Wedstrijdverslag Sportlust ’46 – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SPORTLUST ’46 – TER LEEDE

MOEILIJKE UITWEDSTRIJD TEGEN SPORTLUST, ZWAARBEVOCHTEN. PUNT

Werd het vorig jaar op Sportpark De Cromwijck zonder Dirk Hoekstra en Tomas Arroyo nog 2-1 voor de thuisploeg na een 1-1 ruststand, nu moest Ter Leede na de rust wel weer een treffer toestaan, maar door de 0-1 voorsprong in de eerste omwenteling kon de ploeg van Niek Oosterlee dit keer een punt overhouden aan het bezoek in Woerden. En dat was wel het maximale, want zonder een echte centrumspits, zowel Rowdy van Putten als Noah Marti waren geblesseerd, kon Ter Leede voorin in de tweede helft geen vuist meer maken en moest het zich tot hardnekkig verdedigen beperken. Alleen de rushes van Marc de Kruijs die Roodgeel in de 40e minuut op aangeven van Mike van den Steen op een 0-1 voorsprong zette, gaven de verdediging van Ter Leede nog wat lucht en stichtten nog enig gevaar. Zelfs Dirk Hoekstra kwam in de tweede helft nog maar nauwelijks aan aanvallen toe.

In de eerste helft gaf Ter Leede Sportlust ’46 goed partij, kwam ook regelmatig goed opzetten, maar vaak ging er in de opbouw voor de zestien van de tegenstander iets net niet goed en daarom waren er nauwelijks doelkansen. Wel had de thuisploeg veel overtredingen nodig om de snelle Marc de Kruijs af te stoppen, maar toch wist hij nog regelmatig te ontsnappen aan de verdediging en toen Mike van den Steen met een prachtige actie doorkwam en heel precies onze inlopende linkerspits aanspeelde kon Marc de 0-1 aantekenen.

In de tweede helft ging of moest Ter Leede terug, verdedigde de voorsprong en dat leek te lukken omdat de ploeg van Jochem Twisker ook slordig speelde, maar was het toch de net 36 jaar geworden Joshua Patrick – ex-GVVV en ook AFC – die voor de gelijkmaker zorgde. Na de 81e minuut wist Ter Leede het ene punt te redden, met tien man want Marc de Kruijs kreeg wegens commentaar zijn tweede gele kaart  en dat is natuurlijk niet prettig voor de thuiswedstrijd over veertien dagen tegen DVS ’33 Ermelo. Maar dit punt is toch mooi meegenomen.

Met Marc de Kruijs op links en zijn broer Luc als een soort centrum/rechterspits, daarbij geholpen door de opkomende Bart van der Weijden en ook Mike van den Steen gaat Ter Leede van start op een steeds zonniger worden Sportpark Cromwijck. Linksback is weer Tomas de Louw, maar hij moet in de 28e minuut noodgedwongen plaats maken voor Daniel Abbink.

Al in de eerste minuut moet de net vader geworden Mark de Vries een redding verrichten ten koste van een corner en even later schiet Abdallah al Mahdi links naast. Als Tim Bloemendaal in de achtste minuut aan een mooie actie begint stopt de latere doelpuntenmaker Joshua Patrick hen onreglementair af en krijgt geel. De eropvolgende vrije trap van Luc de Kruijs is geen probleem voor doelman Antonioli. Aan de andere kant keert Mark de Vries een mooi schot van weer Abdallah al Mahdi en kopt hierna Tomas de Louw de gevaarlijk hoge corner goed weg. Als in de twaalfde minuut Marc voor het eerst wordt neergelegd krijgt Bart van der Weijden de vrije trap toegespeeld, schiet op doel, maar doelman Antonioli heeft de bal klem.

In deze goede fase voor de gasten kopt Dirk Hoekstra op rechts prima door op Luc de Kruijs, maar die reageert niet alert en het schot van weer Bart van der Weijden uit de pass van Luc is helaas te zacht.

