Wedstrijdverslag SteDoCo – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG STEDOCO – TER LEEDE

Zaterdag 16 april 2022 14.30 uur

TER LEEDE GRIJPT WEER NAAST DE PUNTEN

De winnaar van deze partij zou goede zaken doen en enkele plaatsen stijgen. Thuis won Ter Leede in een uitstekende wedstrijd met 3-1, nu kreeg het met dezelfde cijfers klop en dus vond een verheugd Hoornaar zich na de wedstrijd terug op de zevende plaats met 38 punten. Ter Leede blijft elfde met 34 punten en ziet de gevarenzone dichterbij komen.

In de rust stond het nog 1-1 door een vroege treffer van de actieve linksbuiten Vincent Verheul, waarna een kwartier later Dirk Hoekstra gelijk kon maken. Na de rust slaagt invaller Joran Schröder er in de 75e minuut toch weer in om te scoren en als Ter Leede op zoek gaat naar de gelijkmaker slaat Ter Leede doelman Mark de Vries alle hoop de bodem in door de bal te verspelen waarna invaller Benjamin van Wanrooij eenvoudig kan scoren. Het pleit is beslecht, Ter Leede gaat na deze sportieve wedstrijd, door arbiter Maurice Paarhuis uitstekend geleid,  puntloos naar huis.

Ter Leede start op Sportpark SteDoCo onder een lekker lentezonnetje met Daan Walraven weer op zijn vertrouwde plek, Melvin van Stijn op het middenveld en Thijs Haarman op de linksbuitenpositie. De eerste actie is van Mike van den Steenhoven die op links doorkomt, maar zijn voorzet wordt door doelman Bleijenberg gepakt. In de zevende minuut zien we een combinatie tussen Mike, Luc de Kruijs en Thijs Haarman die afspeelt op de opkomende Dirk Hoekstra en die knalt steenhard op de lat.

Een goed begin van de gasten maar vijf minuten later komt de thuisploeg op voorsprong. Op rechts denkt Van den Steenhoven dat de bal zal uitlopen, het leer blijft binnen en er volgt een dubbele een-twee op rechts, een voorzet die voorlangs de verraste doelman De Vries gaat en linksbuiten Vincent Verheul kan laag en strak scoren.

Ter Leede is de draad even kwijt, na een foute kaats van Thijs Haarman nota bene op Verheul kan deze weer vrij doorgaan, maar hij aarzelt en daardoor wordt het geen 2-0. Ter Leede herstelt zich, krijgt in 28e minuut een corner op rechts, Luc de Kruijs neemt die kort op Thijs Haarman, loopt door, ontvangt de bal weer en gooit die hoog voor naar de tweede paal waar aanvoerder Arroyo hem de doelmond inkopt naar Dirk Hoekstra die hoog opspringend de gelijkmaker inschiet. Zeven minuten later kan Tomas Arroyo uit een vrije trap scoren, maar de bal raakt voor de tweede keer de lat, geen voorsprong voor Ter Leede en ook Melvin van Stijn schiet in de 37e minuut links naast en de schuiver van Luc de Kruijs in de linker hoek kan doelman Bleijenberg pakken. De ploegen gaan rusten.

Met Feyo Glim en Bart van der Weijden voor Noah Marti en Melvin van Stijn start Ter Leede de tweede helft. Het eerste wapenfeit is voor Luc de Kruijs die in minuut 48 links in het zijnet schiet en in de 61e minuut kopt Tomas Arroyo uit een voorzet van Mike van den Steenhoven over. Ook de voor Thijs Haarman ingevallen Shaquille Prijor kan een voorzet van Dirk Hoekstra in de 67e minuut niet benutten en hierna volgt als eerste waarschuwing een gevaarlijke counter van SteDoCo in de 70e minuut.

Het antwoord van Ter Leede komt in de 75e minuut. Joey van den Berg, ingevallen voor de moegestreden Luc de Kruijs kopt in de spitspositie keurig terug op de inlopende Bart van der Weijden, maar die ziet zijn schot overgaan omdat hij net iets te ver van de bal is.

Kans weg, dan doet de thuisploeg het maar. Op links gaat het bij Ter Leede mis, Verheul kan uit een counter voorgeven en invaller Joran Schröder kan met een droog, laag schot in de linkerhoek doelman De Vries die geen zicht heeft, verrassen en SteDoCo staat met 2-1 voor.

Voor Ter Leede, dat op zoek is gegaan naar de gelijkmaker, wordt het in het slotakkoord nog erger. In de 88e minuut gaat doelman De Vries fors in de fout als hij een vrije bal rand strafschopgebied opzij wil plaatsen, waarschijnlijk naar Mounir Darrazi, maar het leer totaal verkeerd raakt en de attente invaller Benjamin van Wanrooij het rollertje dankbaar in ontvangst neemt en simpel de 3-1 kan scoren.

Wedstrijd gespeeld.

Hard gewerkt, weer geen resultaat. In eerdere wedstrijden ging het vaak goed, nu zit het tegen en dat moet Ter Leede zien te keren.

Dat moet dan op paasmaandag maar thuis tegen HSV Hoek.

Tot daar!

Opstelling SteDoCo: Lars Bleijenberg,  Etiën Mariana (41’geel),Yannick Cortie, Steven Edwards © (46’ Laurens van der Voort), Vincent Verheul (83’ Jeroen Sterrenburg), Giovanni Hiwat (57’ Joran Schröder), Ibrahim Touré, Simon van Zeelst (57’ Benjamin van Wanrooij), Mitchell de Zwart, Guytano dos Santos, Jesse Wielinga

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (87’ Stijn van Biezen), Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven, Melvin van Stijn ( ‘46 Feyo Glim), Luc de Kruijs (75’ Joey van den Berg), Noah Marti (46’ Bart van der Weijden), Thijs Haarman (66’ Shaquille Prijor)

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: Ryan Schiffel en Robert Bruining