Wedstrijdverslag RKAV Volendam – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG RKAV VOLENDAM – TER LEEDE

Zaterdag 25 februari 2023 14.30 uur

 

TELEURSTELLEND GELIJKSPEL TER LEEDE IN VOLENDAM

Elf uit elf, dat is met het 2-2 gelijkspel in Volendam het resultaat van Ter Leede in de tweede periode. Carnaval is kennelijk over. Twee keer winst, vijfmaal gelijk en vier verliespartijen, waarvan drie thuis, een magere oogst als je dat vergelijkt met de eerste periode die na een dramatisch eerste reeks van één uit zes goed op stoom kwam met viermaal winst en twee gelijke spelen, vijftien punten dus. We gaan de derde periode in die ons hopelijk minstens zoveel punten bezorgt als de eerste.

Volendam deed het in de tweede periode zeker niet beter dan Ter Leede en in de wedstrijd op hun eigen sportpark tegen Roodgeel beslist ook niet, maar het kwam wel tweemaal voor en dwong Ter Leede tot de achtervolging. Na een goed begin van Roodgeel leverde de eerste de beste aanval van de thuisploeg na dom balverlies op het middenveld de 1-0 op door een mooie treffer van Patrick Plugboer in de 13e minuut. Pas aan het eind van de eerste helft kon Rowdy van der Putten gelijkmaken.

In de tweede helft was een laag schot Lennart Tol in de verre linkerhoek doelman De Vries kennelijk te machtig en bracht hij met zijn dertiende treffer in deze competitie Volendam weer aan de leiding. Pas in de 77e minuut kon Bart van der Weijden uit een assist van Luc de Kruijs de 2-2 scoren en daarna slaagden de gasten er ondanks negen corners niet in om nog een gat in de defensie te vinden, ook niet toen Volendam vanaf de 83e minuut met tien man verder moest na een onbesuisde (re)actie van rechtsbuiten Azeddine Sout.

Er had voor Ter Leede beslist meer in gezeten, maar het vertoonde spel was niet zodanig dat het op meer dan één punt aanspraak kon maken.

Onder een af en toe lekker zonnetje en een koud windje verscheen Ter Leede voor een aardig publiek met centrale verdediger Ziad M’hand weer achterin na zijn schorsing en naast hem stond aanvoerder Tim Bloemendaal – wegens het ontbreken door privéomstandigheden van Tomas Arroyo –  met Hidde van den Ende en Mike van den Steenhoven op het middenveld met erachter Wesley Goeman. Daarvoor de vertrouwde voorhoede met Marc en Luc de Kruijs links en rechts van spits Rowdy van der Putten.

Na een aardig begin van Ter Leede resulteerde een foutieve pass van Hidde in balverlies en daar maakte de thuisploeg met een voorzet van rechts gebruik van: de meegekomen verdediger Lex Veerman zette Volendam op 1-0.

Een domper voor Ter Leede en hierna was de thuisploeg ook enige tijd beter, maar ze creëerde net als de gasten geen kansen. Schoten van Luc de Kruijs en Tim Bloemendaal gingen hoog over of naast. Vanaf de 34e minuut wordt team Oosterlee/Van Tongeren weer sterker, mag drie corners achtereen nemen en in de 43e minuut neemt Wesley Goeman na een overtreding op hem van links de vrije trap, Dirk Hoekstra kopt de bal de doelmond in en Rowdy scoort zijn tiende treffer. Een gelijke stand met de rust.

Met Bart van der Weijden en Steven Wajer voor Van den Ende en Wesley Goeman probeert Ter Leede openingen in de defensie te vinden, maar het mist de creativiteit ervoor. Volendam bakt er nog minder van, maar het komt toch op 2-1 als Lennart Tol met zijn lage schot doelman De Vries weet te verrassen en nu moet Ter Leede weer in de achtervolging.

Maar Rowdy van der Putten lukt deze middag niet veel, Luc de Kruijs komt nog wel regelmatig op rechts langs zijn verdediger, maar zijn voorzetten bereiken geen medespelers en ook met zijn broer Marc gaat het moeizaam, maar toch ligt hij aan de basis van de gelijkmaker: na een mooie actie in de 77e minuut passt hij op de vrijstaande Luc op rechts en die levert dit keer de bal precies af bij Bart van der Weijden en die scoort de 2-2.

In die stand komt geen verandering meer, ook niet na de al genoemde rode kaart en Ter Leede moet genoegen nemen met één punt.

Volgende week tegen SteDoCo thuis. De matte uitwedstrijd (3-0 verlies) in september vraagt dan wel op een passende reactie. We gaan het zien!

 

Opstelling Volendam: Sander Binken, Lex Veerman, Daan van Baarsen, Joey Tol © (‘90 +1 geel), Azeddine Sout (83’ rood), Rens Veerman (75’ geel), Perry Karregat (34’ geel), Daan Steur, Stan Veerman (75’ geel, 73’ Pieter Kroon (81’ geel)) , Patrick Plugboer, Lennart Tol (32’ geel, 69’ Roy Tol)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Hidde van den Ende (46’ Steven Wajer),  Dirk Hoekstra,  Martijn Wooter, Ziad Ouled Haj M’hand, Tim Bloemendaal ©, Wesley Goeman (29’ geel, 46’ Bart van der Weijden), Rowdy van der Putten, Mike van den Steenhoven, Luc de Kruijs, Marc de Kruijs (56’ geel)

Scheidsrechter: Jelle Besselsen

Assistent-scheidsrechter: Co de Smalen en Robin Zandstra