Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Achilles Veen 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – ACHILLES VEEN 1 zaterdag 03-02-2018 14.30 uur

TER LEEDE BEDWINGT ACHILLES VEEN IN SPECTACULAIRE TWEEDE HELFT

Maar wat een rampzalig begin weer! Al binnen tien minuten kijkt de thuisploeg door eigen onoplettendheid tegen een 0-2 achterstand aan. Sen Aerts heeft daar met een treffer en een assist optimaal van geprofiteerd. Met een prachtige treffer in de 18e minuut brengt Marc de Kruijs de hoop terug, maar die wordt een kwartier later na balverlies op het middenveld door de Veense topscorer opnieuw vakkundig de bodem ingeslagen en met een 1-3 stand gaan de ploegen rusten.

Kan het dan toch nog? Natuurlijk, volgens sommigen, anderen twijfelen, maar als Jeffrey Bok na acht minuten met een mooi ingeschoten penalty de 2-3 scoort leeft heel Ter Leede op. Achilles moet achteruit, hun spitsen komen er niet meer aan en door twee wondermooie treffers, eerst van Oussama Siali en daarna van Ian van Otterlo komt Ter Leede op 4-3. De laatstgenoemde wordt man-van-de-wedstrijd, als de knal van Siali niet de lat, maar het net had geraakt was hij dat misschien nog geworden, maar daar maalt Ter Leede niet om. Voor het eerst in 14 jaar weer winst tegen Achilles Veen en Ter Leede kan bovenin nog meedraaien! Wat een veerkracht!

Met Nilton Sonha op de rechtbackplaats voor de geschorste aanvoerder Boelee start Ter Leede in de vertrouwde opstelling en Nilton speelt vooral in de tweede helft erg sterk en toont zich een steunpilaar in de verdediging terwijl hij ook opbouwend zijn steentje bijdraagt. Maar eerst het desastreuze begin: al na drie minuten glipt Sen Aerts, met dertien treffers toch echt wel iemand op wie je moet letten, op rechts door de verdediging, randje buitenspel, en hij werkt koeltjes en precies af in de lange hoek. En of dat al niet erg genoeg is kan hij, vlak nadat Marc aan de andere kant tevergeefs voorzet, in de achtste minuut uit de rug van Jonathan Robertson wegsprinten en zijn precieze assist wordt door middenvelder Ayden Kuypers hard en laag ingeschoten en Ter Leede staat binnen tien minuten met 0-2 achter en het kan zoals dat heet weer achter de feiten aanlopen. Twee kansen, twee treffers, dat kun je efficiënt noemen!

Ter Leede valt wel aan, een corner van Bok op rechts levert niets op en niemand profiteert van een prima voorzet van Siali, maar nog in diezelfde zeventiende minuut duikt Marc plots met bal op en ramt de bal hoog in de linkerhoek, 1-2 de hoop gloort!

In de volgende minuut wisselt de technische staf Jonathan Robertson voorSami Mouchih om het gevaar Aerts te beteugelen, die echter toch nog een keer alleen doorkomt, maar nu brengt doelman Sandór redding.

Helemaal bij de les is nog niet iedereen, want na een mooi schot van Jeffrey, een blessure van Marc in de 24e minuut valt Achilles Veen na verkeerd inspelen van Ben op het middenveld weer gevaarlijk aan en Brian Peters kan vrij doorgaan. Dit keer loopt het nog goed af maar als het zich in de 34e minuut herhaalt kan Sen Aerts weer alleen door en hij scoort tot ontzetting van iedereen de 1-3. En behoudens een mooie actie van Bok in de 45e minuut wordt Ter Leede niet meer gevaarlijk en gaan de ploegen naar de kleedkamer.

Weg hoop, of toch niet?

Kennelijk is het het team in die pauze goed duidelijk gemaakt dat het bezig is het seizoen te bederven, want na rust is het Ter Leede dat het initiatief neemt en al in de 52e minuut komt Jeffrey op rechts de zestien in, de linksback wil de stuiterende bal wegwerken, maar raakt ook Jeffrey licht en scheidsrechter Fikkert wijst resoluut naar de stip. Penalty! En Bok benut die zelf en jaagt de bal hoog in de linkerhoek. De aansluitingstreffer is daar!

Hierna valt Ter Leede aan en het neemt dan natuurlijk risico’s en met name Stefan Kraaijvanger zien we vaak voorin, hij wil wel weer eens scoren tegen de Veners, dat deed hij met VVSB al eens eerder. In deze fase groeit Nilton Sonha met de andere verdedigers uit tot een solide sluitpost die bij dreigend gevaar op tijd ingrijpt en dan ook nog opkomt of een goede pass verzendt. Wat in de uitwedstrijd Maarten Boddaert deed voor Achilles Veen doet hij nu. Ook op het middenveld en in de aanval wint Ter Leede nu de meeste persoonlijke duels, Achilles Veen komt er nauwelijks meer aan te pas. Het kan verkeren, zei Bredero al.

Kansen komen er: na een aanval op rechts wordt een schot van Ian geblokt, Marc zet Sami Mouchih op links aan het werk, maar diens schot gaat over.Het wordt ook duidelijk dat de blessure uit de eerste helft Marc te veel gaat hinderen en Jesse komt hem vervangen. Toon kopt in de 69e minuut uit een corner naast en dan valt in de 74e minuut de gelijkmaker: Oussama Siali, tot op dat moment nog niet opvallend opererend, kapt op rechts naar binnen en haalt met links geweldig uit en de bal zeilt met een prachtige curve in de linkerbovenhoek. De bepaald toch niet kleine doelman Kools kan er alleen maar verbaasd naar kijken. En na de wissel van Toon Zwetsloot door Joey van den Berg kan hij dat vier minuten later weer doen, maar dan verdwijnt de bal onhoudbaar hoog in de rechterhoek. Weer een keizerlijk schot, nu van links van Ian van Otterlo, die een minuut eerder zijn puntertje na een mooie combinatie nog gekeerd zag worden. Dat zette hem kennelijk aan tot zijn rush en ziedende schot! Het staat 4-3.

Dat kan ik ook, denkt Siali zeven minuten later als hij de bal van Ian krijgt en hij vuurt af, maar nu weet de doelman met zijn vingertoppen de bal via de lat te verwerken. Het is van Ter Leede het laatste wapenfeit, Achilles Veen probeert nog iets terug te doen, wisselt en krijgt nog een corner, maar er komt geen verandering meer in de stand, de scheidsrechter blaast af en de tafel kan gaan dansen! Na drie nederlagen is daar eindelijk de zege op Achilles Veen, veertien jaar na de 1-4 winst op 7 februari 2004 en vijftien jaar na de laatste thuisoverwinning. En met de knappe 4-1 winst ’s morgens van Ter Leede 2 tegen Katwijk 2 is dat weer een mooi resultaat! Ter Leede toont veerkracht!

Volgende week geen competitie, ja toch: Noordwijk – Ter Leede, maar dan weer het tweede,  ‘s morgens om 10.30 uur.

Opstelling Ter Leede: Laszlo Sandór, August Sonha, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen © , Jonathan Robertson (18 Sami Mouchih) , Ben van der Lans,  Toon Zwetsloot (78 Joey van den Berg), Ian van Otterlo, Marc de Kruijs (68 (Jesse Dingjan), Oussama Siali, Jeffrey Bok

Opstelling Achilles Veen: Jamil Kools, Bas van Loon, Toby Tan( 86 Sem van der Pijl), Maarten Boddaert, Ayden Kuypers, Theo Martens, Joep van den Ouweland (73 geel 80 Thijs van den Berg), Sulun Sezer (53 geel, 80 Jorik Mijnhijmer), Sen Aerts, Brian Peters, Freek Langermans,

Scheidsrechter: B.J. Fikkert

Assistent-scheidsrechter: mevr. J.N.M.Bakker (1e) en J.A. Koornneef

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Verslag + video’s Ruben Beukers: Voetbal in de Bollenstreek