Wedstrijdverslag Sportlust ’46 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG 1/8 FINALE DISTRICTSBEKER WEST 2 SPORTLUST ’46 1 – TER LEEDE 1

Zaterdag 17 december 2016 14.00 uur

TER LEEDE DOOR NAAR DE KWARTFINALE

Ter Leede kwam na een sterk begin al snel op voorsprong, breidde die in de twintigste minuut uit tot 0-2, verzuimde daarna door te drukken, wat ook kwam doordat het in de eerste helft geen kind had aan Sportlust ’46. De tweede helft speelden de Woerdenaren meer va banque, gingen er fors tegenaan, scoorden in de 82e minuut tegen, maar werden niet echt gevaarlijk en door de 1-3 zes minuten later was het pleit beslecht en was Roodgeel weer een ronde verder.

Ter Leede trad op volle oorlogssterkte tegen Sportlust ’46 aan op de goed bespeelbare grasmat van Sportpark Cromwijck – die toch in mei door kunstgras wordt vervangen – en maakte meteen duidelijk dat het wilde winnen. Al in de 3e minuut kwam Marc op links door en de corner die hij verwachtte kreeg hij niet. Daarna volgden een vrije trap van Mitchell en twee voorzetten van rechts van Tomas – ook nog een leuk een-tweetje met Oussama – en Toon in de zevende minuut en een minuut later schoot Jeffrey Bok de 0-1 in in de rechterhoek na een subtiel doorgeefhakballetje van Kappenberg.

Pas in de 11e minuut zagen we een eerste aanvalspoging van nr. 17 Aimen Said van Sportlust ’46, maar dat leverde geen enkel gevaar op, net zo min als de voorzet van Lars van der Plank in de dertiende minuut. Het was Ter Leede dat aanviel en het middenveld en de verdediging heersten. Door een leuke combinatie tussen Jeffrey en Oussama verscheen de laatste vrij voor doelman, maar die kon Siali’s stiftje onschadelijk maken. De 0-2 kwam toch vrij snel toen Vincent in de 19e minuut goed teruglegde op de opgekomen Arroyo en diens schot was de keeper te machtig.

Sportlust probeerde tevergeefs met lange ballen er iets tegenover te zetten en misschien omdat het allemaal iets te gemakkelijk ging nam Ter Leede vanaf de 25 minuut wat gas terug, hoewel de mogelijkheden bleven komen: uit een korte vrije trap van Kappenberg in de 31e minuut schoot Ammerlaan uit de draai rechts naast, Marc kwam even later op links goed door, maar het leverde slechts een corner op en Jeffrey probeerde het van ver na een ongelukkige uittrap van de keeper. Gescoord werd er voor de rust niet meer.

Met Rory van Gulik en Sercan Kurdal voor Glenn Geefshuijsen en Thabiso van Zeijl werd Sportlust zo’n vijf minuten na de rust gevaarlijker en schoot Kurdal al in de 51e minuut voorlangs. Ter Leede antwoordde met een knal van Siali die de keeper tot corner verwerkte. Vijf minuten later moest Jonathan Robertson wegens een blessure opgelopen in de 39e minuut zich door Jordy Vierbergen laten vervangen en die werd koud in het veld, voor warmlopen was geen tijd, door de rechterspits voorbijgesneld, die daarna zijn schot via de rechterpaal naast zag gaan.

Bij een mooie voorzet van Mike in de 64e minuut liepen Vincent en de inkomende Marc elkaar in de weg waardoor een aardige mogelijkheid niet werd benut. Kort hierop kwam Jesse Dingjan Marc vervangen en in de 73e minuut moest de technische staf noodgedwongen de laatste wissel toepassen: aanvoerder Boelee kopte de bal in volle vlucht weg en werd daarna door een onbesuisd en te laat inkomende Saïd Aimen, die daarvoor ‘slechts’ geel kreeg, zwaar geattaqueerd. Dat was even schrikken, want Mike bleef roerloos liggen en zei later dat hij toen even volkomen ‘out’ was. Op de bank zaten nog Melvin en Ronnie en de laatste kreeg ter vervanging van Mike de voorkeur en Toon nam de rechtsbackpositie in.

Ter Leede leek even aangeslagen en met de geblokte Mike Koenders voor Stef Hoogveld ging Sportlust er fors tegen aan – zo werd Vincent door Van Gulik in minuut 78 met toestemming van de scheids gevloerd – en dat leidde in de 82e minuut tot de aansluitingstreffer toen Sercan Kurdal zich bij de achterlijn langs Toon Zwetsloot wrong, voorgaf en spits Mitch van der Vlist kon afwerken.

Behalve een aardig schot van Kurdal was Sportlust echter niet gevaarlijk en in de 86e minuut besliste Jeffrey Bok de partij door zich vrij te kappen en in tweede instantie te scoren nadat de keeper zijn eerste schot nog wist te pareren.

Door Mikes langdurige blessurebehandeling kwamen er nog ruim zes minuten bij, schoot Kappenberg een vrije trap nog keihard rechts naast, waarna scheidsrechter Van der Perk affloot.

Ter Leede staat nu in de kwartfinale. Op naar de halve, de grote beker lonkt!

Opstelling Sportlust ’46: Glenn Geefshuijsen (46 Rory van Gulik) , Nick Verhagen, Thabiso van Zeijl (46 Sercan Kurdal), Mitch van der Vlist, Jorn Uittenbogaard, Mike Verhagen © (87 geel), Stef Hoogveld (70 Mike Koenders), Aimen Said (73 geel), Lars van der Plank, Twan Schimmel, Thijs Noordsij

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (77 Ronnie Verplancke), Tomas Arroyo, Ben van der Lans (85 geel), Jonathan Robertson (57 Jordy Vierbergen)), Oussama Siali, Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs ((76 Jesse Dingjan)

Scheidsrechter: E. van der Perk

Assistent-scheidsrechter: A. Afalah (1e) en M.G.S. Kwaytaal

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel