Wedstrijdverslag Staphorst 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG STAPHORST – TER LEEDE dinsdag 16 mei 2017 om 20.00 uur

NACOMPETITIE 1E RONDE 3E DIVISIE/HOOFDKLASSE

TER LEEDE VERLIEST VAN STAPHORST: KNOCK DOWN, MAAR NIET KNOCK OUT

In de voorbeschouwing “Eerste klap is een daalder waard” getiteld stond het al: tegen het waarschijnlijk verzorgde voetbal van de Bollenstreekclub moest Staphorst een dosis strijdlust aan de dag leggen om tot een positief resultaat te komen. Wel dat deed het team dan ook en wel zodanig dat van een verzorgde opbouw bij Ter Leede nauwelijks sprake was en het op het hobbelige gras meeging in het van achteruit versturen van hoge ballen die meestal een prooi waren voor de defensie van Staphorst – dat zich zelf meer kansen verwierf dan Ter Leede – maar pas in de extra tijd van de eerste helft – door een buitenspeldoelpunt? – op voorsprong kwam. En toen Ter Leede na de rust beter op dreef was werd de strijd gestaakt wegen defecte lichtmasten en na de hervatting was Ter Leede niet meer bij machte om kansen te creëren en liep Staphorst uit naar 2-0 en er was veel meer kans op 3-0 dan op 2-1.

Een “hell of a job” om dit volgende week op de Roodemolen recht te zetten, maar het kan!

Ter Leede startte op het mooie en gezellige sportcomplex Noorderslag met Ruben van der Does op doel voor de niet-fitte Bogdan Constantin en Renee Troost op de plek van de eveneens geblesseerde Ben van der Lans en met Jonathan Robertson links op het midden met achter hem linksback Hakan Bayram. Voor Jona was het ook zoeken op het middenveld omdat de opbouw vanaf het begin al niet lekker liep. De ploeg moest ook duidelijk wennen aan het hobbelige gras.

Het eerste wapenfeit was een schot van Oussama Siali, maar in diezelfde eerste minuut moest Ruben de bal uit een vrije trap al wegstompen. In de 14e minuut kwam de eerste kans voor Staphorster Jeroen van der Meer toen Hakan een bal uit de verdediging met zijn dijbeen half wegwerkte.

Uit een aardige combinatie in de 21e minuut tussen de opgekomen Renee Troost en Marc de Kruijs ontving Vincent Ammerlaan de bal in de zestien, maar hij controleerde het leer niet goed en die mogelijkheid ging verloren en na een vrije trap en corner voor Ter Leede was het Toon Zwetsloot die in de 25e minuut na een corner van Staphorst de bal bij de linkerpaal uit het doel kopte.

Hierna kreeg Vincent de beste kans van de eerste helft, maar vrij voor het doel wilde hij de bal precies spelen en daardoor was zijn inzet zo zacht dat een Staphorster verdediger de bal nog uit het verlaten doel kon wegwerken.

Hierna moest Ruben nog tot twee keer toe redden, bij de aanval in de 44e minuut door tweemaal weg te boksen, en mede daardoor leken de ploegen met 0-0 te gaan rusten, maar helaas voor Ter Leede liet de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Bijl in de 46e minuut een aanval van Staphorst op rechts doorlopen omdat zijn assistent niets aangaf. De Ter Leededefensie aarzelde en uit een een-twee kon topscorer Martijn Brakke op slag van rust Staphorst op voorsprong zetten.

Na de rust kwam Ter Leede beter voor de dag. Wel moest Ruben uit een corner in de 47e minuut nog wel fenomenaal redden, maar vier minuten later had Ter Leede langszij kunnen komen toen Jeffrey Bok op rechts een verre bal ontving, zijn enige tegenstander uitkapte, even wachtte, aanlegde en hard inschoot; helaas kon een verdediger de bal net blokken en uit de corner ontstond geen gevaar.

Kort hierna speelde aanvoerder Boelee Siali op rechts aan, die zich ontdeed van zijn tegenstander en direct voorgaf op Vincent en Marc, doch de bal ging hard voorlangs en ook de twee corners daarna leverden geen score op, duidelijk was wel dat Ter Leede op zoek was naar de gelijkmaker.

En toen in de 64e minuut staakte scheidsrechter Bijl omdat het door de invallende schemering en twee defecte lichtmasten te donker werd. Na een half uur moest de verlichting het weer doen anders staakte hij definitief.

De reparatie slaagde en de strijd werd hervat. Gesteund door het fanatieke Staphorster publiek achter het doel van Ruben ging Staphorst met zijn directe spel op zoek naar de 2-0, met verdubbelde ijver zelfs toen Vincent in de 65e minuut uit een voorzet van Marc kon inkoppen en zijn inzet door doelman Oosterhof werd gekeerd.

Ter Leede probeerde wel aan te dringen, maar uit één van de snelle counters wist linkerspits Jeroen van der Meer in de 70e minuut de 2-0 te scoren en hierna werd het voor Ter Leede heel moeilijk iets terug te doen, ook met Kappenberg en Duthler in de 77e minuut voor Zwetsloot en Siali.

Het was Staphorst dat nog eerder aanspraak kon maken op de 3-0, maar gelukkig kwam het daar niet meer van, de tik die Staphorst had uitgedeeld was toch al hard genoeg aangekomen, en na twee extra minuten floot de scheidsrechter af.

Dan moet het komende dinsdag maar op de Roodemolen gebeuren. Dat zal heel moeilijk worden, want een gemotiveerd Staphorst, gesteund door hun enthousiaste aanhang zal zich met hand en tand verzetten, maar het is waarachtig niet onmogelijk. Het zijn tenslotte “maar” twee doelpunten en als Ter Leede thuis wel in zijn spel kan komen is het echt te doen. Ter Leede zal dit mooie seizoen toch niet in mineur willen eindigen!

Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Ewald Koster, Roelof de Jong, Reinier Crediet, Dennis Rosink, Rob Mijnheer ©, Martijn Brakke, Jeroen van der Meer, Mark Schra, Mike Reuvers, Frank van der Burg

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Mike Boelee ©, Tomas Arroyo, Renee Troost, Jonathan Robertson, Hakan Bayram, Toon Zwetsloot( 56 geel, 77 Mitchell Kappenberg) Oussama Siali (77 Kevin Duthler), Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: E.R. Bijl

Assistent-scheidsrechter: K. Bodde (1e) en A.H. Rijnsbergen