Wedstrijdverslag Swift – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SWIFT – TER LEEDE

Zaterdag 9 september 2023 14.30 uur

 

INHAALRACE TER LEEDE KOMT  TE LAAT

Het is Ter Leede op een bloedheet Sportpark Olympia niet gelukt om de eerste punten binnen te halen. Na de 1-0 ruststand maakte Roodgeel vrij snel gelijk, leek op weg naar de winst, maar toch kwam de thuisploeg door een gemakkelijk verkregen doelpunt op voorsprong en breidde die zelfs nog uit tot 3-1. Door het noodscenario met aanvoerder Arroyo en rechtsback Hoekstra kwam het team van Niek Oosterlee nog terug tot 3-2, maar daar bleef het bij.

Ter Leede ging van start met Dirk Hoekstra op weer zijn rechtsbackplaats en Hidde van den Ende centraal naast Arroyo en in de spits Carlito Fermina. Deze nieuwe spits toonde zich een snelle, balvaste speler, vaardig in de duels en is daarmee een aanwinst voor Ter Leede. Hij kreeg zo’n tachtig minuten speeltijd.

Maar in de eerste helft had de thuisploeg toch de overhand met een aantal leuke aanvallen en een-tweetjes van vooral de actieve rechterspits Carlos Groen en de nummer twaalf Sil van Herwijnen. De laatstgenoemde kreeg enkele mooie kansen, maar schoot eerst naast, miste later net een voorzet van Teun van Zweden, terwijl ook Groen in kansrijke positie over schoot. Daar stond voor Ter Leede een kans van Carlito Fermina in de 26e minuut tegenover en een geblokt schot van Dirk Hoekstra, waarbij Cas Tang zich blesseerde.

Ter Leede leek de rust met 0-0 te halen, maar in de extra tijd werd een breedtepass op het middenveld onderschept, kon Carlos Groen voorzetten en Van Herwijnen de 1-0 scoren.

Een domper voor Ter Leede, maar het kwam met Boy Tetteroo voor Steven Wajer goed uit de kleedkamer en al in de51e minuut kon Boy de assist die Dirk Hoekstra hem al vallend in de zestien bood in het doel werken.

Het stond gelijk, Swift was het even kwijt, Ter Leede dicteerde, wilde meer en de Sassemers in de schaduw achter het Swiftdoel keken vol verwachting toe. Maar het noodlot sloeg toe aan de andere kant: bij een uitval vlak na de drinkpauze kon alweer Carlos Groen voorgeven op de op de penaltystip volkomen vrij staande invaller Tyrell Perri en die schoot droog, laag en niet eens hard de 2-1 in de linkerhoek, daarmee doelman Prins op het verkeerde been zettend. Waar waren onze verdedigers in de zestien? Een te gemakkelijk verkregen goal en tien minuten later werd het nog erger door de 3-1 van Floris Burgers.

Ter Leede schakelde over op het noodscenario met Dave Star voor Hidde van den Ende, Martijn Youri Wooter als rechtsback en Hoekstra en Arroyo naar voren en dat resulteerde in een echt offensief met handvol corners. Bij de zesde van links was het raak: Marc de Kruijs speelde broer Luc aan, die gaf van rechts voor en aanvoerder Arroyo maakte alweer zijn vierde doelpunt.

Helaas, de tijd was te kort voor meer, de goed leidende arbiter Tulen fluit af en dat betekent dus weer verlies. Maar het komt goed, zo verzekerde teammanager Piket mij, er wordt goed getraind, dat moet tot punten leiden. Alleen die tegengoals, dat moet minder!

Daar hopen we dan maar op. Misschien komende zaterdag al thuis tegen ARC.

 

Opstelling Swift: Reno van der Meer, Teun van Zweden (69’ Daan Siegerist (90+1’ geel)), Floris Burgers ©, Daan Driever, Sammy Gemmel (55’ Tyrell Perri), Sil van Herwijnen (22’ geel), Raj van Pareren, Hjalmar Oomens (55’ Charlie Nagarkar), Cas Tang, Carlos Groen, Tom Enthoven

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, , Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende (68’Dave Star), Jeffrey van Kempen, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven,  Steven Wajer (46’Boy Tetteroo), Carlito Fermina (79’ Martijn Youri Wooter), Marc de Kruijs, Luc de Kruijs (90 +1’ geel)

Scheidsrechter: Remon Tulen

Assistent-scheidsrechter: Iwan Larijn en Martin Koster