Wedstrijdverslag Staphorst – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG STAPHORST – TER LEEDE

Zaterdag 18-03-2023 14.30 uur

TER LEEDE ZET TE LAAT DRUK EN VERZUIMT KANSEN TE BENUTTEN

Een ijzeren wet: als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander dat wel. Al binnen de drie minuten krijgt Roodgeel riante mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar is het Staphorst dat een minuut later wel efficiënt is en door Martin van ’t Ende op voorsprong komt en ruim een kwartier later breidt deze nummer negentien de voorsprong uit. Hierna blijft Ter Leede achterin te vaak hangen, wordt de bal alleen maar weggewerkt uit de defensie, waardoor er teveel ruimte is voor de thuisploeg die dan ook veel te gemakkelijk kan opbouwen. Een tegenvaller is verder dat spits Rowdy van der Putten vijf minuten voor rust geblesseerd moet uitvallen.

Direct na de pauze laat Marc de Kruijs een enorme kans op de aansluitingstreffer onbenut en dan begint Ter Leede met verse krachten aan te zetten, weet de ingevallen Steven Wajer in de 57e minuut uit een moeilijke hoek net niet te scoren, doet dat later wel heel precies, maar dan is het al de 83e minuut en gaat Ter Leede hard op zoek naar de gelijkmaker. Door een vervelend incident, waarbij scheidsrechter De Winter verzuimt om een rode kaart uit te delen, wordt het tempo uit de wedstrijd gehaald en weet Freddy Quispel in de extra tijd de 3-1 te maken waar hij dat nooit meer had mogen doen en fluit de arbiter af.

Thuis won Ter Leede met 2-1, uit werd het verlies en nu slinkt de marge met de vier onderste plekken langzamerhand verontrustend. Winst volgende week thuis tegen Sparta Nijkerk is winst moeilijk, maar hard nodig.

Ter Leede start op Sportpark Noorderslag dit keer met Hidde van den Ende centraal naast aanvoerder Arroyo, met Ziad M’hand als linksback, op het middenveld Wesley Goeman, Tim Bloemendaal en Luc de Kruijs op tien. Bart van der Weijden staat rechtsbuiten.

Al in de eerste minuut schiet Rowdy van der Putten uit een combinatie hard op doel, doelman Jorick Maats weert bekwaam af en ook in de hele wedstrijd zal hij zich regelmatig onderscheiden. Twee minuten later weer een mooie aanval van Ter Leede: Marc de Kruijs speelt zijn broer Luc aan, die schiet in kansrijke positie op de paal, de bal wordt weer ingebracht, Maats pareert en daarna kopt Bart van der Weijden in de rebound links naast. Uit een actie drie opeenvolgende kansen, maar geen treffer!

Dat doet Staphorst twee minuten later beter. Uit de eerste corner van Staphorst wordt de bal weggekopt, maar Martin van ’t Ende kan de bal in de zestien met de borst controleren en krijgt de kans om met een mooie volley de bal kennelijk buiten bereik van doelman De Vries rechts in de bovenhoek te schieten en het staat in de vijfde minuut al 1-0.

Een domper voor Ter Leede en direct erop krijgt nummer tien Stan Haanstra na balverlies de kans op de 2-0, maar zijn inzet gaat naast.

Dat tweede doelpunt komt er toch. Als linksback Marlon Lugtenberg opkomt, Bart van der Weijden te laat is met zijn achtervolging, geeft Marlon voor op rechts, de bal wordt de zestien ingebracht, er wordt geappelleerd voor hands, het spel gaat door en in de verwarring schiet de lepe Van ’t Ende zijn tweede laag in en het staat in de twintigste minuut al 2-0.

Ter Leede antwoordt met een schot van Rowdy dat over gaat, uit een tweede voorzet van Bart van der Weijden ontstaat een corner, een tweede van Marc de Kruijs is te laag en dan komt de fase waarin de achterhoede te veel blijft hangen, Rowdy van der Putten aan de zijlijn geblesseerd raakt en zich in de 41e minuut laat vervangen door Mike van den Steenhoven.

Direct na de rust krijgt Ter Leede de kans op de aansluitingstreffer: een harde voorzet van rechts wordt door doelman Maats gepareerd en uit de rebound krijgt Marc de Kruijs een prachtige kans om de bal bijvoorbeeld in de linkerhoek te leggen, maar zijn inzet is te veel in het midden en derhalve een prooi voor de doelman. Wel weer een mooie redding.

Ter Leede gaat wisselen: Martijn Youri Wooter en Steven Wajer komen erin voor Luc de Kruijs en Hidde van den Ende, Wooter wordt rechtsback, Dirk Hoekstra gaat in de spits en Tim Bloemendaal wordt centrale verdediger.

Het werkt, want Staphorst staat nu onder druk en komt nauwelijks nog toe aan aanvallen en Steven Wajer krijgt al meteen een kans als Stan Haanstra moeilijk terugspeelt op zijn doelman, die de bal mist en Steven links bij de achterlijn het leer in het lege doel poogt te schieten. Het wordt het zijnet. Haanstra wordt kort hierop tot zijn ongenoegen gewisseld, hij heeft weer niet gescoord.

In de 75e minuut een mooie aanval van Ter Leede, Maats redt, maar er was toch al buitenspel gegeven.

In de 83e minuut de aansluitingstreffer: Steven krijgt een dieptepass mee, kijkt goed en schiet de bal precies naast de tevergeefs uitlopende Maats in het doel. Ter Leede gaat nu vol voor een tweede treffer, maar dan komt er het incident op links waarbij Mike van den Steenhoven vol wordt geattaqueerd, zelfs de keel wordt dichtgeknepen.Arbiter De Winter staat er bovenop, maar na het tumult geeft hij Freddy Quispel slechts geel, maar Mike ook! Terechte verontwaardiging bij Ter Leede resulteert in nog twee gele kaarten voor Tim Bloemendaal en Ziad M’hand.

In de resterende tijd komt Maats nog in actie na een mooie voorzet van Ziad door de bal weg te tikken en tot slot scoort uitgerekend Quispel in de zesde minuut van de extra tijd de 3-1.

Weer verlies, daar waar dat echt niet nodig was geweest.

Tegen Sparta Nijkerk moet Ter Leede dit toch weten om te buigen!

Opstelling Staphorst: Jorick Maats, Leon Mulder, Dirk Muis ©,  Stan Haanstra (64’ Sander de Grote), Marlon Luchtenberg, Daimen Schra, Mirko Zwiers, Freddy Quispel (87’ geel), Jurian van den Brink (76’ Emiel Kwant), Kjelt Engbers, Martin van ’t Ende

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Hidde van den Ende (57’ Martijn Youri Wooter), Ziad Ouled Haj M’hand (89’ geel),  Bart van der Weijden, Tim Bloemendaal (89’ geel),  Marc de Kruijs, Luc de Kruijs (57’ Steven Wajer), Wesley Goeman, Rowdy van der Putten (41’ Mike van den Steenhoven (87’ geel))

Scheidsrechter: Frank de Winter

Assistent-scheidsrechter: Patrick Otten en Tunkay Balta