Wedstrijdverslag Swift 1 – Ter Leede 1

KORT VERSLAG SWIFT 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 15 september 2018  14.30 uur

 

MAAR ÉÉN UUR VOETBAL OP HET OLYMPIAPLEIN

 Nadat de ploegen na 45 minuten gedraaid hadden zag scheidsrechter Paarhuis vijftien minuten later het veld draaien en dat was voor hem het sein om met twee keer af te blazen, de aanvoerders bij zich te roepen en dizzy het veld te verlaten. Adequate vervanging was er niet en dus werd de doelpuntloze strijd gestaakt. In de eerste helft wogen de ploegen tegen elkaar op, waren de schaarse kansen het meest voor de thuisploeg, in het kwartier na de rust speelde Ter Leede aanvallender, maar waren de beste kansen toch weer voor Swift. Op 10 november wordt deze partij in het resterende halfuur beslist.

 Bij Ter Leede kreeg Steven Wajer voor het eerst een basisplek als vervanger van de geschorste Toon Zwetsloot en stond Michael Bekkers in plaats van de geblesseerde Ruben van der Does onder de lat. Beiden kweten zich goed van hun taak, Steven kwam er na een wat moeizaam begin steeds beter in en leverde aan het eind van de eerste helft een gevaarlijk laag schot af en Michael onderscheidde zich in de 26e minuut met een redding en na de rust met nog twee cruciale ingrepen.

Bij Swift had oud-Ter- Leedespeler Jesse Dingjan een basisplek gekregen en hij was nadrukkelijk aanwezig doordat hij alle corners en vrije trappen nam.

Onder het toeziend oog van oud-doelman Bogdan Constantin die vlak ervoor op de nieuwe kunstgrasmat in het derde elftal van Swift gekeept had, startte de wedstrijd eerst met enig gevaar voor het Ter Leededoel en daarna met een mooie actie van Joey van den Berg, een corner voor Ter Leede en een kopbal over van linksbuiten Bryan Caicedo. Tot de 25e minuut geen echte kansen, maar dan leidt een lange bal op spits Guido de Graaf op rechts tot drie gevaarlijke schoten achtereen die telkens toch goed gepareerd kunnen worden door de gezamenlijke Ter Leededefensie. Hier komen de gasten goed weg.

Daarna is het weer de beurt aan Ter Leede met een geblokt schot van Ian van Otterlo, een grabbelactie van doelman Meendering in de 35e  en na een gele kaart voor Teun van Zweeden voor een overtreding tegen Bryan Caicedo legt Joey van de Berg de bal keurig terug op Steven Wajer, neemt deze de bal misschien door het stroeve veld niet helemaal goed aan en daardoor is zijn lage schot in de linkerhoek net niet hard genoeg en kan Joost Meendering de bal nog corner tikken. Na de gele kaart voor Floris Mulder fluit Paarhuis voor de rust en zoeken de ploegen met een nog wat naruziënde Van Otterlo de kleedkamer op.

Na de rust zoekt Ter Leede nadrukkelijker de aanval, maar dat biedt ook Swift mogelijkheden. De eerste is voor aanvoerder Mike Ruijter in de 48e minuut en dwingt Bekkers tot een redding, waarna Ian van Otterlo in de 51e minuut een kans krijgt, de tweede en derde kans voor Swift ontstaan in de 57e en 59e minuut: eerst geeft Max van Waakeren op links voor en keert Michael het schot van De Graaf en daarna krijgt diezelfde De Graaf bij de middellijn de bal gelukkig in de kluts mee en kan alleen op doelman Bekkers afgaan omdat Ter Leede ver opgedrongen staat. Weer weet Bekkers van geen wijken (over allitereren gesproken).

En dan is het over. Scheidsrechter Paarhuis blaast af en verlaat onwel en aangeslagen het strijdperk en als vervanging niet mogelijk blijkt wordt de wedstrijd definitief gestaakt.

Wordt vervolgd op 10 november.

En Ter Leede kan zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen, jawel, (mede)koploper Zwaluwen.

Tot dan!

 

Opstelling Swift: Joost Meendering, Teun van Zweeden (41 geel), Mike Ruijter ©, Guido Moelee (51 geel), Dennis Dinkgreve, Jesse Dingjan, Guido de Graaf, Max Gerard van Waakeren, Mathieu Christianen, Sam Doeve, Carlos Groen

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Floris Mulder (45 geel), Ben van der Lans, Steven Wajer , Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Joey van den Berg, Brayan Mosquera Caicedo

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: Johnny van Eijden (1e) en Joop van Ditmarsch