Wedstrijdverslag Smitshoek 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG  SMITSHOEK – TER LEEDE  zaterdag 31-03-2018  14.30 uur

TER LEEDE WINT OOK UIT VAN SPORTIEVE TEGENSTANDER SMITSHOEK

Onder leiding van een inspirerende Ian van Otterlo boekte Ter Leede na een eerder verlies en gelijkspel in en tegen Smitshoek nu een duidelijke overwinning. Met twee treffers en een assist was middenvelder Ian  voor Ter Leede de man- van-de –wedstrijd en ook spits Joey van den Berg maakte zijn basisplek weer waar. Ter Leede had het grootste deel van de wedstrijd de overhand, maar toen door enig geknoei in de Ter Leededefensie Smitshoek in de 62e minuut op 1-2 kwam leek het toch nog spannend te worden, maar na de snelle uitval in de 76e minuut kon Van den Berg het beslissende derde doelpunt maken en wist Ter Leede door deze uitoverwinning zijn tweede plek consolideren.

Door de schorsing van Mike Boelee werd zijn rechtsbackplaats ingenomen door Nilton Sonha en onder aanvoering van een weer goed spelende Rob Zandbergen trok Ter Leede ten aanval en al in de tweede minuut kon Joey van den Berg scoren, maar hij kreeg de bal te veel onder zich. Tien minuten later werd het toch 0-1 toen Jeffrey Bok op rechts een slimme pass gaf op Ian van Otterlo die op rechts inlopend doelman Van de Wijngaard met een hard en laag schot het nakijken gaf. Drie minuten later diende zich na een mooie aanval via Marc de Kruijs, Ian van Otterlo en Jeffrey Bok de volgende kans zich aan, maar nu kon Smitshoeks doelman het schot van Bok met de voet en ten koste van een corner pareren.

Ter Leede is beter en het wachten is op de tweede treffer. Die komt er ook in de 34e minuut na een mooie combinatie tussen Marc, Ian en Joey, maar het doelpunt wordt door grensrechter mevrouw Steur afgevlagd wegens buitenspel. En er wordt in de eerste helft niet meer gescoord, ondanks twee aardige mogelijkheden in de 37e en 43e minuut: eerst kan Marc na een mooi hakje van Joey op links voorzetten, maar komt de inlopende Jeffrey Bok net te laat om te scoren en vlak voor tijd laat de ver voor zijn goal staande Van de Wijngaart zich niet verrassen als Joey hem met een lob wil verschalken.

Met Jona Robertson voor Nilton Sonha start Ter Leede de tweede helft. Alleskunner Toon Zwetsloot wordt  rechtsback en Jona gaat op het middenveld spelen en al na vijf minuten kan Ter Leede juichen wanneer Van den Berg met een mooie actie door het centrum rent en Van Otterlo op maat bedient en die zijn tweede kan maken. Na een prima combinatie in de 54e minuut op links tussen Joey en Marc kan de laatstgenoemde terugleggen op Jonathan Robertson, maar diens schot is te geforceerd en vliegt hoog over.

Het derde doelpunt valt niet, integendeel! Tot nu toe is Smitshoek nauwelijks gevaarlijk geweest, maar nu gaat het toch proberen iets aan de achterstand te doen en in de 57e minuut verricht doelman Sándor na een mooie actie van rechterspits Laurens Visser zijn eerste echte redding, maar vijf minuten later verzuimt hij – door een misverstand in de defensie bij de achterlijn – de bal op te rapen en kan Luc Delmee de aansluitingstreffer eenvoudig scoren.

En dan is Ter Leede zo kort voor Pasen toch ruim tien minuten echt van de leg! Smitshoek denkt dat er verdraaid nog wat te halen valt en in de 66e minuut kopt Delmee na een goede aanval en pass van Sean Oomsen in kansrijke positie over! Na een corner en enige wisselingen bij beide ploegen komt Ter Leede weer aan opbouwen toe en krijgt het opnieuw  grip op het middenveld. Een corner op rechts van Bok in de 73e minuut is nog een prooi voor de doelman, maar dan verzendt Jona Robertson in de 76e minuut een goede pass op Bok op rechts, die is te snel voor zijn back en kan scherp voorzetten op de inlopende Van den Berg en Joey schiet, terwijl hij toch nog gehinderd wordt, knap zijn alweer vierde treffer binnen.

Met Mike Dam voor Jeffrey Bok –  Oussama Siali was er al eerder ingekomen voor Marc de Kruijs –  speelt Ter Leede de wedstrijd uit. Mike geeft wel een slimme steekpass, maar moet ook nog geel incasseren. Aan de andere kant scheert een schot van invaller Jurien Reinata in de 87e minuut nog de lat, maar in de stand komt geen verandering meer en na twee extra minuten fluit scheidsrechter Persoon af en heeft Ter Leede Smitshoek voor het eerst in de competitie op eigen grond – met een overigens prima bespeelbare grasmat – verslagen. De sympathieke en gastvrije gastheren moeten volgende week maar in Ridderkerk gaan proberen punten te gaan veroveren.

Ter Leede kan met ook nog de winst van het tweede op Brielle tevreden huiswaarts keren. Volgende week ontvangt het Nootdorp op de Roodemolen.

Tot dan!

Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, J.M. Oomsen ©, John van der Vugt (18 geel), Mustafa Celen, Marcel Varela Rebeiro (64 Bart Deprez), Erwin Bravenboer (70 Jurien Reinata), Laurens Visser, Noah de Nijs, Luc Delmee (74 Damian van den Oever), S. Verburg

Opstelling Ter Leede: Lászlo Sándor, Nilton Sonha (46 Jonathan Robertson), Sami Mouchih, Stefan Kraaijvanger (76 geel), Rob Zandbergen ©, Ben van der Lans,  Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo (67 geel), Jeffrey Bok (82 Mike Dam (85 geel)), Joey van den Berg, Marc de Kruijs (70 Oussama Siali)

Scheidsrechter: B.C.J. Persoon

Assistent-scheidsrechter: B. Kaya (1e) en mevr. M. Steur