Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Argon 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – ARGON 1 zaterdag 18 november 2017 14.30 uur

EN WEER VAART DE ARGO PUNTLOOS TERUG VAN DE ROODEMOLEN

Vorig jaar werd het 3-0, nu werd routinier Lokken een doelpunt gegund na een fout in de Ter Leededefensie, kreeg Ter Leede volop kansen om aan het doelsaldo te werken, maar werd Argon uiteindelijk met 3-1 teruggestuurd naar Mijdrecht. Na een 1-0 ruststand werd de score in een kwartier opgevoerd naar 3-0 en kwamen er genoeg kansen voor meer, maar viel er zoals gezegd uitsluitend nog een treffer aan de overkant. Een verdiende overwinning van een veel beter spelend Ter Leede die alleen veel hoger had kunnen uitvallen.

Met de wind schuin tegen start Ter Leede van oost naar west spelend weer voortvarend en al in de 6e minuut kopt Ian van Otterloo uit een voorzet van Jeffrey Bok rechts naast. De ex-middenvelder van Argon maakte deze middag weer een zeer gedreven indruk, was overal, ontfutselde de keeper in de eerste helft bijna de bal, maar speelde verder niet gelukkig tegen zijn oude ploeg.

Vier minuten na de eerste kans is het wel raak: Ben van der Lans geeft een mooie pass tussen twee Argonverdedigers door op Jeffrey Bok, deze speelt zich op rechts knap vrij en zijn strakke voorzet wordt door de hard inlopende Marc de Kruijs onhoudbaar laag rechts ingeschoten.

Ter Leede dicteert met een strak tempo, maar een vrije trap van Jeffrey Bok en een corner op links leveren niks op, integendeel en uit die korte corner kan Argon in de 24e minuut counteren en voor het eerst voor enig gevaar zorgen. Ter Leede is weer wakker en een zeer actieve De Kruijs kan drie minuten later nadat hij van links naar binnen is gekomen scoren, maar zijn lage schot met rechts is te zacht en gaat links naast.

In de 29e minuut krijgt Argon zijn eerste kans, maar doelman László Sándor redt op de inzet van Patrick Lokken. Vier minuten later komt de vierde kans voor Ter Leede, maar de vrije trap van Oussama Siali, met veel effect genomen gaat, door de harde wind weggeduwd, net links naast. Even later leidt balverlies van Rob Zandbergen tot gevaar, maar de immer attente Toon Zwetsloot brengt ten koste van een corner redding. De vijfde kans na een aardige combinatie tussen Jeffrey en Marc wordt door doelman Antonioli via de lat tot corner verwerkt en dan gaan de ploegen met een 1-0 stand rusten en kan pupil van de week Justin Hoekstra zijn traptechniek demonstreren: hij scoort zes op de tien penalty’s tegen reservedoelman Ruben van der Does.

Na de thee heeft trainer Ouaali Jordly Petronia voor Justin Sporkslede ingebracht en zien we al na drie minuten weer een mooie actie van Marc de Kruijs, hij poort in één vloeiende beweging zijn rechtsback met een mooie truc, geeft van links voor op Siali die op zijn beurt Bok in staat stelt te scoren, maar de doelman voorkomt ten koste van een corner zijn score.

Dat kan Jeffrey niet hebben en hij loert op zijn kans: al in de eerste helft kapte de doelman zich riskant vrij en als hij in de vijftigste minuut weer de bal krijgt teruggespeeld is Jeffrey ongemerkt zo dichtbij dat hij dit noodgedwongen weer moet doen, maar nu gaat het mis, Bok ontfutselt hem de bal en scoort de 2-0.

Ter Leede wil doordrukken, een leuke aanval van links een minuut later  weet de doelman nog te onderscheppen, maar in de 60e minuut wordt het 3-0: Bok geeft door op Siaali die zet van rechts scherp voor, De Kruijs komt voor zijn man en schiet met rechts laag en onhoudbaar in.

De aanvallen hierna hadden gemakkelijk enkele doelpunten kunnen opleveren. Een minuut later biedt Marc Siaali een mooie kans, maar hij kopt rechts naast en zelf ziet De Kruijs in de 66e en 71e minuut na alweer mooie acties zijn schoten net rechts naast gaan.

Maar inmiddels is de stand 3-1 geworden! Gaat het te gemakkelijk, is er concentratieverlies? Enig geknoei in de 69e minuut op middenveld en in de defensie loopt nog net goed af, maar als dat een minuut later toch weer gebeurt en doelman Sándor hetzelfde wil doen als zijn collega aan de overkant is routinier Patrick Lokken er als de kippen bij om, ondanks ultieme reddingspogingen van onze defensie zijn vijfde voor Argon te maken.

Met Niels van Veen voor de licht geblesseerde Bok en wat later Jesse Dingjan voor Toon Zwetsloot en Tom van Egmond voor Ian van Otterloo probeert Ter Leede de score nog uit te breiden, Niels ziet in de 83e minuut zijn schot uit de draai tot corner verwerkt worden en dat gebeurt ook met dat van Rob Zandbergen en in de 92e minuut zien we ook het laatste schot van Marc de Kruijs rechts naast gaan, zijn derde wil er niet in en dan blaast de uitstekend leidende scheidsrechter Timmer af en kan even later de tafel in de kleedkamer weer dansen na een verdiende overwinning.

Een mooie dag voor Ter Leede, het tweede wint en klimt achter Rijnsburgse Boys naar de tweede plek, ook het derde en de A-junioren/JO19-1 zegevieren, alleen VR1 gaat jammer genoeg met 1-0 ten onder tegen ADO den Haag.

Volgende week de zware uitwedstrijd tegen een ook knap van SteDoCo winnend De Jodan Boys.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Sami Mouchih, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot (77 Jesse Dingjan), Jeffrey Bok (67 Niels van Veen), Marc de Kruijs, Ian van Otterloo (83 Tom van Egmond), Oussama Siali

Opstelling Argon: Romero Antonioli, Coen Horb (71 Anouar El Yaakoubi), Gerard Aafjes ©, Mathijs Coenradi, Justin Sporkslede (46 Jordly Petronia), Dennis Filippo, Mark van der Weijden, Maikel van de Water, Patrick Lokken (81 geel), Younes Ouaali, Soner Gedik (57 Ian Refos)

Scheidsrechter: L. Timmer

Assistent-scheidsrechter: A.M. IJpelaar (1e) en A. Alahin

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk