Wedstrijdverslag Rijnsburgse Boys 2 – Ter Leede 2

WEDSTRIJDVERSLAG RIJNSBURGSE BOYS 2 – TER LEEDE 2 zaterdag 18-02-2017 12.00 uur

Scheidsrechter W. Honsbeek

RUIME ZEGE VAN TER LEEDE TWEE OP DE MIDDELMORS

Door zaterdag net als op 24 september met 5-2 van Rijnsburgse Boys te winnen, maar nu uit, staat het tweede op een mooie vierde plaats en drukt het de reserves van de derdedivisionist met alweer hun tiende nederlaag steviger op de laatste plaats van de hoofdklasse A. In de eerste helft liep Ter Leede soepel naar 0-3 uit, na de rust kwamen de Boys tot 2-3 terug en de 2-4 kwam dan ook als geroepen en vijf minuten voor tijd bepaalde Steven Wajer de eindstand op 2-5.

Ter Leede startte achterin met Tom Kroon centraal naast aanvoerder Jelle Vooys en Tom van Egmond schoof door naar het middenveld, en met Joey van den Berg in de spits, Thierry van der Kooye op rechts en Pascal de Ridder op links bleek dat aardig te marcheren, want al in de 5e minuut kwamen de youngsters van Lagendijk/Van Dam op voorsprong toen Joey van de Berg een dieptepass van Youssef Ait-El-houssi doeltreffend afrondde. En drie minuten later kreeg Pascal de Ridder een mooie kans nadat Joey de verre uittrap van de weer uitstekend keepende Glenn Teunissen op hem doorkopte, maar hij schoot over.

Maar centrumverdedigers Bart Freke en vooral Dirk Jan van den Oever blijken in de lucht kwetsbaar, want in de 12e minuut wint Joey alweer het kopduel, bereikt Pascal en diens inzet kan de doelman eerst nog pareren, maar in de rebound scoort Pascal de 0-2.

En Ter Leede gaat vrolijk verder en in de 21e minuut scoort Thierry uit een dieptepass van Kevin Driessen een beauty: hij neemt de stuiterende bal vol op de wreef en schiet snoeihard in de linkerbovenhoek en het verbouwereerde Rijnsburgpubliek ziet de reserves al na zo’n twintig minuten met 3-0 achterstaan.

Rijnsburg probeert iets terug te doen, krijgt op de rand van de zestien een vrije trap te nemen, maar dan toont Glenn zijn klasse en het blijft 0-3.

Het is wel jammer dat onze voorhoede gaat switchen en daarmee zichzelf meer in verwarring brengt dan de tegenstander. Pascal gaat op links lopen, Lars op rechts en Thierry gaat ‘op tien’ lopen en dat pakt niet goed uit, want mooie aanvallen van Ter Leede blijven nu uit en het geeft de Rijnsburgers in het laatste kwartier van de eerste helft de gelegenheid om uit hun schulp te kruipen.

En na de rust pakt Rijnsburgse Boys de draad weer op. In de 47e minuut kopt de opgekomen Van den Oever net naast en nadat Joey in de 50e minuut nog een kopkans krijgt valt even later de 1-3 als na een (lichte) overtreding in de zestien van Tom Kroon Roy van Leeuwen de penalty benut.

Als in de 58e minuut de 2-3 wordt gescoord lijkt het nog spannend te worden, maar de 2-4 in de 61e minuut door Thierry na een fout van de doelman geeft Ter Leede weer lucht.

En beide ploegen kunnen op adem komen en krijgen het zelfs koud, want in de 64e minuut staakt scheidsrechter Honsbeek tijdelijk “wegens herhaaldelijk commentaar vanaf de bank van Rijnsburgse Boys”. De arbiter zou ten onrechte het buitenspelsignaal hebben genegeerd.

Na twaalf minuten en een lange wandeling van de scheids naar de kleedkamers wordt het spel hervat, maar Rijnsburgse Boys kan geen vuist meer maken en vijf minuten voor tijd bepaalt de ingevallen Steven Wajer de eindstand op 2-5, maar die goal heeft uw verslaggever helaas niet zelf kunnen aanschouwen omdat hij al op weg was naar de Roodemolen om op tijd te zijn voor het eerste.

Al met al een mooie overwinning van Ter Leede 2! Op 4 maart speelt het tweede weer om 10.30 thuis tegen Scheveningen 2 tegen wie het uit nipt en niet geheel terecht verloor.

Komt dat zien, het jonge tweede team verdient alle aandacht!

Opstelling Ter Leede: Glenn Teunissen, Kevin Driessen, Jelle Vooys ©, Tom Kroon, Hakan Bayram (Steven Wajer), Tom van Egmond, Joey van den Berg, Youssef Ait-El-houssi, Thierry van der Kooye, Lars de Ridder (Nicky van Wingerden), Pascal de Ridder (Mike van der Zon)