WEDSTRIJDVERSLAG TWEEDE KWALIFICATIERONDE KNVB-BEKER QUICK 1 – TER LEEDE 1

Woensdag 23 augustus 2017 20.00 uur

Scheidsrechter B. Sahiner

TER LEEDE DOOR ZEGE OP QUICK DOOR NAAR HOOFDTOERNOOI KNVB-BEKER

Als er zaterdag geloot gaat worden zit Ter Leede ook in de koker. Tegen kersverse derdedivisionist Quick speelde het een prima wedstrijd. Voor de pauze waren de ploegen gelijkwaardig en kwam Ter Leede door een benutte penalty wat gelukkig op voorsprong na een domme overtreding van de Quickdefensie binnen de zestien, maar na de thee straften Siali en weer Bok aarzelingen in de verdediging resoluut af en liep Ter Leede in twee minuten uit naar 0-3. Quick stelde hier nauwelijks iets tegenover, maar door enige nonchalance in de tot dan toe foutloos opererende Ter Leededefensie kon Quick tegen het eind nog terugkomen tot 2-3, maar verder kwam het niet. Een zeer verdiende overwinning voor Roodgeel!

In het begin zette Ter Leede zonder echt gevaarlijk te worden Quick al aardig vast en na de eerste corner van Quick zagen we Oussama Siali vrij langdurig bezig om zijn voetbalschoen weer zo goed aan te trekken dat hij er later mee zou kunnen scoren. De eerste kans kwam in de 17e minuut voor Quick, spits Memisoglu schoot uit een ontvangen dieptepass echter hoog over en dat deed ook Ronnie Verplancke vier minuten later. Een mooie actie van Ian van Otterloo, die met een snelle diagonale run vrij voor doel kwam werd door prima uitlopen en blokkeren van doelman Puister net geen score en ook het eerste schot van Oussama na een mooie combinatie Bok-Otterloo-Zwetsloot-Siali kon hij gemakkelijk onderscheppen.

Toch werd het geen doelpuntloze eerste helft: na een ongelukkige overtreding op Siali van een Quickspeler binnen de zestien kreeg hij geel en Ter Leede een penalty die Jeffrey Bok, nu het erom ging, wel benutte en zo werd 0-1 de ruststand, want de twee kansen die onder andere Marc Boshof nog kreeg verdwenen eerst links en even later uit een hoge vrije trap op links rechts in het zijnet.

In de tweede helft met Frank van der Heiden voor spits Memisoglu van Quick zien we eerst een gevaarlijke corner voor Quick, maar dan breekt er voor Ter Leede een zeer vruchtbare periode aan. Eerst biedt Bok met een strakke voorzet De Kruijs de kans om te scoren, gaat diens kopbal over, maar in de 55e minuut zorgt Siali met een laag strak schot voor de 0-2 en een minuut later een goed doorzettende Bok voor de naar het schijnt beslissende 0-3 voorsprong.

Quick lijkt niet in staat om hier veel tegenover te stellen. Coach Van der Zwaan wisselt zijn nummer tien Bouyaouzan voor Meinema en nog wat later Zuurmond voor Kai van Hese, zijn laatste wissel. Veel lijkt het niet uit te halen, “nog twintig minuten ellende,”  verzucht achter mij een support een supporter van Quick. Bij Ter Leede komen Ben van der Lans voor Toon Zwetsloot,  Mike Dam voor Marc de Kruijs en in de 76e minuut Niels van Veen voor Siali erin nadat de laatste op aangeven van Marc in de 68e minuut nog over heeft geschoten.

Gaat het te makkelijk voor Ter Leede, sluipt er enig gemakzucht in de ploeg, concentratieverlies, wordt het wat rommeliger door de wissels, waar het door komt is niet duidelijk, maar een foutje rechts achterin in de 81e minuut leidt tot een corner en terwijl twintig spelers in de doelmond een beetje staan te ruziën, te duwen en te dringen neemt invaller Meinema de corner en die zeilt vlak voorbij de eerste paal en verdwijnt met een curve in het doel, het staat 1-3 en Quick verkwikt zich en gaat op zoek naar zijn tweede treffer en dat lukt linkerspits Nabil Hadui in de 89e minuut.

Verder komt het gelukkig niet –  dat zou ook zeer onterecht zijn, maar hoe vaak gebeurt zoiets niet! – schoten in de extra tijd gaan hoog over of naast en na vijf minuten extra tijd blaast scheidsrechter Sahiner af en is Ter Leede via DHS en Quick door in de KNVB-beker.

Voorwaar, een mooie prestatie!

Opstelling Quick: Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Heese (74 Yvo Zuurmond), Philip Kouwenhoven, Sybren Bartlema ©, Marc Boshof, Steven de Kruijff, Can Memisoglu (46 Frank van der Heiden), Rachid Bouyaouzan (64 Roderick Meinema)

Opstelling Ter Leede: Laslo Sandor, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Sami Mouchih, Ronnie Verplancke, Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Oussama Siali (76 Niels van Veen), Marc de Kruijs (71 Mike Dam), Rob Zandbergen, Toon Zwetsloot (63 Ben van der Lans)