Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Achilles Veen 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – ACHILLES VEEN 1 zaterdag 18-02-2017 14.30 uur

Scheidsrechter T. Koekoek

ONGELUKKIGE NEDERLAAG VOOR KOPLOPER TER LEEDE

Het werd een spannende wedstrijd op de Roodemolen tussen twee ploegen die er beide kort op zaten en demonstreerden dat ze terecht bovenaan stonden. In de eerste helft viel Ter Leede al iets meer aan, de sterke defensie van Achilles Veen gaf weinig krimp, maar in de tweede helft werd Ter Leede steeds sterker en het doelpunt in de 64e minuut van Jeffrey Bok was meer dan verdiend en Ter Leede leek op weg naar meer. Door een verdedigingsfout kwam Achilles Veen echter langszij en in de 86e minuut kwam Ter Leede door een ongelukkig eigen doelpunt zelfs achter en leed het daarmee de derde nederlaag in deze competitie na negen ongeslagen wedstrijden. Onverdiend, maar dat telt niet.

Ter Leede startte met Jordy Vierbergen op de linksbackpositie en Jesse Dingjan op het middenveld in de basis en begon in de zevende en negende minuut met twee aardige aanvallen, beide keren door een prima pass van Mitchell Kappenberg, eerst op Jeffrey Bok die teruglegde op aanvoerder Boelee die daarna overschoot en even later op Boelee die op zijn beurt Bok bediende wiens schot geblokt werd.

Na een eerste aanval in de tiende en een corner in de twintigste minuut van Achilles was het weer de beurt aan Ter Leede toen Toon Zwetsloot op rechts met hoge snelheid counterde, maar niet goed voorzette en even later naast schoot uit een pass van Jesse die de bal van Jordy had ontvangen die steeds goed voor zijn man kroop.

Ondanks twee corners van Achilles en vijf van Ter Leede en een omhaal van de actieve Jesse Dingjan kwamen beide ploegen voor de rust niet tot scoren al kreeg Achilles vlak voor rust nog een kans toen de rechterspits Jordy met een lobje verschalkte, maar vervolgens naast schoot.

Na de rust wordt Ter Leede als eerste gevaarlijk als Toon Zwetsloot in de 49e minuut op links bij de achterlijn zijn tegenstander poort, voorgeeft en Jesse uit de kluts de bal na zijn omhaal naast ziet gaan en een minuut later kopt Vincent uit een goede voorzet ook naast.

Ter Leede wil doordrukken, het valt verbeten aan en dat leidt uiteindelijk tot resultaat. Eerst zien we in de 61e minuut een mooie aanval van Jeffrey, Jesse en Marc die doordringt tot in de zestien, een minuut later schiet Toon over na een combinatie met Dingjan en Boelee en dan valt de treffer in de 64e minuut: Mitchell Kappenberg krijgt de bal buiten de zestien, schiet op de paal, de aanval loopt door, Jeffrey Bok komt in balbezit en schiet hard en laag in de rechterhoek en de 1-0 is daar.

Lang kan Ter Leede niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later beoordeelt Jordy een verre pass van rechts op Sen Aerts verkeert, hij aarzelt, de bal stuitert over hem heen en Aerts kan ongehinderd de zestien ingaan en zijn lage schuiver in de rechterhoek kan ook de uitlopende Bogdan Constantin niet keren en het staat weer gelijk. Ter Leede probeert terug te slaan, direct hierna krijgt Bok een kansje en even later schiet hij van links en kan Vincent Ammerlaan bijna scoren, maar ook de zesde corner levert niets op.

Trainer Wisman wisselt in de 78e minuut Renee Troost voor Jordy en Melvin van Stijn voor Jesse Dingjan en ook coach Bastiaansen brengt zijn tweede wissel Asrih voor Van Zaanen in.

Het meeste gevaar komt bij Ter Leede nu van de linkerkant: Marc de Kruijs is zijn rechtsback nu regelmatig de baas en kan vaak slechts ten koste van een overtreding gestuit worden, maar als dat in de 85e minuut weer gebeurt kan Kappenberg uit de toegekende vrije trap niet scoren.

En dan slaat het noodlot toe. Uit een schaarse aanval van Achilles op links wordt de bal vanaf de achterlijn de doelmond ingebracht, en kaatst van Ben van der Lans’ been het doel in en Ter Leede staat met 1-2 achter.

In die stand komt geen verandering en zo komt het dat de youngsters De Kruijs en Zwetsloot voor het eerst een verliespartij in het eerste krijgen te verwerken.

Een zuur verlies voor Ter Leede, ook al omdat dit het tweede verlies is tegen Achilles Veen, het eerste was terecht, maar het tweede beslist niet!

Door de winst van Ajax op Spijkenisse meldt het zich nu ook aan de top van de Hoofdklasse A en daar wordt het druk.

Volgende week worden drie wedstrijden uit ronde 17 en één uit ronde 16 ingehaald en kan Noordwijk als het uit tegen Smitshoek wint met 37 punten uit 19 wedstrijden naar de tweede plek stijgen, maar blijft Ter Leede – dat tegen zaterdagtweedeklasser en koploper Te Werve bekert – vooralsnog de koploper.

En dus geldt: Voorwaarts Ter Leede!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©, Tomas Arroyo (45 geel), Ben van der Lans (58 geel), Jordi Vierbergen( 79 Renee Troost), Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok, Jesse Dingjan (79 Melvin van Stijn), Vincent Ammerlaan ( 87 Kevin Duthler) , Marc de Kruijs

Opstelling Achilles Veen: Bas van Loon ©, Thijs van den Berg, Theo Martens, Murat Korkmaz (55 Ronnie Reniers), Kaij Huijgens (88 Mohammed Nikbakht), Sezer Sulun, Sen Aerts, Jeroen van Lijsen, Daan van Dinter, Jorn Wagener, Rowin van Zaanen (78 Nassim Asrih)

Scheidsrechter: T. Koekoek

Assistent-scheidsrechter: S. Rozemeijer (1e) en A.M. Steeg

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel