Wedstrijdverslag RVVH -Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG RVVH – TER LEEDE zaterdag 10-9-2016 14.30 uur

Scheidsrechter M. Ritmeester

TER LEEDE BEDWINGT HERCULES IN EIGEN HUIS

Zeven jaar geleden won Ter Leede op 5 september met 2-1 in Ridderkerk door doelpunten van El Yacoubi en Ommel. Nu werd het de minimale winstscore, 1-0 door Jesse Dingjan. Ter Leede domineerde grote delen van de wedstrijd, maar afgezien van enkele gevaarlijke schoten verwierf het zich weinig levensgrote kansen. RVVH begon de wedstrijd goed, viel vervolgens terug en ook na de achterstand in het begin van de tweede helft viel het weinig overtuigend aan en kreeg doelman Constantin van Ter Leede weinig kans om zich te onderscheiden. Al met al een verdiende overwinning van Ter Leede in een sportieve wedstrijd waarin scheidsrechter Ritmeester geen kaart hoefde te trekken.

RVVH opende het bal goed, verwierf zich in de eerste zes minuten drie corners, waarvan de tweede via doelman Bogdan Constantin en de lat achter stuiterde, maar na een eerste schot van Shamir de Jesus werd hun spel slordiger, nerveuzer en kon Ter Leede het initiatief overnemen. In de 13e minuut schoot Ossama Siali op doel en uit de eruit voortvloeiende korte corner volgde een tweede schot van de goedspelende Renee Troost. Hierna noteerden we een harde knal naast van aanvoerder Kappenberg – Mike Boelee zat al wel op de bank, maar kwam er niet in – een mooie aanval in de 16e minuut en prima combinaties in de 19e en de 23e minuut toen na een pass van Maurits Splinter Vincent Ammerlaan doorkwam en afdrukte, maar doelman Danny Spelde stond op zijn post.

In de 25e minuut probeerde rechtsback Mauro Kloppert door snel op te stomen iets terug te doen en na de drinkpauze zagen we in de 32e minuut de eerste gevaarlijke aanval op links van RVVH, maar vooralsnog maakte Ter Leede de meeste aanspraak op een treffer: Oussama Siali maakte zich mooi vrij in de 33e minuut, bediende Splinter die echter net niet snel genoeg was om te kunnen profiteren, Hakan Bayram knalde keihard net links naast, schoten van Ronnie (38e), Jesse Dingjan (40e) en Oussama (41e minuut) gingen over of werden door Spelde tot corner verwerkt. Jesse, die op rechts de voorkeur boven Jeffrey Bok had gekregen, ontving regelmatig een pass over de hele van Hakan, maar voor de rust leverde dat geen treffer op en na een klein opstootje op rechts – “Organisatie!” waarschuwde Jan Blankespoor – floot de scheidsrechter na nog één aanval van Benjamin Martha voor de rust.

Als trainer Giovanni Franken, die zijn ploeg zoals gewoonlijk vanaf de zijlijn fanatiek had gecoacht, zijn ploeg tijdens de pauze tot meer activiteit heeft aangemaand, is dat niet te merken, want al na drie minuten doet Ter Leede wat de eerste helft maar niet lukte. Een hoge voorzet van links op Vincent Ammerlaan kopt hij meteen door op Jesse Dingjan, die controleert de bal en schiet met links hard, laag en onhoudbaar in de rechterhoek.

Ter Leede op voorsprong! Kort daarop zorgt een foute kaats bij RVVH voor onrust en kan Kappenberg op rechts de vierde corner nemen en probeert RVVH de bakens te verzetten, maar de opbouw van achteruit gaat traag, vooral ook omdat Ter Leede nog enige tijd druk kan blijven zetten. Pas wanneer de helden vermoeid raken, kan RVVH wat meer opschuiven.

Beide trainers gaan ook wisselen. Eerst zet trainer Franken Jessie Proost in voor Guytana dos Santos, maar het is nr. 15 Wilco van Oudenaarden die als linkerspits Shamir de Jesus in de 70e minuut komt vervangen die voor het meeste gevaar zorgt. Jordy Vierbergen heeft zijn handen vol aan hem, maar als hij merkt dat Ben van der Lans niet voor hem, maar voor de moegestreden en lichtgekwetste Ronnie Verplancke wordt ingebracht, geeft dat hem moraal, houdt hij zich in de slotfase prima staande en grijpt in de zestien een paar maal goed in.

RVVH mag nog twee corners nemen, Wilco Oudenaarden schiet nog een keer keihard in het zijnet, maar echte kansen krijgen de Ridderkerkers niet meer, ook al niet door het actief meeverdedigen van Mehmet Güngor die Oussama in de 80e minuut is komen te vervangen.

Een vrije trap van Splinter gaat nog net naast en Jeffrey Bok, die lang aan de zijlijn staat voordat hij van de scheidsrechter mag invallen, krijgt in de 95e minuut op aangeven van Mehmet nog een mooie kans, maar zijn schot wordt ternauwernood geblokt en dan fluit scheidsrechter Ritmeester af en kan Ter Leede na een boeiende wedstrijd op een warme zaterdag zeer tevreden met de volle punten terug naar de Roodemolen.

Daar wacht volgende week de wedstrijd tegen Spijkenisse.

Opstelling RVVH: Danny Spelde, Nagier Bonevacia, Tarik Yeklef, Ryan Santos St Aubijn (90 Poly Owino), Papito Merencia, Robert Kooiman ©, Benjamin Martha, Stevie Soares, Shamir de Jesus (70 Wilco Oudenaarden), Gutano dos Santos (61 Jessie Proost), Mauro Kloppert

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Jordy Vierbergen Tomas Arroyo, Renee Troost, Oussama Siali (80 Mehmet Güngor), Ronnie Verplancke (82 Ben van der Lans), Mitchell Kappenberg ©, Vincent Ammerlaan, Jesse Dingjan , Maurits Splinter (93 Jeffrey Bok)

Scheidsrechter: M. Ritmeester

Assistent-scheidsrechter: D. Henkens (1e) en R.C. Venmans