RCL 2 – Ter Leede 2

WEDSTRIJDVERSLAG RCL 2 – TER LEEDE 2 zaterdag 14-11-2015 11.00 uur

Scheidsrechter M. Maurits

HET TWEEDE HERSTELT ZICH TEGEN RCL

Op sportpark De Bloemerd pakte het Tweede na twee nederlagen de draad weer op en won het met 1-3 tegen RCL 2. Doordat ook concurrent ’s-Gravenzande 2 won van nummer drie ARC 2 blijft de voorsprong één punt. De ploegen gingen rusten met een 0-1 voorsprong van Ter Leede die in de tweede helft door een mooie vrije trap werd uitgebouwd, waarna het team van Martijn Lagendijk toch weer gas terugnam en RCL de aansluitingstreffer kon maken. Pas in de 95e minuut maakte Tom van der Vlugt aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 te scoren en daarmee waren de punten binnen. Tien wedstrijden en 24 punten, dat is een mooie score.

Ter Leede speelde weer echt in een natuurlijke biotoop: een strakke wind, gras en veel herfstbladeren op het veld wat af en toe tot potsierlijke uitglijers leidde.

Vanaf het begin domineerde Ter Leede en dat bleef de gehele eerst helft zo. In de achtste minuut kopt Tom van der Vlugt uit een mooie voorzet via de linkerpaal naast, een minuut later komt Niek den Breejen op, speelt Pascal de Ridder aan, maar die schiet over. Een volley van Tom van der Vlugt, een kopbal van Pascal een schot van Lars de Ridder dat de keeper lost, het worden geen doelpunten en het duurt tot de 38e minuut vooraleer – zoals de Vlaming zegt – er gescoord wordt: Lars zet van links voor, Tom van der Vlugt kopt eronderdoor, maar Pascal  kopt hem er wel in.

In de 51 minuten lange eerste helft – bij de 22e minuut blijft de tijd op het scorebord zes minuten steken – wordt er niet meer gescoord, Tom van Egmond blokt nog een schot van Niek den Breejen, maar al drie minuten na de pauze komt de stand op 0-2. Na een solo krijgt Ter Leede iets buiten de zestien een vrije trap en van de drie kandidaten die achter de bal gaan staan is het Sohrab Safi die met een mooie trap doelman Smits het nakijken geeft.

Jammergenoeg gaat Ter Leede niet fanatiek door, maar laat het RCL zonder dat het direct gevaarlijk wordt meer komen. Bij uitvallen van Tom van der Vlugt gaat hij soms te veel op de solotoer en loopt zich dan vast. In de 58e minuut verricht Nick van der Wiel zijn eerste redding na een mooi schot en uit de kluts gaat een bal twee minuten later over.

Wouter van Bleijswijk komt Lars vervangen en een diepe bal op hem in de 68e minuut resulteert slechts in een corner. Ook van een fout achterin bij RCL twee minuten later kan Pascal niet profiteren en uit de eruit voortvloeiende corner die Niek op rechts neemt, kopt Jelle over.

In de 73e minuut komt de 41-jarige veteraan Dennis van Rooijen erin en een minuut later scoort een andere invaller uit een dieptepass de aansluitingstreffer en zo brengt Ter Leede zich in de problemen. Als deze Michel de Jong weer gevaarlijk doorkomt wordt de moegestreden Nick van Wingerden vervangen door Tim Seegers.

In de laatste minuten ontstaat er eerst op links een opstootje en in de 93e minuut krijgt de zeer geïrriteerde rechtsback Max Glasbeek na een slaande beweging zijn tweede gele kaart en kan hij vertrekken. Twee minuten later komt er een uitval van Ter Leede en scoort Tom van der Vlugt de 1-3. Na ruim honderd minuten voetbal fluit de scheidsrechter af. Drie punten in de tas!