Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – AFC (za) 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – AFC (za) 24-03-2018 14.30 uur

EEN VERMAKELIJKE VOETBALMIDDAG OP DE ROODEMOLEN

Dat was het zeker voor de neutrale toeschouwer en uiteindelijk ook voor de Ter Leede-aanhang. Goed voetbalweer, veel doelpunten met een spannend en gelijkopgaand scoreverloop en dat laatste hield voor het thuispubliek ook meteen een belangrijk minpunt in, want weer moest de verdediging behoorlijk veel treffers incasseren en met de vijf van vorige week komt de teller op acht en we staan in maart al op tien als we de twee bij Noordwijk meerekenen. De status van minst gepasseerde defensie zijn we dus al lang kwijt, maar positief is dan weer wel dat onze voorwaartsen – en dan reken ik aanvoerder Zandbergen even mee – vier goals scoorden waarvan man-of-the match Joey van den Berg er twee voor zijn rekening nam. Alles bij elkaar een zevenklapper met gelukkig vier voor Ter Leede waardoor de punten op de Roodemolen bleven.

Net als Ter Leede kwam ook AFC met een behoorlijk gewijzigde ploeg het veld in. Doelman Jort Berghuis, die de competitie wel als basisspeler startte mocht sinds november weer eens onder de lat plaats nemen, verdediger Wim Deetman was er (door zijn achtste gele kaart?) niet bij en ook middenvelder Daan Sutorius en aanvaller Pepijn Veerman maakten geen deel uit van het team. Ter Leede moest het doen zonder de geschorste Mike Boelee, de zieke doelman Sándor, terwijl ook Jonathan Robertson en Oussama Siali niet in de basis startten. In het doel stond nu Ruben van der Does, de backs waren Nilton Sonha en Sami Mouchih en de spitspositie was voor Joey van den Berg en die plek maakte hij meer dan waar!

Ter Leede start overtuigend met een goede voorzet van Marc de Kruijs op links, een eerste schot van Rob Zandbergen die nu op het middenveld speelt met Ben van der Lans achter zich. Hierna een strakke trap van Marc die net rechts naast gaat en een eerste corner op rechts van Bok, kortom Ter Leede domineert en AFC probeert met een blok doelpunten te voorkomen. Dat lukt de ploeg van coach Benno Nihon tot de 24e minuut, dan kopt Toon Zwetsloot een voorzet van links door en kan Joey zijn eerste deze middag maken.

Zo gaat ie goed lijkt het, maar vijf minuten later troeft Thierry van der Kooy linksback Sami Mouchih af en kan nummer Mauritsio Helstone uit Thierry’s voorzet de gelijkmaker aantekenen. En drie minuten later komt AFC bijna al op voorsprong als eerst Ruben aanvankelijk mistast bij een kopbal van Thierry van der Kooye en even later Stefan Kraaijvanger onbedoeld voor een soort assist zorgt als hij de bal elegant met de borst wil controleren. Gelukkig rondt Helstone nu niet goed af.

Ter Leede wil nog voor de rust op voorsprong komen, maar Bok raakt in minuut 37 slechts het zijnet, na een actie van Joey op rechts kopt Marc naast en zijn knal zes minuten voor de rust weet Berghuis met de vingertoppen tot corner te verwerken. Geen treffer meer en met 1-1 gaan de ploegen rusten.

Dan moet het maar na de rust gebeuren. Dat valt echter vies tegen, er wordt wel snel gescoord, maar dan door de aanvoerder van AFC. Ruben wil een hoge bal achter laten lopen, Ben wil hem helpen, Dokkum zet er zijn lichaam tussen en maakt in de 46e minuut de 1-2. Net als in de uitwedstrijd hebben veel toeschouwers het doelpunt gemist.

Dat kan ónze aanvoerder niet verkroppen en hij zorgt in de 50e minuut met een mooi dalend schot hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker, nota bene vlak nadat Thierry van der Kooye bijna wist te profiteren van een foutje achterin. Ter Leede wil nu het pleit beslechten, Marc krijgt een mooie kans, Berghuis redt en uit de corner ziet Toon dat zijn keiharde kopbal van de lijn wordt gewerkt, weer net geen goal voor hem. Even later wordt het toch 3-2 als Joey uit een eerst kort genomen corner hard inkopt, eindelijk weer een treffer uit een hoekschop!

Erop en er ruim over? Nee! Uit een verre voorzet scoort Floris Dokkum met zijn tweede goal de 3-3. Het zal toch niet zo zijn dat de teams het scenario van de ochtendwedstrijd Ter Leede 2 – Quick Boys 2 (3-2, 3-3, 4-3, 4-4, 4-5, 5-5, 5-6) gaat kopiëren?

Gelukkig niet! Het wordt in de 66e minuut wel 4-3, maar verder komt het niet al wordt het vierde doelpunt wel tweemaal gescoord omdat scheidsrechter Paarhuis al voor een penalty heeft gefloten als de bal hard wordt ingeschoten. Dan moet Jeffrey het maar doen en hij kwijt zich weer onberispelijk van deze taak en ook na de nodige wissels aan beide kanten komt er geen verandering meer in de 4-3 en wordt het de eindstand van een wat eigenaardige, maar toch vooral ook amusante wedstrijd.

Volgende week naar Smitshoek en we zijn benieuwd of Ter Leede dan de nul weer eens weet te houden, maar ach als je steeds een goal meer scoort dan je tegenstander is het uiteindelijk ook goed!

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Nilton Sonha (66 Jonathan Robertson), Sami Mouchih, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen ©, Ben van der Lans,  Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok (79 Oussama Siali), Joey van den Berg, Marc de Kruijs (70 Mike Dam)

Opstelling AFC:  Jort Berghuis, Danny Goedkoop, Daan Brinkman, Daryl Gerritsen, Mauritsio Helstone, Floris Dokkum ©, Michael Malmberg, Gijs Niehe (85’ Jessy de Jong), Milan de Wijs,  Thierry van der Kooye, Joey Singels (77’ Thijs de Graaff)

Scheidsrechter: M. G. Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: D. Henkens (1e) en J.M. van der Aa

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk