Wedstrijdverslag Sportlust ’46 – Ter Leede

Wedstrijdverslag Sportlust ’46 – Ter Leede zaterdag 4 september 2021 15.00 uur

GEHAVEND TER LEEDE KAN IN TWEEDE HELFT NIET STANDHOUDEN

Zonder steunpilaren Tomas Arroyo en Dirk Hoekstra achterin moest de technische staf van Ter Leede improviseren. De 23-jarige middenvelder Tim Bloemendaal nam de positie van Arroyo  – mèt de aanvoerdersband –  naast Daan Walraven in en op het middenveld kreeg de jonge Stijn van Biezen, kleinzoon van Ter Leede-icoon Dick van Biezen – een basisplek en aanvaller Melvin van Stijn werd rechtsback.

Het nu nog jeugdiger Ter Leede deed het op een zonnig Sportpark Cromwijck  na een onwennige start heel aardig en het kwam net als tegen FC Lisse vrij vroeg op voorsprong, weer door Noah Marti, maar kon die nu, ondanks enthousiast tegenspel niet tot de rust vasthouden. Na de thee had de thuisploeg de overhand, creëerde het via de opkomende backs wel wat mogelijkheden, maar had het team van coach Patrick Loenen toch een ongelukkige own goal van Ter Leede nodig om de drie punten in de wacht te slepen. Dat is zuur voor Ter Leede, maar gezien het gebrek aan aanvallende stootkracht niet onverdiend.

Ter Leede komt voor!

De eerste aanval is in de tweede minuut nog wel voor Ter Leede, maar daarna neemt de thuisploeg het over met acties van de snelle linksback Martijn Jansen en pas in de 13e minuut komt Ter Leede weer aan aanvallen toe, maar dan is het ook meteen raak. Een snelle uitbraak van Noah Marti op links leidt tot een corner, de bal wordt met een hoge pass naar rechts geplaatst, dan volgt een assist van, ik meen Melvin Stijn en kan in een scrimmage voor het doel van Romero Antonioli Noah de bal in het doel glijden en staat Ter Leede pardoes met 1-0 voor!

Sportlust wil dit niet over zijn kant laten gaan, dwingt een tweede en derde corner van links af, steeds genomen door Bendadi, en als Steven Wajer in de 19e minuut onder de bal doorkopt, krijgt een aanvaller de bal zomaar voor de voeten en schiet van dichtbij in …. de handen van doelman Mark de Vries. Een kwestie van goed opstellen, snelle reactie en het geluk van een goede keeper. Ook een afstandsschot vier minuten later is voor hem geen enkel probleem.

Er gebeurt van beide kanten vrij lang helemaal niks en uw verslaggever, gezeten aan een picknicktafel, hoort met belangstelling de verhalen rondom hem aan van het tiende van Sportlust ’46, zevende klasse, dat met 4-5 zijn eerste wedstrijd tegen ARC 15 heeft verloren en dat eens flink gaat vieren. Kijk, dat draait ook weer en dat is heel prettig!

Vlak voor rust gelijk

Ter Leede lijkt ongeschonden de rust te gaan halen, maar ex-DOVO-speler Quincy Arends gooit roet in het eten als hij in de 43e minuut in de zestien in duel met Daan Walraven wel overeind blijft en doelman De Vries weet te passeren. Een domper voor Ter Leede, een opsteker voor Sportlust ’46 zo vlak voor de rust.

Dat Patrick Loenen niet toch niet tevreden is blijkt uit de twee wissels die er meteen in komen, Mark van der Weijden en Marley Berkvens voor Floris Mulder en Wessel Meiring. Het eerste wapenfeit is van de thuisploeg: Arends schiet uit een voorzet van links,  Mark de Vries pakt zijn schot deskundig. Even later komt ook Roodakkers met een wissel, de moegestreden Van Biezen maakt plaats voor rechtsback Gijs Beekwilder en Melvin van Stijn gaat weer naar voren.

De thuisploeg op 2-1

In de 58e minuut komt de thuisploeg op voorsprong als linksback Jansen weer gevaarlijk opkomt, bij de achterlijn laag voorgeeft en Daan Walraven bij de eerste paal de bal tegen zich aan krijgt en het leer voor de verbaasde en machteloze doelman De Vries in het doel ziet verdwijnen.

Het staat door dit ongelukkige eigen doelpunt 2-1 en in deze stand komt geen verandering meer. Ter Leede lijkt er mentaal wat door te zitten, kan aanvallend nauwelijks een vuist meer maken, het komt niet verder dan schoten naast van de opgekomen Thijs Beekwilder en van Mike van den Steenhoven. Sportlust ’46 krijgt in de 70e minuut ook nog een kans, maar de doorgebroken Mark van der Weijden schiet hopeloos naast en ook de snelle rechtsback en aanvoerder Nick Verhagen ziet dat zijn voorzetten niet benut worden of door Mark gepakt worden, één keer net voor de doellijn!

Nog twee wissels aan beide kanten sorteren ook geen effect en na twee minuten extra fluit scheidsrechter Kevin Puts af en heeft een matig spelende thuisploeg gewonnen van het jeugdige – elf spelers op het wedstrijdformulier zijn O23! – Ter Leede.

Komende zaterdag speelt Roodgeel thuis tegen GOES. Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen!

Opstelling Sportlust ’46: Romero Antonioli, Nick Verhagen ©, Jordi Balk, Floris Mulder (46’ Mark van der Weijden), Martijn Jansen, Thomas Heideman, Quincy Arends ( 58’ Daniël van Warven), Aaron Sieders (54’ Bas van Zoest), Wessel Meiring (46’ Marley Berkvens (89’ geel)), Christiaan van Hussen (45’ geel), Mohammed Bendadi (63’ Jorn van Lunteren)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Melvin Stijn, Daan Walraven (53’ geel), Tim Bloemendaal © ( 91’ geel), Sami Mouchih, Bart van der Weijden (89’ Julian Autar), Steven Wajer (76’ Mounir Darrazi), Thijs Haarman, Mike van den Steenhoven (38’ geel), Stijn van Biezen (66’ Gijs Beekwilder), Noah Marti

Scheidsrechter: Kevin Puts

Assistent-scheidsrechter: Muhamed Osman en Dyon Reinshagen