Wedstrijdverslag Rijnvogels – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG FC RIJNVOGELS – VV TER LEEDE zaterdag 29-09-2018  14.30 uur

RIJNVOGELS EN TER LEEDE DELEN DE PUNTEN

Ter Leede startte goed, maar toch kwam de thuisploeg al snel op voorsprong en ondanks een zeker veldoverwicht van Ter Leede waren de beste kansen in de eerste helft voor het team van Jimmy Simons. De tweede helft gaf een heel ander beeld. Rijnvogels kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe, Ter Leede deelde de lakens uit, maakte door – alweer – Ian van Otterlo al snel gelijk, kreeg kansen, maar wist ondanks verwoed aandringen, zes corners in de tweede helft tegen één voor Rijnvogels, niet meer te scoren. Dat was jammer, maar gezien de hele wedstrijd moeten beide ploegen met deze uitslag kunnen leven hoewel ze beide met slechts één punt weinig opschieten.

Door de schorsing van Stefan Kraaijvanger en het ontbreken van de niet-fitte Jeffrey Bok komt Ter Leede ietwat gewijzigd in het veld: Ben van der Lans zakt een linie, Steven Wajer neemt zijn plek op het middenveld in en Mike Dam is rechterspits. Ter Leede start wel goed, maar na een verre uittrap van doelman Verkerk laat de terugsprintende Ben van der Lans de bal stuiteren, komt in duel met de snelle rechterspits Lauhouh, krijgt wel een duw van hem maar scheidsrechter Shukrula vindt het geen overtreding en Bens kopbal is te kort en Lauhouh kan alleen doorgaan en hij scoort al in de zesde minuut de 1-0 tot grote vreugde van alle Rijnvogels.

Ter Leede moet dit duidelijk verwerken, na enig geknoei achterin verricht doelman Bekkers zijn eerste redding, Rijnvogels mag twee corners achtereen nemen en pas na een kwartier zien we weer een fatsoenlijke aanval van Ter Leede die uitmondt in een corner op rechts. Die wordt eerst door Ben ingekopt en nadat Verkerk de kopbal gepareerd heeft schiet Ben links naast. Een mooie kans om zijn ongelukkig begin te repareren, maar helaas geen treffer. Vijf minuten later mag Ter Leede van links een tweede corner nemen waarna Ian van Otterlo zijn te zachte schot ook nog eens gekraakt ziet.

Ter Leede speelt weer aardig, krijgt twee vrije trappen en twee corners te nemen en in de 29e minuut verzendt Toon Zwetsloot een mooie voorzet die jammer genoeg net gemist wordt door twee inlopende voorwaartsen, Joey van den Berg en Mike Dam. De actieve Bryan Caicedo Mosquera komt op links regelmatig goed door en net als je denkt dat Ter Leede wel eens zou kunnen scoren krijgt Rijnvogels achtereen twee prachtige kansen op de 2-0, maar beide keren houdt doelman Bekkers Ter Leede in leven. De eerste keer houdt hij zijn benen goed bij elkaar als de alleen op hem afstormende Romano van der Stoep hem met een hard laag schot wil “poorten” en de tweede maal keert hij een keiharde inzet van dichtbij.

Het is even hectisch voor Ter Leede en in deze fase krijgen, in hun ijver om alle gevaren te keren,  drie van onze verdedigers, Rob, Floris en Ben een gele kaart van de steeds gedecideerd leidende arbiter, maar nadat nog een vrije trap van de verder onopvallend spelende Jaap van Duijn in de muur smoort gaan de ploegen met een 1-0 stand rusten.

Hebben de Rijnvogels hun kruit in de eerste helft verschoten? Het lijkt erop want naar het clubhuis spelend is het Ter Leede dat furieus start met al een enorme kans voor Joey van de Berg in de 46e minuut en nu is het doelman Verkerk die zijn ploeg voor onheil moet bewaren. Dat lukt hem al een minuut later niet bij een vloeiende aanval van links: Ian passt op Bryan, die speelt Ian in de loop weer perfect aan en dienst harde lage schot, een punter denk ik, treft doel en het staat al snel in de tweede helft gelijk.

Ter Leede wil wel door, maar het zit Joey van de Berg deze middag niet mee, want zijn schot in de 56e minuut weet Verkerk tot corner, de zesde, te verwerken en een tegenvaller is ook de blessure van Toon Zwetsloot. In een poging om een opspringende effectbal weg te werken raakt een verdediger van Rijnvogels hem hard in de zij en ondanks verzorging moet Toon na zes minuten en een hard schot van Bryan  het strijdperk verlaten en komt Robert Steemers er voor hem in. Vrij kort erna moet ook Steven Wajer zich met krampverschijnselen laten vervangen door Tomas Tavila, begrijpelijk als je ziet wat een werk hij op het middenveld heeft moeten verrichten. Zijn laatste bijdrage is een corner waaruit Bryan kan inkoppen. Ook deze kopbal in een prooi voor Jeffrey Verkerk.

Bij een van de schaarse wapenfeiten van de Rijnvogels, een schot van Niek Ossevoort, moet doelman Bekkers aan de andere kant handelend optreden, maar verder beperkt de thuisclub zich tot tegenhouden en een supporter van Rijnvogels vlak bij mij vermeldt dat het voor hem eigenlijk “niet aan te gluren is”. Het is klaarblijkelijk wel goed genoeg om Ter Leede van scoren af te houden en het overwicht van de gasten in de tweede helft heeft één groot voordeel: het talrijke publiek dat met dit mooie weer onder het genot van enige versnaperingen voor het clubhuis is blijven hangen ziet het spel zich vlakbij afspelen.

Gescoord wordt er, zoals gezegd niet meer en na twee minuten extra fluit de scheidsrechter af. Ik denk dat de supporters van Roodgeel, gezien de goede tweede helft van hun ploeg wel teleurgesteld zijn, maar uiteindelijk wel met een gelijkspel kunnen leven.

Dan moet het thuis maar gebeuren, maar dat zal met achtereenvolgende bezoeken van Jong FC den Bosch en RKAV Volendam op de Roodemolen toch echt niet meevallen.

Tot dan!

Opstelling Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Arie de Vreugd, Ricardo de Vlugt © (3 geel, 81 Jan de Bruin), Niek Ossevoort, Luuk Slegt, Joey Lauhouh ( 86 Chadion Melfor), Max van Steen, Romano van der Stoep, Jaap van Duijn, Reno van Heiningen, Jesse Driebergen

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©, Rob Zandbergen (38 geel), Floris Mulder (42 geel), Ben van der Lans (45 geel), Toon Zwetsloot (66 Robert Steemers), Steven Wajer (72 Tomas Tavila), Ian van Otterlo, Mike Dam (75 Jordly Petronia), Joey van den Berg, Brayan Mosquera Caicedo