Nadat teammanager Dion Piket de scheidsrechter er via zijn assistent op wijst dat er in de hoek van het veld binnen de boarding een filmploeg van Utrecht TV bezig is, het spel verder gaat met enkele schoten van Sportlust die voor langs of hoog over vliegen en ze hun vijfde corner mogen nemen, is het de beurt aan Ter Leede. Dirk Hoekstra komt op, in duel met hem krijgt Laurens van der Voort de bal in het gezicht, valt, scheidsrechter De Bruijn laat doorspelen, Mike van den Steen komt aan de bal, maakt een mooie pirouette en kan geheel vrij Marc de Kruijs aanspelen die hard en laag inschiet.

Opwinding in het veld na dit doelpunt en ook aan de zijlijn waar twee assistent-coaches elkaar van afstand luidkeels verbaal te lijf gaan en de thuisspelende een krakende vloek de nette Woerdense atmosfeer in slingert.

Hierna neemt Laurens van der Voort een soort van wraak door Marc de Kruijs neer te leggen en als Marc daarop onstuimig reageert, krijgt hij geel!

Dan is het rust en  kunnen de ploegen tot rust komen, maar met de ervaren Floris Mulder voor Van der Voort start Sportlust toch weer fel en als Marc de Kruijs alweer na vier minuten gepakt wordt ontstaat er weer een opstootje. Een scheidsrechter zou iets meer moeten doen om een creatieve speler te beschermen tegen botte aanslagen.

Over de tweede helft kan ik kort zijn. Sportlust ’46 dringt Ter Leede terug, maar creëert geen echte kansen, ook de wissels brengen daarin geen verandering en Ter Leede verdedigt met man en macht en komt nauwelijks aan een fatsoenlijke opbouw toe. Alleen de snelle en onvermoeibare Nino Roffelsen weet af en toe Marc de Kruijs te bereiken en die sticht met zijn uitvallen nog enig gevaar maar zijn twee schoten zijn beide keren een prooi voor doelman Antonioli.

Na de zesde corner van Sportlust ’46 in de 76e minuut weet Mark de Vries een gevaarlijke inzet te blokken, maar in de schermutseling erna komt de bal bij Joshua Patrick en zijn lage schot gaat erin en het staat gelijk.

Wanneer de scheidsrechter kort hierna een duidelijke corner voor Ter Leede over het hoofd ziet, reageert Marc de Kruijs verongelijkt en als hij tegen de ingevallen Steven Wajer iets zegt, voelt de referee zich aangesproken en geeft Marc zijn tweede gele kaart. Met Benjamin van Aken voor Mike van den Steen handhaaft Ter Leede zich met tien man en omdat dit keer ook Melvin van Stijn in de slotfase niet kan toeslaan eindigt de partij in een 1-1 gelijkspel. Ter Leede komt hiermee goed weg.

Volgende week geen competitie, over veertien dagen de thuiswedstrijd tegen DVS ’33 Ermelo

Tot dan!

Opstelling Sportlust ’46: Romero Antonioli, Youri Duisterhof (75’ Remco de Weerd), Kesley den Haag, Joost Screever (57’ Soufian Echaraf), Laurens van der Voort (46’ Floris Mulder),  Joshua Patrick,  Zakaria Issarti, Wessel Meiring, Ahmed Abdallah al Mahdi (57’ Yuval Checkley), Mohammed Bendadi ,Sanny Monteiro,

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (84’ geel), Ziad Ouled M’hand, Tomas Arroyo ©, Tomas de Louw (28’ Daniel Abbink), Nino Roffelsen, Tim Bloemendaal, Bart van der Weijden (71’ Steven Wajer), Mike van den Steenhoven ( 90’ Benjamin van Aken) Luc de Kruijs ( 71’ Melvin van Stijn), Marc de Kruijs (44’ geel, 81’ geel)

Scheidsrechter: Mike de Bruijn

Assistent-scheidsrechter: Muhamed Osman en Ricardo Pieterse