Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Ajax 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – AJAX 1 zaterdag 1 april 2017 14.30 uur

AJAX ZEGEVIERT OP DE ROODEMOLEN

En na de vreugdevolle winst op Noordwijk komt het 0-3 verlies van Ter Leede tegen Ajax hard aan en het is maar een schrale troost dat ook Achilles Veen met een gelijkspel tegen RVVH en Noordwijk met het verlies tegen Swift punten verspeelden. Deze laatste ploeg gaat nu in de tweede periode aan de leiding en is onze volgende tegenstander, Spijkenisse staat met een wedstrijd meer nu met evenveel punten als Ter Leede op de derde plek.

Bij Ter Leede staan Jordy Vierbergen, Renee Troost en Oussama Siali in de basis voor de geschorste aanvoerder Boelee, Tomas Arroyo en Mitchell Kappenberg en het begint, net als de eerdere thuiswedstrijden tegen Smitshoek en Achilles Veen voortvarend. Al in de tweede minuut ontvangt Jeffrey Bok een pass op rechts, kapt tweemaal en schiet en doelman Rolf Hazelaar keert het schot en ook dat in de rebound van Vincent Ammerlaan en als dan Oussama scoort wordt er al gejuicht op de tribune, maar keurt scheidsrechter Gast de treffer wegens buitenspel af. Direct erop volgen een corner en een mooie actie van Renee Troost die dwars door het midden opstoomt, maar de beste kans komt in de 6e minuut als Vincent na een lange uittrap alleen op de keeper af kan gaan, maar centrumverdediger Roy Deken hem in de loop terugtrekt en daarna met direct rood kan vertrekken.

Vanaf de 8e minuut moet Ajax het met tien man zien te redden en dat doet het heel aardig al komt dat voornamelijk omdat het geholpen wordt door doelman Constantin die zich volkomen verkijkt op een schot van links van topscorer Reda Kharchouch en de hoge bal na aarzeling zelf in het doel tikt. Met die 0-1 stand kan Ajax zich beperken tot verdedigen en dan vertrouwen op de uitvallen van hun nummers zeven – Kharchouch – en negen, Bilal el Amrani en dat voert de ploeg prima uit.

Maar Ter Leede krijgt toch kansen genoeg om gelijk en op voorsprong te komen. Al in de 12e minuut komt Jordy op rechts op, geeft voor op Marc de Kruijs, maar die kan niet afronden en vijf minuten later verovert Marc de bal, geeft hem door op Bok, maar zijn lage schot in de rechterhoek kan de keeper pareren.

Op links kan Marc linksom of rechtsom door de defensie solerend, alleen gestopt worden door slimme overtredingen van met name middenvelder Stanley Akoy, maar de vrije trappen leveren geen doelpunt op, net zo min als uit de corners die door zijn acties ontstaan. En uit alweer de zesde kans weet ook Vincent niet te scoren.

Af en toe komt Kharchouch op links op snelheid en met een mooie schaar gevaarlijk door, ze zullen dat bij Quick Boys met genoegen constateren, en Bogdan moet na twee corners handelend optreden, en dat doet hij goed, zij het dat hij de bal ook dan niet meteen klemvast heeft.

In de 34e minuut schiet Marc na een actie links laag in, maar de doelman redt weer en de 8e kans in de 42e minuut is een grote, maar het schot na de combinatie Bok – Dingjan – De Kruijs gaat net naast. Na nog een schot van Reda gaan de ploegen met 0-1 rusten.

Niks aan de hand, nog een “hele helft” om de stand te repareren zou je denken, maar het aantal echte kansen voor Ter Leede na de pauze is toch minder. We zien wel kopballen uit voorzetten of corners, maar ze gaan ver over en ook Siali heeft met zijn schoten geen geluk.

In de 70e minuut geeft Marc voor op Vincent, maar hij kan er net niet bij en een minuut later krijgt Vincent bij de linkerpaal weer de bal van Marc, draait hij, maar blokt doelman Hazelaar succesvol zijn schot. Je wacht op een doelpunt van Vincent, het komt maar niet.

Bij Ter Leede komen Melvin van Stijn en Maurits Splinter erin voor Jesse Dingjan en Oussama Siali maar kort daarna volgt er in de 75e minuut een uitval van Ajax en scoort middenvelder Stanley Akoy de 0-2 en alweer zijn vijfde voor Ajax.

“Ter Leede geknakt” noteer ik in mijn boekje en het staat er nog niet of Bilal el Amrani volgt het goede voorbeeld van Akoy en scoort ook zijn vijfde en dan verschijnt de droomstand 0-3 voor Ajax op het scorebord.

Kansen voor Ter Leede komen er toch nog, maar het wonder tegen Spijkenisse herhaalt zich niet, want het schot van Melvin wordt in extremis nog geblokt en bij Vincent gaat het in de 82e minuut ook weer mis, in de 85e minuut kopt hij in buitenspelpositie naast en ook de perfecte voorzet van Melvin een minuut later schiet Vincent naast. Helaas, het is zo’n dag.

Na nog een kansje van Amrani op 0-4 en een schot van Kharchouch in de extra tijd fluit scheidsrechter De Gast af. Aan hem en zijn assistenten heeft het niet gelegen, zij leveren een prima prestatie en Ajax heeft met tien man uitstekend partij gegeven, maar we wisten al dat ze dat konden, want tegen Noordwijk wonnen ze eerder met 7-1 met hun tienen.

Met 0-3 verliezen, maar na afloop werd er toch echt nog een prima feest gevierd in het clubhuis van Ter Leede en dat typeert  de echte amateurvereniging.

Volgende week naar Swift dat in grootse vorm steekt en de top nadert. Dat wordt weer een echte kraker en raar, maar waar, als Ter Leede wint neemt het de kop weer over, want Achilles Veen kan het volgende week niet opnemen tegen Haaglandia.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Jordy Vierbergen, Renee Troost, Ben van der Lans,  Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Oussama Siali (73 Maurits Splinter) Jeffrey Bok, Jesse Dingjan (73 Melvin van Stijn), Vincent Ammerlaan © (89 geel), Marc de Kruijs

Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Jake Woollgarten (48 geel), Edwin Soenarto, Roy Deken (7 rood) Donald Sanches Silva, Mauro Franken, Lars Middelwijk, Reda Kharchouch, Jack van Moerkerk, Stanley Akoy, Bilal el Amrani (90 Ricardo Fransberg)

Scheidsrechter: T. de Gast

Assistent-scheidsrechter: M.G.S. Kwaytaal (1e) en A.Overdijk