Wedstrijdverslag Swift 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG SWIFT 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 4 november 2017 14.30 uur

TER LEEDE ZEGEVIERT WEER OP HET OLYMPIAPLEIN

In beide helften was Ter Leede de bovenliggende partij. Misschien is Swift vermoeid geraakt door de inspanningen in de KNVB- en districtsbeker, want het kon weinig of geen gevaar stichten in de Ter Leededefensie en met één treffer voor en één na de rust boekte Ter Leede een regelmatige overwinning. Wel jammer is het dat Roodgeel vijf gele kaarten moest ontvangen, waarvan Robertson er twee kreeg en Ter Leede nog ruim een kwartier met tien man verder moest, maar in ondertal wel scoorde.

Omdat de blessure van Jesse Dingjan aanhoudt start Ter Leede met Marc de Kruijs weer op zijn vertrouwde linkerspitspositie net zo gretig als Oussama Siali in de punt en beiden zorgen al snel voor het nodige gevaar. In de 7e minuut dringt de laatstgenoemde door in de zestien, gaat daar neer, maar scheidsrechter Virancikli ziet er niets in. Twee minuten later sprint Siali  weer door de defensie, schiet, Bogdan Constantin pakt de bal klemvast, even later speelt hij af op Ian van Otterloo, maar zijn voorzet bereikt niemand in de zestien. In dezelfde minuut schiet Ian in kansrijke positie rechts naast. Ter Leede valt aan en Swift kan slechts afweren en Laszlo Sándor staat in het druilerige weer slechts kou te lijden in zijn doel.

In de 16e minuut moet trainer Wisman de eerder al geblesseerd geraakte Ronnie Verplancke wisselen voor Ben van der Lans en met hem erbij valt Ter Leede weer aan, Marc geeft van links in de 21e minuut goed voor, Toon Zwetsloot komt net een teenlengte te kort voor een score. Na een corner van Ter Leede wordt een schot van Marc nog geblokt en dat gebeurt vier minuten later in de 31e minuut ook, maar nu is Siali er als de kippen bij om de 0-1 te scoren. De terechte voorsprong blijft tot de rust intact, want de enige kans voor Swift in de 44e minuut wordt niet benut, wel wordt het bijna gelijk, door een eigen doelpunt, zo lijkt het.

Siali opent de tweede helft met een prachtig schot van rechts in de linkerbovenhoek, dat zijn vroegere ploegmaat Constantin stijlvol corner tikt. Hierna dringt Swift iets meer aan en aan de andere kant maakt Laszlo een kans van nummer 7 Syrano Morrison onschadelijk en in de 59e minuut pakt hij ook de vrije trap op de rand van het strafschopgebied.

Tussen de bedrijven door zijn er al vier gele kaarten uitgedeeld en in de 73e minuut krijgt Jonathan zijn tweede en moet hij vertrekken. Drie minuten later maakt Ter Leede een benauwd moment door als de scheidsrechter een onderschepping in de zestien beoordeelt als terugspeelbal, Laszlo ook geel krijgt en de indirecte vrije trap via de linkerpaal terugstuitert, of was het een voet van iemand?

Dan komt Ter Leede met tien man in de 78e minuut op 0-2 door uitstekend doorzetten van Ian van Otterloo die de bal van links uit een moeilijke hoek – twee meter van de achterlijn – rechts in  de kruising jaagt. Met Sami Mouchih voor Jeffrey Bok en even later Niels van Veen voor Siali speelt Ter Leede de wedstrijd uit. Sami voorkomt vrij snel nadat hij erin is gekomen nog een doelpunt door een schot te blokken aan de andere kant krijgt Oussama vlak voor zijn wissel nog een vrij kans, maar Bogdan keert zijn schot.

Het laatste wapenfeit is een afwijkend schot van Swift na een corner en dan blaast scheidsrechter Virancikli in de 93e minuut af en wint Ter Leede ook dit jaar uit van Swift.

Het heeft nu negentien punten uit tien wedstrijden en heeft doet het daarmee één punt beter dan vorig jaar. Dat is voorwaar toch weer mooi!

Volgende week om vijf uur de bekerwedstrijd thuis tegen FC Rijnland. Tot dan!

Opstelling Swift: Bogdan Constantin, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Syrano Morrison, Rutger de Vries © (65 geel, 80 Jordy de Groot), Max Gerard van Wakeren, Mathieu Christianen (50 Jaap Smeeing), Tim Wulffraat, Maliqui Cabezas Narvaez (83 Shaquille Doorson)

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson (60 en 64 geel), Ronnie Verplancke (16 Ben van der Lans, 51 geel), Toon Zwetsloot, Jeffrey Bok (81 Sami Mouchih), Marc de Kruijs, Ian van Otterloo (34 geel),  Oussama Siali (84 Niels van Veen)

Scheidsrechter: I. Virancikli

Assistent-scheidsrechter: R. Bruining (1e) en J.D. Hokke

Foto’s OrangePictures: Martin Cloose