Wedstrijdverslag Swift 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG SWIFT 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 8 april 2017 14.30 uur

TER LEEDE WINT OP HET OLYMPIAPLEIN

Nadat Vincent Ammerlaan in de 69e minuut Ter Leede op voorsprong had gebracht knakte er iets bij Swift, ontstond er meer ruimte voor de gasten en kon Jeffrey Bok vijf minuten voor tijd de 0-2 scoren en was de winst zeker binnen. De thuisploeg had daarvoor heel wat mogelijkheden laten liggen maar het vizier van Bas Buimer en de andere aanvallers stond niet op scherp en gezien de eerste en de laatste fase van de wedstrijd is de winst toch terecht te noemen.

Ter Leede, weer in de vertrouwde opstelling met aanvoerder Boelee, Tomas Arroyo en Mitchell Kappenberg, kwam goed uit de startblokken en het was veelvuldig aan de bal, die overigens door Ter Leededoelman Constantin aan zijn vroegere en weer toekomstige club was geschonken. We zagen een paar aardige aanvallen van Ter Leede in de beginfase met schoten van Oussama Siali in de korte hoek, van Vincent Ammerlaan voorlangs en van Kappenberg over en het gevaarlijkste van Marc de Kruijs in de 8e minuut na een één-twee met Vincent, dat doelman Sieuwerd Teerink tot corner verwerkte. Kortom, Ter Leede was beter en Bogdan moest alleen in de tweede minuut een voorzet van rechts onderscheppen.

In de 12e minuut blesseerde Daan van Benthem zich in een uiterste poging om Marc af te stoppen door een sliding zodanig dat hij zich na langdurige verzorging moest laten vervangen met waarschijnlijk een sleutelbeenbreuk. Jorik Hollewand kwam hem vervangen.

Na nog twee mooie voorzetten, links van Marc en daarna rechts van Oussama brak de fase aan waarin door kort te dekken Swift de opbouw van Ter Leede danig verstoorde, het erg rommelig werd en de thuisploeg zelf kansrijk werd en in de 21e minuut had Bas Buimer kunnen scoren, maar hij schoot over. Vijf minuten later raakte Kappenberg geblesseerd, probeerde het nog even, maar moest zich in de 29e minuut laten vervangen door Renee Troost en die deed dat met verve. In diezelfde minuut zagen we trouwens een mooi schot van Max Gerard van Waveren en twee minuten later pakt Bogdan heel bekwaam het schot van Bas Buimer na een foutje van Tomas Arroyo, het was immers zijn bal, dus die moest hij hebben!

Na een mooie pass van Boelee op Bok, schiet deze over en produceert Ron Rosenhart een te slap schot om Constantin te verontrusten. In de extra tijd eindelijk weer een mooie aanval van Ter Leede, daarna plukt Bogdan een mooi schot na een foutje van Toon Zwetsloot en krijgt Siali na een vrije trap van Mike een kansje, maar hij aait de bal slechts en dan gaan de ploegen na vijftig minuten rusten met een 0-0 stand.

Al direct na de rust krijgt Swift een kans als na een corner op links de bal wordt teruggelegd, maar het schot gaat over en het schot van Van Wakeren in de 51e minuut pakt Bogdan weer. Het blijft voor Ter Leede nog een moeizame wedstrijd met af en toe een mooie aanval, bijvoorbeeld als in de 57e minuut op links via Toon de bal bij Marc komt, die op rechts is gaan lopen en diens mooie schot geblokt wordt en ook een gevaarlijk schot van een Swiftspeler is weer voor Bogdan.

Maar er zit een doelpunt aan te komen en dat had van Bas Buimer kunnen zijn, maar zijn schot gaat rechts naast en als dan de gastheren zo hoffelijk zijn niet te willen scoren doen de gasten het wel: na een actie van Marc op rechts passt hij op Jeffrey op links, die komt naar binnen, schiet keihard, de keeper kan nog pareren, maar Vincent Ammerlaan is er als de kippen bij om de vrije bal in het doel te werken en Ter Leede staat in de 68e minuut met 0-1 voor. Omdat het schot van Jeffrey zo mooi is vermeldt het wedstrijdformulier hem als de maker, maar het komt toch echt op het saldo van onze topscorer Vincent, zijn veertiende.

Hierna probeert Swift wat terug te doen, het wordt echter slechts gevaarlijk door een foutje van Bogdan bij het uitschieten en er komt meer ruimte voor Ter Leede dat daardoor de betere kansen krijgt en in de 73e minuut geeft Ammerlaan mooi door op Bok en komt deze alleen voor de keeper, maar die weet vooralsnog een tweede treffer te voorkomen en een minuut later schiet de inlopende De Kruijs naast nadat Bok de bal na weer een mooi een-tweetje van de achterlijn heeft teruggelegd.

Met Melvin van Stijn voor Siali valt Ter Leede aan en Renee Troost blijft op het middenveld attent en grijpt in de 81e minuut geweldig in en op links acteert Jonathan Robertson almaar sneller en rigoureuzer en dan valt in de 86e minuut het tweede doelpunt: Jeffrey Bok ontvangt op links de bal, trekt naar binnen, Marc de Kruijs maakt in het midden ruimte en Jeffrey gaat om de verdediging heen en drukt onhoudbaar af, en het staat 0-2.

Het moegestreden Swift kan niets meer terugdoen en na twee minuten extra fluit scheidsrechter Ritmeester af en door deze winst neemt Ter Leede de koppositie weer over.

We zijn benieuwd hoe de stand na Pasen is, na de uitwedstrijd van Ter Leede tegen Spijkenisse en na de twee wedstrijden van Achilles Veen, eerst thuis tegen Argon en op paasmaandag uit tegen Zwaluwen.

Met nu 26 punten uit 11 uitwedstrijden doet Ter Leede het prima op verplaatsing en dat geeft moed voor aanstaande zaterdag. Maar eerst nog de halve finale voor de districtsbeker thuis tegen DHC dinsdagavond 20.00 uur.

Tot dan!

Opstelling Swift: Sieuwerd Terink, Fidel Yilmaz, Daan van Benthem (15 Jorik Hollewand), Mike Ruijter, Dennis Dinkgreve, Max Gerard van Wakeren, Nik Gabel, Jaap Smeeing (85 Tobias Kuijvenhoven), Ron Rosenhart), Bas Buimer

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©, Tomas Arroyo, Ben van der Lans,  Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg (30 Renee Troost), Jeffrey Bok, Oussama Siali (80 Melvin van Stijn), Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: M. Ritmeester

Assistent-scheidsrechter: R.D. Reinds (1e) en S.H.M. van Soest

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel