Wedstrijdverslag SJC – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SJC – TER LEEDE

Zaterdag 4 mei 2024 14.00 uur

EEN DRAAK VAN EEN DERBY

Prachtig weer voor een fietstochtje naar het Gemeentelijk Sportpark van SJC, ik arriveerde gelijk met een deel van de selectie van Ter Leede die ook met de fiets was, een prima ontvangst en nadat de hoop op een sportieve wedstrijd was uitgesproken gaf scheidsrechter Roel van der Werff het startsein.

En tot het incident in de 35e minuut was het een wedstrijd. Ter Leede met Dirk Hoekstra centraal naast aanvoerder Arroyo en Martijn Youri Wooter als rechtsback startte goed en kreeg al snel enkele mooie kansen. In de vierde minuut was Marc de Kruijs zijn rechtsback Ralph van Oosten al voor het eerst de baas, gaf voor waarna Carlito Fermina overkopte. In de tiende minuut komt Carlito Fermina de bal op het middenveld ophalen, hij passt op de opgekomen Jeffrey van Kempen, die snelt langs de lijn, Boy Tetteroo rent de zestien in en de voorzet van Jeffrey is zoals vaak precies en Boy kopt hard in, maar in een reflex keert doelman Hoogervorst de bal.

De volgende kans een minuut later is voor Fermina zelf, wanneer Marc weer zijn rechtsback de hielen laat zien, nu laag voorzet richting eerste paal waar onze topscorer de bal met links ook laag in de korte hoek plaatst, maar opnieuw weet Hoogervorst nu met zijn rechter uitschuifbeen redding te brengen, misschien was de bal iets te gemakkelijk geschoten.

Het loopt goed, maar dat blijkt voor Ter Leede een valkuil. In de vijftiende minuut komt aanvoerder Arroyo met de bal aan de voet op en plaatst de bal rechtdoor, maar dat is riskant, want daar staan veel SJC’ers en een van hen onderschept het leer en plaatst het direct naar Martijn van Trigt op links, hij wint in de sprint het lijf-aan-lijf gevecht met Thijs Timmermans, geeft uitstekend voor in de zestien waar Arroyo dus weg is en nu kan de vrijstaande Chris Hoogervorst met een mooie volley uit de eerste de beste aanval van de thuisclub de 1-0 scoren.

Vreugde op de tribune, want SJC heeft een overwinning harder nodig dan Ter Leede, dat echter allerminst van plan is hieraan mee te werken. Een voorzet van Luc de Kruijs in de twintigste minuut kan de opgekomen Dirk Hoekstra net niet afwerken, drie minuten later neemt Luc de Kruijs van rechts een corner, laat Fermina de bal lopen, waar de volkomen vrijstaande Arroyo niet op rekent en daarom geen fatsoenlijk schot kan produceren.

Een minuut later uit weer een corner van Luc van rechts is het toch raak. De bal komt hard aanzetten en nu raakt Dirk Hoekstra de bal wel goed en stuitert het leer van de deklat en de grond weer het veld in, maar heeft de lijn wel gepasseerd, want scheidsrechter wijst, ook na raadplegen van grensrechter De Groot naar de middenstip. Het staat weer gelijk.

Het incident.

Hierna volgt weer een voorzet van Marc de Kruijs, waarbij Mike van den Steenhoven niet goed timet en direct hierop mag SJC-aanvoerder Ruigrok een vrije trap nemen die doelman Kwant gemakkelijk pakt, hij brengt direct de bal in het spel en Ter Leede kan uitbreken. Dat wil aanvoerder Ruigrok voorkomen en hij stuit, terwijl Ter Leede al op links in de aanval is, de op het middenveld opkomende Boy Tetteroo met een harde inzet van schouder of elleboog in het gezicht en Boy gaat bloedend neer, overigens niet de eerste aanslag, want in de 23e minuut deelde een SJC’er ook al een elleboogstoot uit.

Consternatie bij aanvoerder Arroyo die meteen de hulp van de fysio inroept, Boy wordt verzorgd, maar moet met een pleister op de neus, bloedend, maar ook woedend omdat de scheidsrechter er – ook na het raadplegen van assistent Poelenjee – niet tegen optreedt.

