdedigers van Purmersteijn.

Ter Leede speelt goed en dat betaalt zich in de 30e minuut uit na de eerste corner van rechts door Luc de Kruijs. Wist doelman Van Santen eerder nog door attent uitlopen Carlito Fermina het scoren te beletten, nu was hij kansloos, toen de cornerbal over de hoog opspringende Arroyo heen vloog, maar de achter hem vrijstaande Hidde van den Ende vrij eenvoudig het leer in het doel kon deponeren, zijn eerste competitietreffen dit jaar. Ter Leede komt op 0-1!

Dat kan ik ook, moet Thijs Timmermans hebben gedacht, want nadat Jeffrey van Kempen in minuut 32 zijn tegenstander truukt en vervolgens uit zijn lage schot de bal via de binnenkant van de tweede paal het veld weer ziet inkomen, krijgt Thijs de bal in de 38e minuut uit een mooie, maar afgeslagen aanval van Ter Leede, buiten de zestien voor zijn voeten en met een slim, geplaatst schot in de rechterhoek geeft hij Purmersteijns sluitpost voor de tweede keer het nakijken. Het staat 0-2!

Ongeschonden haalt Ter Leede de rust, hoewel de thuisploeg in de 44e minuut nog wel tweemaal gevaarlijk wordt enhet is duidelijk dat Purmersteijn in de tweede helft wil en moet terugslaan. Dat doet het met een nieuwe man, Gani Meholli en de kansen komen daadwerkelijk. Ter Leede moet het eerste kwartier zien door te komen en dat lukt, maar het heeft daarbij wel Vrouwe Fortuna nodig, want eerst kopt Nait Aicha op de binnenkant van de paal en kan Daan Prins de bal zomaar opvangen, daarna komt hij een keer prima uit en pakt de bal voordat een aanvaller kan scoren. Dan raakt het offensief van de thuisploeg uitgewoed en krijgt Roodgeel door de geboden ruimte best mooie kansen om op 0-3 te komen. De mooiste is voor Carlito Fermina als hij de bal in ideale positie krijgt nadat Thijs Timmermans zijn tegenstander heeft uitgekapt, schiet hij tot zijn eigen verbijstering hoog naast, waar hij anders trefzeker is. Wel moet gezegd worden dat de passing van Ter Leede in de tweede helft minder verzorgd is.

In de score komt geen verandering meer, ook niet door de prima ingevallen Oscar Minnaart voor de geblesseerde Luc de Kruijs. Hij laat zijn linksback voortdurend zijn hielen zien, maar zijn lage, harde schot in de 76e minuut kan Van Santen keren en ook de voor Steven Wajer ingevallen Dirk Hoekstra weet het doel niet te vinden.

Aan de andere kant verricht Daan Prins in de 83e minuut nog een uitstekende redding en na vier minuten extra tijd fluit arbiter Berg af en heeft Ter Leede zijn tweede uitwedstrijd gewonnen. Zo spelend, vooral zoals dat in de eerste helft ging, kunnen er nog meer (uit)wedstrijden gewonnen worden.

Misschien volgende week tegen Swift.

Tot dan!

Opstelling Purmersteijn: Nick van Santen ©, Rowin Mol, Nathan Sibilo (55’ geel), Joey Mers, Danyl Plasmeijer, Rowan Meijer (42’ Job van der Meulen), Rachad Madi, Timo Polman (46’ Gani Meholli), Mylan Polman, Mircle Elstak (70’ Yeremiah Obadyah Davids), Omar Nait Acha

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tim Bloemendaal, Tomas Arroyo ©, Hidde van den Ende,  Jeffrey van Kempen, Stijn van Biezen, Steven Wajer (73’ Dirk Hoekstra),  Thijs Pieter Job Timmermans, Mike van den Steenhoven, Carlito Fermina, Luc de Kruijs (Oscar Minnaard (90+3’ geel)

Scheidsrechter: Franklin Berg

Assistent-scheidsrechter: Jeremy Tuinenburg en Lammert de Graaff

Scoreverloop:

30’       : 0-1     Hidde van den Ende

38’       : 0-2     Thijs Pieter Job Timmermans