Wedstrijdverslag Sparta Nijkerk – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SPARTA NIJKERK – TER LEEDE

Dinsdag 5 april 2022 20.00 uur

TER LEEDE VERSPEELT AL IN DE BEGINFASE ALLE KANS OP SUCCES

En ook de thuisploeg had niet verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. Zonder hun in de verloren uitwedstrijd tegen Staphorst geblesseerd geraakte topscorer Maurice de Ruiter verwachtten de Spartanen bij wie het de laatste tijd niet zo lekker liep een taaie strijd tegen runner- up Ter Leede, maar niets bleek minder waar. Ter Leede “stond niet aan” zoals ze dat tegenwoordig zeggen en al na negen minuten keek het tegen een 2-0 achterstand aan. Hierna herstelde Roodgeel, spelend in het witte uittenue, zich enigszins en kwamen er twee mooie kansen op de aansluitingstreffer, maar toen die niet verzilverd werden was het na een half uur van rechts een rake vrije trap die ongehinderd het doel in ging en met die 3-0 was in feite het pleit beslecht. De Nijkerkers kregen nog verschillende kansen om de score uit te breiden, maar met deze stand gingen de ploegen rusten.

In de tweede helft gaf Ter Leede veel beter tegenstand, maar dat kwam waarschijnlijk ook omdat de thuisploeg met deze veilige voorsprong niet zo nodig meer hoefde, een spits als Jesse van Nieuwkerk werd niet eens meer ingezet. Het iets betere spel van Ter Leede leidde echter niet tot grote kansen en zo kon de thuisploeg na het laatste fluitsignaal van de onopvallend maar foutloos leidende arbiter Prick het binnenhalen van de Tweede periodetitel met uitbundig vuurwerk gaan vieren. En Ter Leede droop af. Na een slecht begin speelde het een kansloze wedstrijd.

Al in de eerste minuut mag Sparta een vrije trap op links nemen en even later een corner op rechts en dan komt de bal bij de mee opgekomen aanvoerder Janic Makizodila ter hoogte van de tweede paal, hij kan de bal rustig controleren, er komt niemand van Ter Leede op het idee om in te lopen en hij kan met een strak laag schot doelman De Vries passeren. Vreugde bij het talrijke Spartapubliek, ongeloof bij de aanhang van Ter Leede.

Zo’n vroege voorsprong! En het wordt ras nog erger als in de negende minuut Jesse Buitenhuis na een steekpass alleen op het doel kan afgaan en de 2-0 kan scoren.

Ter Leede probeert zich van deze dubbele klap te herstellen, de volgende steekpass wordt wel onderschept door De Vries en na een scherp genomen corner op rechts door Luc de Kruijs die de Spartaanse verdediging  niet goed wegwerkt, krijgt Noah Marti in de 16e minuut een prachtige kans, hij schiet, maar doelman Beukers werpt zich in de baan van het schot en als Luc de Kruijs de rebound in het doel knalt is er een verdediger die dat schot weer blokt. Dit zijn de beste kansen voor Ter Leede, er wordt niet uit gescoord.

Dat gebeurt wel aan de andere kant als in de 30e minuut Mike Ahrens op rechts van een behoorlijke afstand mag aanleggen voor een vrije trap. Mounir Darrazi is in zijn eentje de muur, dus daar kan hij gemakkelijk omheen schieten. “Hij kan er direct in,” zeg ik nog tegen mijn buurman en dat doet Ahrens ook en zijn harde lage schot verdwijnt volkomen onaangeraakt in de verre linkerhoek.

Drie nul na een half uur!

Tja, dan is het verhaal eigenlijk al verteld. Dirk Hoekstra zet kort daarna op rechts nog scherp voor, maar er is niemand om ervan te profiteren en nadat het in de 38e minuut bijna 4-0 wordt gaan de ploegen rusten.

Met Feyo Glim voor Tim Bloemendaal begint Ter Leede veel scherper. In de 61e en 62e minuut zien we twee gevaarlijke aanvallen van de gastploeg, maar geen treffer en even later beginnen beide ploegen te wisselen, want zaterdag is er weer een wedstrijd, blessures en gele kaarten moeten vermeden worden. Steven Wajer en Shaquille Prijor komen erin voor Dirk Hoekstra en Melvin van Stijn, in de 72e minuut levert Steven zijn eerste schot af dat over vliegt, Noah krijgt zes minuten later nog een mooie kans, ook Sparta kan nog scoren, maar het gebeurt niet. Ook de ingevallen Thijs Haarman en Joey van den Berg kunnen geen veranderingen brengen in de stand.

Geen kans op een stunt voor Ter Leede, integendeel een “makkie” voor Sparta Nijkerk.

Hopelijk gaat het zaterdag op de Roodemolen beter tegen VVOG dat overigens in de winning mood is door de met 4-2 gewonnen “kelderkraker” tegen VVSB.

Uithuilen en opnieuw beginnen in de Derde periode.

Tot dan!

Opstelling Sparta Nijkerk: Wouter Beukers,  Janic Makizodila © (76’ Jerry Geurtsen), Justin van Groen (88’ Rutger van de Beek), Bryan Burgerhout,  Jesse Buitenhuis , Gilbrano Plet, Sam Krant, Roy Bakkenes (85’ Stefano Fransberg), Max Leeflang( 88’ Douwe Blom), Ricardo Fransberg, Mike Ahrens (76’ Thomas van Dijk)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (65’ Steven Wajer), Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden,Mike van den Steenhoven (81’ Thijs Haarman),  Melvin van Stijn ( 65’ Shaquille Prijor), Tim Bloemendaal (46’ Feyo Glim), Noah Marti (81’ Joey van den Berg), Luc de Kruijs

Scheidsrechter: Dominique Prick

Assistent-scheidsrechter:  Laurens Maas en Muhamed Osman