Tot dan was het een wedstrijd, daarna een vervelende en rommelige partij met veel overtredingen en kaarten. Dat is in het voordeel van SJC, want als het beter voetballende Ter Leede weer de draad had opgepakt met invaller Steven Wajer erbij, had het veruit de beste kansen gekregen. Maar wanneer bijvoorbeeld Luc de Kruijs aanvoerder Ruigrok met een schouderduw aan de lijn wil terugpakken, levert dat gedoe op bij de dug-out van Ter Leede en een gele kaart voor Stijn van Biezen.

Na acht minuten extra en gele kaarten voor Mike van den Steenhoven en Max de Haas maakt de arbiter een eind aan de eerste helft en kunnen de ploegen afkoelen.

Na de rust voetbalt Ter Leede aanvankelijk weer wel met een schot van Luc de Kruijs in de 49e minuut dat doelman Hoogervorst tot corner verwerkt en dan volgt in de 51e minuut een prima aanval als Marc de Kruijs  op Thijs Timmermans aflegt en Thijs met een mooie pass Carlito Fermina in de zestien aanspeelt, die zich mooi vrij draait en heel precies voorgeeft op de volkomen vrij staande Steven Wajer – Wagerr! volgens de stadionomroeper –  en hij kopt de 1-2 mooi in de linkerhoek! De mooiste aanval van de hele wedstrijd.

Het is praktisch Stevens laatste actie, want hij moet zich vijf minuten later met een bovenbeenblessure laten vervangen door Stijn van Biezen. Even daarvoor had Jeffrey van Kempen met de bedoeling om met een slimme verre lob de voor zijn zestien staande doelman Hoogervorst te verschalken, maar de bal eindigt op het doel, niet erin.

Leuke poging, maar verdediger Jordy Groot laat tien minuten later zien hoe het beter kan als hij uit een goedkoop gekregen vrije trap de bal heel precies in de linkerbovenhoek stuurt en door deze mooie trap de 2-2 op het scorebord brengt.

Grote vreugde bij het thuispubliek!

Met Oscar Minnaard op rechts voor de geblesseerde Luc de Kruijs probeert Ter Leede weer voor te komen. Hij heeft mooie snelle acties in huis, maar de voortzetting lukte steeds niet en ook een kans voor Chris Hoogervorst aan de andere kant gaat er niet in.

Er worden in die slechte laatste fase alleen nog maar gele kaarten gescoord alle als gevolg van of enig geklungel in de defensie bij Ter Leede of van irritatie vooral als Mike van den Steenhoven bij een snelle en veelbelovende uitbraak op het middenveld aan zijn shirt wordt teruggetrokken en de scheidsrechter dat geen gele kaart waard vindt, maar er wel twee aan Ter Leede uitdeelt als hem daarop gewezen wordt door aanvoerder Arroyo en middenvelder Timmermans.

De laatste kans is voor Carlito Fermina in de extra tijd op aangeven van Jeffrey van Kempen, maar het is voor hem weer net niet.

En dan fluit de scheidsrechter af en maakt een eind aan een wedstrijd die aardig begon, maar gaandeweg steeds onaangenamer werd en waar beide ploegen een puntje aan overhouden.

Het is even slikken, maar volgende week weer nieuwe kansen, nu thuis tegen BOL dat ook aan een eindsprint bezig is net als DHSC.

Tot dan!

Opstelling SJC: Lex Hoogervorst, Sven Wesselink (72’ Kai Drost), Jordy Groot, Frans van Niel (64’ Rick Brabander), Tom Duindam, Timo Ruigrok © ( 54’ Timo Leon Heemskerk (78’ geel), Chris Hoogervorst, Martijn van Trigt, Max de Haas (45+8’ geel), Jelle van Went, Wesley Haasnoot

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Martijn Youri Wooter,  Tomas Arroyo © (83’ geel), Dirk Hoekstra, Jeffrey van Kempen (81’ geel), Thijs Pieter Job Timmermans (83’ geel),  Mike van den Steenhoven (45’ geel), Luc de Kruijs (68’ Oscar Minnaart),  Boy Tetterode (35’ Steven Wajer 56’ Stijn van Biezen 42’ geel)), Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Roel van der Werff

Assistent-scheidsrechter: Bryan de Groot en Nick Poelenjee

Scoreverloop:

17’       :           1-0       Chris Hoogervorst

25’       :           1-1       Dirk Hoekstra

51’       :           1-2       Steven Wajer

62’       :           2-2       Jordi Groot