Wedstrijdverslag SteDoCo 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG  STEDOCO – TER LEEDE zaterdag 14 april 2018  14.30 uur

GEMISTE KANS

Dat kan, met een blik op de uitslagen, de verzuchting zijn zowel aan de Duinwetering als op de Roodemolen. Noordwijk had een gat van zeven punten met de concurrentie kunnen slaan, Ter Leede had bij winst op één punt kunnen komen, zij het met een wedstrijd meer. Maar het zat er niet in voor Roodgeel. Hoornaar stak venijnig, want een sterk spelend SteDoCo kwam snel op voorsprong, moest nog wel de gelijkmaker toestaan, maar kwam  in de 34e minuut wat gelukkig op voorsprong en na de pauze gaf de sterke defensie van de thuisclub geen kans weg en kon een geheel vrijstaande Jordy van Dam zijn tweede goal scoren en nam SteDoCo door deze verdiende 3-1-overwinning de tweede plaats van Ter Leede over. Noordwijk heeft nog vier punten voorsprong, per saldo vijf als je het veel betere doelsaldo meerekent. Ter Leede moet met de nacompetitie in het verschiet het goede spel weer zien terug te vinden.

Ter Leede, dat startte met Jesse Dingjan en Oussama Siali in de basis voor Jeffrey Bok en de niet geheel fitte Marc de Kruijs,  kende in deze wedstrijd twee sterke periodes: na de vroege achterstand nam het het initiatief van de thuisclub over en de gelijkmakende strafschop was misschien wat gelukkig, maar welverdiend gezien het wedstrijdbeeld. SteDoCo had weer niet te klagen over de 2-1 voorsprong in de 34e minuut toen de inzet van Jordy van Dam door een verdediger van richting werd veranderd in het doel verdween.

De tweede goede periode was direct na de pauze. Ter Leede drong sterk aan om de achterstand te repareren en het was in deze fase dat scheidend trainer Adelaar het idee kreeg dat Wisman stiekem met twaalf spelers aan de tweede helft was begonnen, zoals hij na afloop verklaarde. Maar ondanks het overwicht creëerde Ter Leede geen echte doelrijpe kansen en dat kwam omdat de defensie van de thuisclub geen krimp gaf en toen in de 69e minuut Ter Leede weer sterk opgedrongen stond kon een geheel vrijstaande Jordy van Dam een verre pass van rechts doeltreffend met het hoofd afronden.

Even terug naar het begin. SteDoCo start alert, Ter Leede vooral achterin niet en al in de tweede minuut krijgt Jona Robertson de bal van Stefan Kraaijakker en speelt op zijn beurt verkeerd terug en bijna kan Remco Buist ervan profiteren, maar zijn inzet gaat net over. Vijf minuten later doet hij het beter, hij komt op rechts door en scoort laag in de rechterhoek.

Dit schudt Ter Leede wakker en al twee minuten later wringt spits Joey van den Berg zich tussen twee verdedigers door de zestien in en wordt hij door doelman doelman Mark Smith neergelegd terwijl Joey toch de bal niet meer kon controleren. Resoluut fluit arbiter Rijsbergen voor een penalty, maar verder spaart hij de doelman terecht. Oussama Siali schiet als vervangende penaltynemer de gelijkmaker onberispelijk, hoewel niet stijf in de hoek,  in.

Hierna zien we tot de 34e minuut verschillende aardige aanvallen van Ter Leede die echter niet goed worden afgerond. We sommen even op: 12e minuut, Toon Zwetsloot schiet, keeper pakt klemvast; 16e minuut, mooi passje van Stefan Kraaijvanger op Jona, die geeft in vrije positie op links veel te vroeg en te hoog voor; 19e minuut, Joey passt op Siali die uit de draai hoog over schiet tot afgrijzen van Ter Leede-omroepster Olga Klein (die het even later niet kan laten om het optreden van de verzorgster van SteDoCo van passend commentaar te voorzien …); minuut 26  Siali zet van links voor, de corner hierna van Jesse levert niets op; 34e minuut prachtige aanval die Ian van Otterlo net niet kan afronden en dan in diezelfde minuut valt de treffer aan de overkant: na een ingooi op rechts grijpt Rob Zandbergen vergeefs in, hij is weg uit het centrum, de bal komt op links bij de opkomende Jordy van Dam en die scoort via de kluts de 2-1.

Hierna zijn de mogelijkheden voor SteDoCo. Jay-Jay Meierdres kan met een lobje scoren, maar doelman Sándor plukt de bal, twee corners achtereen zijn gevaarlijk, dan gaan de ploegen rusten.

Na de pauze valt Ter Leede aan, Joey van de Berg stormt in de 49e minuut weer de zestien in en dat leidt tot een corner, Jesse Dingjan stelt doelman Smith met een hard schot op de proef, maar SteDoCo, met Morris van den Brink voor Kevin Patijn,  verdedigt goed en resoluut en langzamerhand ebt het Ter Leede-offensief weg, ook met Jeffrey Bok voor Ben van der Lans, en in de 69e minuut profiteert Jordy van Dam optimaal van de ruimte op het middenveld en kopt hij uit een voorzet de 3-1 in.

Dan is het wel gespeeld, ook met Marc de Kruijs en Sami Mouchih voor Toon Zwetsloot en Jesse Dingjan verandert het spelbeeld niet en praktisch zonder extra tijd fluit scheidsrechter Rijsbergen af en heeft Ter Leede voor het eerst onder zijn leiding verloren.

FC ’s-Gravenzande en SteDoCo zijn de grote winnaars van ronde 26 en Ter Leede kan zich gaan opmaken voor de toch wel beladen uitwedstrijd tegen het Mijdrechtse Argon.

Tot daar!

Opstelling SteDoCo: Mark Smith, Chris Boom, Bryan Jongeneel, Gino Boers, Remco Buist, Kevin Patijn ( 46 Morris van den Brink),  Luke Molkenboer, Jordey van Dam,  Hayri Pinarci, Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdres (67 geel)

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Mike Boelee ©, Jonathan Robertson (66 geel),  Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen , Ben van der Lans (62 Jeffrey Bok),  Toon Zwetsloot (73 Marc de Kruijs), Ian van Otterlo, Jesse Dingjan (81 Sami Mouchih), Joey van den Berg, Oussama Siali

Scheidsrechter: B. van Rijsbergen

Assistent-scheidsrechter: Y.M.G. Rodenburg (1e) en A.M. IJpelaar