Wedstrijdverslag RVVH – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG RVVH – TER LEEDE zaterdag 19 mei 2018-05-20

HERCULES GEEFT ZICH GEMAKKELIJK OVER

Alle negen voor Ter Leede op Sportpark Ridderkerk! In de voorwedstrijd won Ter Leede 2 met 0-4 en hierna deed het eerste het nog eens dunnetjes over en werd het 0-5. Ridderkerks helden leken vermoeid en daardoor konden beide Sassenheimse teams na een 0-2 ruststand uitlopen naar vier- en vijfnul.

Ter Leede oogde als een redelijk technische skiër die op een blauwe helling stijlvol door de vijandelijke linies slalomt. RVVH kon er weinig tegenover stellen, maar had nog het geluk dat Rijsoord niet won en daardoor kan Hercules volgende week uit tegen SteDoCo nog trachten om één van de zwaarste werken te volbrengen: winnen in Hoornaar en dan nog is het afhankelijk van het resultaat van Rijsoord thuis tegen De Jodan Boys.

Na de huldiging van Jesse Eggers en de actie van de pupil van de week neemt Ter Leede  direct het initiatief met Ben van der Lans op de rechtsbackplaats van de geschorste aanvoerder Boelee en met Jesse Dingjan op het middenveld en die laat zich onmiddellijk gelden. Na een eerste corner voor Ter Leede in de vijfde minuut ontvangt hij in de elfde een mooi passje van Ian van Otterlo en scoort hij resoluut de 0-1. Vlak hierna zijn het de vingertoppen van doelman Spelde die ervoor zorgen dat het schot van Toon Zwetsloot na een mooie aanval slechts een corner wordt en ook Joey van den Berg kan net niet bij de voorzet van rechts van Jeffrey Bok.

Het is duidelijk dat doelman Spelde een drukke middag krijgt: bij een aardige aanval van Ter Leede in de 21e minuut grijpt hij prima in en het harde schot van Oussama Siali, die goed speelt en ook nog verdedigend werk opknapt, verwerkt Spelde weer tot corner en ook de pegel van Joey weet hij een minuut later te pareren, maar hij kan niet voorkomen dat Jeffrey in de rebound de 0-2 op het scorebord brengt.

RVVH reageert in de 30e minuut met een gevaarlijke uitval, maar linkerspits Pucho Recondie kan niet afronden en als ook Jesse Dingjan aan de andere kant uit een combinatie van Siali en Bok in de 44e minuut overkopt, gaan de ploegen met een 0-2 stand rusten.

Met jubilaris Eggers voor rechtsback Kloppert probeert RVVH het spelbeeld te wijzigen, het dringt aan  en in de 49e minuut schreeuwt heel RVVH om een strafschop wegens vermeend hands van Ben van der Lans in de zestien, maar scheidsrechter Midden wil hier niets van weten en als ook László Sándor in de 56e minuut prima ingrijpt, ebben, zoals Niek Bloemendaal al voorspelde, Ridderkerks offensieve daden weg en gaat ter Leede weer aanvallen en dat doet het gevaarlijker en doeltreffender: Joey bedient in de 58e minuut Ian van Otterlo, Spelde moet weer ten koste van een corner redden en uit die corner van Bok op links kopt Joey van den Berg hard de 0-3 in. Twee minuten later na een corner van RVVH komt hij op links weer door, maar schiet hij hard rechts naast en even later over nadat een schot van Bok geblokt wordt.

Voetballend komt Ter Leede er steeds gemakkelijk uit, te meer omdat RVVH veel ruimte weggeeft en de eerste actie van de voor Siali ingevallen Marc de Kruijs van links naar binnen is gevaarlijk, maar Bok kan niet afronden. Een minuut later is het wel raak: Jesse kopt door op Joey, nu centrumspits, en vanaf zijn eigen helft stormt die op het doel af, omspeelt Spelde en scoort de 0-4.

Met een mooie hockeykeeperactie blokt Lászlo in de 75e minuut een goede kans voor Sanzio Dieterich, Ben ruimt daarna resoluut, dus blijft de hatelijke nul voor RVVH staan. De coaches slaan hierna aan het wisselen, Samih Mouchih en Melvin van Stijn komen erin voor Toon Zwetsloot en Jeffrey Bok, die als laatste actie overschiet, en met nieuwe krachten combineert Ter Leede lustig voort en het krijgt kansen maar Spelde pareert een schot van De Kruijs, Van den Berg schiet in de rebound over en aan de andere kant pareert Lászlo een hard schot van Jessie Proost in de korte linkerhoek.

Er valt nog één doelpunt, in de 86e minuut: Jesse neemt op links een corner, ontstaan uit een combinatie tussen Ben van der Lans en Marc de Kruijs en aanvoerder Rob Zandbergen kopt hard in, het staat 0-5 en doelman Spelde is boos, heel boos op zijn zwak operende verdedigingslinie. Gelukkig voor hem lepelt Ian in de 89e minuut de bal over en wordt hem nog een treffer bespaard en maakt de prima leidende arbiter Midden kort daarop een einde aan de beproeving voor RVVH. Volgende week krijgt het een laatste kansje op een p/d plek, voor een goed spelend Ter Leede was het wel de gemakkelijkste uitoverwinning van het seizoen, hoewel, tegen AFC en FC ’s-Gravenzande verliep het ook erg soepel.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd thuis op de Roodemolen tegen Swift, weer een afscheid voor onze oud-doelman Bogdan Constantin.

Tot dan!

Opstelling RVVH: Danny Spelde, Wouter Zwart, Rick Resoort (79 Dirk van Leenen),  Lito Rodriques de Pina ©, Papito Merencia, Nedely Fortes, Djim Kammerman, Sanzio Dieterich,  Jessie Proost, Mauro Kloppert (46 Jesse Eggers), Pucho Rekondie (90 geel)

Opstelling Ter Leede: Laszlo Sandor,  Ben van der Lans, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen © (64 geel), Jonathan Robertson,  Toon Zwetsloot (79 Sami Mouchih), Jesse Dingjan, Jeffrey Bok (79 Melvin van Stijn),  Joey van den Berg, Ian van Otterloo,  Oussama Siali (69 Marc de Kruijs)

Scheidsrechter: A.J.F. Midden

Assistent-scheidsrechter: D. de Haan (1e) en I.J. Larijn