Wedstrijdverslag SteDoCo – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG STEDOCO – TER LEEDE

Zaterdag 17 september 2022 14.30 uur

TER LEEDE WEER ONDERUIT IN HOORNAAR

Werd het op paaszaterdag 3-1 voor de thuisploeg, nu scoorden de Hoornaren er ook drie, maar zonder onze geblesseerde spits Rowdy van der Putten bleef Ter Leede elk antwoord schuldig en kon de ploeg van trainer Rick Adjei na twee thuisverliezen de drie punten bijschrijven en naar de derde plaats op de ranglijst stijgen. En na de wedstrijd werd aanvoerder Joran Schröder ook nog gehuldigd voor zijn honderdste competitietreffer en werd het nieuwe voetbalmagazine van SteDoCo uitgereikt aan voorzitter Jan den Hertog. Feest in Hoornaar dus, diepe teleurstelling bij Ter Leede.

In de eerste helft had Ter Leede aanvallend weinig tot niets in te brengen, maar ook de thuisploeg kwam alleen maar op de 2-0 voorsprong door fouten in het uitverdedigen bij Ter Leede, maar die werden dan ook goed afgestraft, eerst door de vrije trap van Steven Edwards en daarna door aanvoerder Schröder die zijn vierde in deze competitie alweer maakte.

In de tweede helft speelde Roodgeel veel feller en leek het de aansluitingstreffer te gaan maken, maar de toch vrij goed ingeschoten penalty van Tomas Arroyo werd door keeper Maarten de Fockert goed gelezen en hij duwde het leer net voldoende zijn doel uit. Dat gaf de thuisploeg, die af en toe behoorlijk onder druk stond, zo’n boost dat hij weer gevaarlijk werd en nadat Bart van der Weijden door zijn ongelukkige sliding direct rood kreeg wist invaller Mitchell de Zwart ook nog de derde te maken en was de buit voor de Hoornaren binnen. Weer winst tegen Ter Leede.

De eerste aanval van de wedstrijd is van Ter Leede, daarna wegen de partijen tegen elkaar op met iets meer balbezit voor de thuisploeg. In de twaalfde minuut wordt Junior Ebobo gevaarlijk, maar met de borst kan Tim Bloemendaal op zijn doelman terugspelen. Als drie minuten later Mike van den Steenhoven met twee spelers in zijn rug door doelman de Vries wordt aangespeeld, verliest hij de bal, verovert hem al struikelend terug, ten koste van een overtreding vindt scheidsrechter Kuipers en van zo’n 25 meter schiet verdediger Steven Edwards het leer laag door de slecht gesloten muur en via de handen van Mark de Vries verdwijnt het leer in de linkerhoek. Het staat 1-0.

In de 32e minuut blesseert aanvoerder Schröder zich, waarschijnlijk de oorzaak voor zijn wissel in de tweede helft, produceert Marc de Kruijs een voorzet die door geen van Ter Leedes voorwaartsen wordt benut en scoort de aanvoerder van SteDoCo zijn vierde, nadat bij Ter Leede foutief wordt uitverdedigd, door zijn eerder nog geblokte schot in de rebound nu ongehinderd in te schieten. Hierna krijgt SteDoCo door Ebobo en weer Schröder nog twee mooie kansen, maar de ploegen gaan toch met 2-0 rusten.

Na de thee, met windvoordeel een veel feller Ter Leede. Het geeft wel meer ruimte weg, maar creëert nu veel meer mogelijkheden, hetgeen resulteert in de penalty in de 63e minuut nadat Bart van der Weijden onreglementair gestuit is in de zestien. Aanvoerder Arroyo zet zich achter de bal, schiet halfhoog rechts in, maar doelman Fockert gaat naar de goede hoek en duwt de bal naast. Geen aansluitingstreffer voor Ter Leede – heel Hoornaar reageert opgelucht – en dat is typerend voor het seizoen tot nu toe: als het eenmaal tegenzit, is het moeilijk om het tij te keren.

Met in de 66e minuut drie nieuwe spelers, Melvin van Stijn, Noah Marti en Ziad Ouled Haj M’hand, die vorige week in O-23 al sterk acteerde in de tweede helft probeert Ter Leede toch nog door te komen, maar SteDoCo heeft weer moed gevat en als in de 87e minuut Bart van der Weijden met een iets te laat ingezette sliding een speler de doorgang wil belemmeren moet hij er met direct rood vanaf en met tien man weet ter Leede niet meer echt gevaarlijk te worden en kan invaller Mitchell de Zwart de 3-0 scoren.

Het vijfde verlies in zes wedstrijden! In heel zijn carrière als trainer heeft Niek Oosterlee dit ook nog nooit meegemaakt. Het is zaak om nu in de komende wedstrijd, thuis tegen Staphorst wel punten te gaan halen, want anders wordt het toch wel een serieuze kloof met de andere staartploegen.

We gaan het zien!

Opstelling SteDoCo: Maarten de Fockert,  Etiën Mariana , Ibrahim Touré, Steven Edwards ©, Elvio van Overbeek ( 68’ Everon Pisas ), Akram Salhi ( 68’ Milad Intezar),  Joran Schröder (55’  Yannick Cortie),  Junior Ebobo (80’  Mitchell de Zwart), Sjaak Kuyper, Jeffrey van Nuland, Jesse Wielinga ( 64’ geel, 80’ Redouan el Hankouri)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra,  Tomas Arroyo ©, Wesley Goeman ( 38’ geel, 66’ Melvin van Stijn), Nino Roffelsen, Tim Bloemendaal, Bart van der Weijden (87’ rood), Mike van den Steenhoven (66’  Noah Marti, 90+1’ geel), Marc de Kruijs (82’ Oscar Minnaard),  Luc de Kruijs (66’ Ziad Ouled Haj M’hand), Lucas Leverland (82’ Steven Wajer)

Scheidsrechter:  Joshua Kuipers

Assistent-scheidsrechter: Dyon Reinshagen en Daniel Vloedgraven