Wedstrijdverslag Staphorst – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG STAPHORST – TER LEEDE

Zaterdag 4 juni 2022 14.30 uur

RUIM VERLIES VAN TER LEEDE IN DOELPUNTRIJKE SLOTWEDSTRIJD

Prachtig weer op het mooie Sportpark Het Noorderslag, een goed bespeelbare natuurgrasmat en een talrijk Staphorster publiek dat in deze slotwedstrijd ook afscheid nam van trainer Paul Weerman en enkele spelers en begeleiders. Ook van de uittredende hoofdsponsor werd voor de aftrap al afscheid genomen. Onder het publiek bevonden zich ook enkele tientallen supporters van Ter Leede die ook getuige waren van de laatste competitiewedstrijd van Ter Leede onder leiding van trainer Steef Roodakkers en ook voor Daan Walraven was het zijn laatste wedstrijd in de kleuren van Roodgeel.

In de voorbeschouwing van Staphorst werd de hoop uitgesproken dat deze laatste ronde van twee vrijuit spelende ploegen een attractieve en sportieve wedstrijd zou opleveren.

Wel, die wens ging in vervulling: negen doelpunten, alleen wat ongelijk verdeeld!

Na een vroeg en mooi openingsdoelpunt van Luc de Kruijs nam de thuisploeg onder leiding van hun veelal ongrijpbare nummer negen het heft in handen en na een loepzuivere hattrick van deze topscorer Stan Haanstra, nog onderbroken door de 3-1 van Mike Reuvers gingen de ploegen met een 4-1 stand rusten. Je zou kunnen zeggen dat Ter Leede de tweede helft gelijkspeelde met nog een tweede treffer van Luc de Kruijs, twee treffers van de thuisclub en een prachtig schot van Shaquille Prijor waarmee hij de eindstand op 6-3 bracht.

Ter Leede, zonder linksback Mounir Darrazi en met Daan Prins op doel, startte goed. Al in de eerste minuut kon Shaquille Prijor uit een pass van Luc de Kruijs van rechts voorzetten en na de eerste corner van Staphorst zet Prijor in de zevende minuut een aanval op, speelt Thijs Haarman aan, daarna krijgt Luc de Kruijs op rechts de bal, hij zwenkt naar binnen en schiet hard en laag in. Doelman Yorick Maats zal hierna dan ook bij elke opmars van Luc voortaan roepen “linkerbeen, linkerbeen” om Lucs schot eruit te halen.

Ter Leede kan maar drie minuten genieten van de voorsprong, want nu roert Stan Haanstra zich. Hij zwenkt steeds naar de flanken uit, nu ontvangt hij op links de bal, komt ook naar binnen en passeert met een prachtig schot in de rechterhoek voor de eerste maal doelman Prins. Vijf minuten later volgt zijn tweede. De bal wordt op links voorgegeven, komt in de doelmond, Daan Walraven grijpt in, maar werkt de bal niet goed weg, Haanstra is slimmer en schiet van dichtbij zijn tweede binnen.

Ter Leede reageert met een mooie aanval, maar nu ketst het harde schot van De Kruijs af op een speler en zijn gevaarlijke voorzet in de 20e minuut wordt weggekopt en een volgende aanval De Kruijs – Haarman – Van Stijn resulteert in een schot van de laatstgenoemde dat te zacht is om doelman Maats te verontrusten.

Staphorst is veel doeltreffender: een mooi dieptepassje in de 24e minuut op Mike Reuvers rondt hij nauwkeurig af, het staat 3-1 en nadat Haanstra in de 31e minuut in kansrijke positie nog naast schiet, komt hij zeven minuten later van links op, slalomt om Tim Bloemendaal en schiet weer in de rechterhoek, maar nu laag, de 4-1 binnen.

Twee minuten later biedt Dirk Hoekstra met een pass Shaquille Prijor een mooie kans aan, maar wordt hij goed verdedigd en dan gaan de partijen rusten.

Direct na de rust krijgt de inlopende Hoekstra hard inlopend op een pass van links van Thijs Haarman een kans, werkt hij de lage voorzet van links van Thijs Haarman in het zijnet, maar in de 52e minuut kan Luc de Kruijs na een steekpass zijn tweede en de 4-2 scoren.

Als Mike Reuvers kort hierop zijn tweede en de 5-2 aantekent, wisselt coach Weerman meteen vijf spelers en komen bij Ter Leede ook Steven Wajer en Noah Marti erin voor Mike van den Steenhoven en Thijs Haarman.

Na de zesde corner voor Staphorst brengt Daimen Haarman de stand op 6-2 en daarna komt de ploeg niet meer aan scoren toe, ze zijn waarschijnlijk tevreden en krijgt Ter Leede volop mogelijkheden: eerst wordt een schot van Hoekstra in kansrijke positie geblokt, dan redt doelman Maats  ten koste van een corner op een schot van Melvin van Stijn, Noah Marti schiet over en dan scoort Shaquille met een prachtig schot van links de 6-3.

Hierna ziet de ingevallen Joel van de Graaf in de 80e minuut zijn strakke en lage schot net links naast de paal vliegen en als ook invaller Sander de Groot dat even later aan de andere kant doet fluit de goed leidende scheidsrechter Prick de laatste competitiewedstrijd van deze voor het eerst weer volledige competitie met zijn lange winter/coronastop af en kan Staphorst uitgebreid afscheid nemen van trainer, spelers en begeleiders alvorens aan de derde helft te beginnen.

Ook voor Ter Leede zit het erop. De elfde plek met 44 punten is ondanks de laatste twee verliespartijen een knappe prestatie. We houden toch maar even zeven ploegen onder ons en daar zitten niet de minste bij en daarom

Voorwaarts Ter Leede en tot in het volgende seizoen!

Opstelling Staphorst: Jorick Maats, Dirk Muis, Reinier Crediet © (56’ Yannick Lier), Matthijs Verheul, Stan Haanstra, Marlon Luchtenberg, Ruben Kin (56’ Yannick Kaluzi), Daimen Schra, Mark Schra (Jasper Huizing), Wouter van der Molen (56’ Rutger Koopman), Mike Reuvers (56’ Sander de Grote, 74’ geel)

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Tim Bloemendaal (67’ geel), Melvin van Stijn (73’Joel van de Graaf), Stijn van Biezen (73’ Benjamin van Aken), Mike van den Steenhoven (56’ Steven Wajer), Thijs Haarman (56’ Noah Marti), Luc de Kruijs, Shaquille Prijor

Scheidsrechter: Dominique Prick

Assistent-scheidsrechter: Jaimy Pleijte en Menno Winckens