Wedstrijdverslag SV Heinenoord – VV Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SV HEINENOORD – VV TER LEEDE zaterdag 5-3-2016 14.30 uur

TER LEEDE WINT OP DE TIENVOET MAAR HOUDT HET SPANNEND!

Door vlak voor en vlak na de rust te scoren kwam Ter Leede op een mooie 0-2 voorsprong waar de andere wedstrijden in de hoofdklasse B nog een brilstand aangaven, maar in plaats van door te drukken liet het team van Henk Wisman en Jan Blankespoor de tegenstander toch weer in de wedstrijd komen, want als je de derde niet maakt, scoort de tegenstander de aansluitingstreffer. En dat gebeurde in de 73e minuut en daarna deed Heinenoord er alles aan om gelijk te maken en Ter Leede verzuimde de ontstane ruimte te benutten en de beslissende te maken. Daardoor bleef het spannend, maar meer dan een aantal corners leverde het Heinenoord niet op en daarom wint Ter Leede zowel thuis als uit van Heinenoord.

Op een fris, maar zonnig sportpark De Tienvoet startte Ter Leede met aanvoerder Kewal en Tomas Arroyo centraal en Jonathan Robertson als links- en Ben van der Lans als rechtsback. Beiden probeerden waar dat kon op te komen en de aanval te ondersteunen. Op het middenveld acteerden Kappenberg, Ammerlaan en Verplancke en voor hetzelfde trio Dam – Van der Kooye en Bok als tegen De Jodan Boys.

Tot de 31e minuut is er maar één ploeg, Ter Leede, die voetbalt en Heinenoord met achterin nu wel Pascal Bosschaart beperkt zich tot tegenhouden. Dat resulteert in drie echte kansen. Al in de tweede minuut komt Mike Dam op links door, maar weet doelman Danijel Ribaric zijn inzet te keren, evenals de tweede kans na een kwartier als hij na een korte corner van Ter Leede op links ook het hakje van Ronnie Verplancke pareert. Een voorzet van Jeffrey Bok, die in de eerste minuten slordig is met de passing en balverlies lijdt, in die 15e minuut wordt een schot dat Ribaric tot corner verwerkt. Geen echte kans. Maar die van Vincent in de 21e minuut wel, dat is de derde, uit een voorzet van rechts van Mitchell Kappenberg. Zijn inzet gaat net over.

Pas in de 31e minuut noteren we de eerste aanval van Heinenoord op rechts en daarna op links, maar ze leiden tot niets, net zo min als de twee vrije trappen in de 32e en 35e minuut. Een minuut later countert Ter Leede op links snel, maar het schot van Thierry wordt geblokt en ook het schot van Robertson in de volgende minuut na aangeven van Jeffrey Bok gaat over.

Pas als het publiek al aan de rust denkt valt de 0-1. Na de 6e corner nu op links komt de bal hoog voor, de meegekomen Ben van der Lans kopt de bal van rechts in de doelmond en voor de geheel vrijstaande Thierry van der Kooye is het simpel om in te koppen. Vlak erop krijgt hij geel voor een schwalbe en gaan de ploegen rusten.

Direct na rust met Andrew Dias D’ullios voor Anthal van den Berg komt Jeffrey Bok op rechts door, gaat hij de zestien in, wordt neergelegd en kent scheidsrechter Van Essen een strafschop toe die door Ronnie Verplancke weer onberispelijk hoog en hard wordt ingeschoten. Ter Leede staat met 0-2 voor.

Heinenoord probeert wat terug te doen met een mooie vrije trap van Pascal Bosschaart die naast gaat en met verschillende uitvallen, maar de mooiste kans is voor Jeffrey Bok als hij op rechts doorkomt en zijn schot helaas gekeerd ziet. In de 68e minuut komt Javier Brouwer erin voor Bosschaart en Youssef voor Verplancke, twee minuten later kan Ammerlaan scoren, tracht tevergeefs de keeper te omspelen, komt Selmo Kurbegovic Van der Kooye vervangen en scoort invaller Jeremy Hensen de 1-2 als Ter Leede even niet bij de les is.

Heinenoord wil meer, trekt ten aanval en over en weer ontstaan mogelijkheden: in de 76e minuut kopt Marvin Strik uit een voorzet naast, schiet Kappenberg twee minuten later net over, komt Mike Dam in de 84e minuut alleen voor de keeper, die zijn schot keert, waar Mike ook de bal opzij had kunnen leggen. Nu krijgt Heinenoord veel corners, maar de beste kansen zijn voor Ter Leede: het hakje van Ronnie in 86e minuut mislukt en al Selmo van links Vincent bij de eerste paal slim aanspeelt kan Ribaric weer redden.

Ook als hij in de 91e minuut bij de laatste hoekschop mee naar voren gaat kan Heinenoords sluitpost niets betekenen en daarna fluit scheidsrechter Van Essen, die nu wel de hele match kan leiden in tegenstelling tot de ontmoeting Ter Leede – Xerxes DZB, af en heeft Ter Leede zijn derde partij achtereen gewonnen en staat het steviger in het linkerrijtje.

Volgende week naar Vlaardingen tegen Zwaluwen. Dat wordt ook weer een pittige wedstrijd! Tot dan.

Opstelling Heinenoord: Danijel Ribaric, Anthal van den Berg (45 Andrew Dias Dúllios), Pascal Bosschaart (68 Javier Brouwer), Ramon Salaz (46 geel), Toine van der Berg jr. ©, Sander van der Pols (61 Jeremy Hensen 84 geel), Mitch Fransen, Nick Jonkman, Danny van Valen (geel), Marvin Strik (geel), Vinicius Bongaertz

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Ben van der Lans, Tomas Arroyo, Jonathan Robertson, Stanley Raydell Kewal© , Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok, Mike Dam, Ronnie Verplancke (68 Youssef Ait-El-houssi), Thierry van der Kooye (45 geel, 72 Selmo Kurbegovic), Vincent Ammerlaan

Scheidsrechter:                G. van Essen

Assistent-scheidsrechter: H. Ramcharan (1e) en P.A. Eppenhof

Foto’s Pieter Platteel: Orange Pictures