Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Argon 1

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – SV ARGON zaterdag 3-12-2016 14.30 uur

TER LEEDE – ARGON: DRIE-NUL

De expeditie naar de Bollenstreek heeft de Argonauten niets opgeleverd. Roodgeel gunde Argon geen enkele kans. Na het vroege doelpunt van Oussama Siali kwam het team van Wisman/Blankespoor na een door Ammerlaan benutte penalty al na ruim een half uur met 2-0 voor. Na de pauze nam Ter Leede gas terug, verdedigde wel sterk en maakte er in de slotfase na een mooie combinatie 3-0 van.

Een verdiende overwinning.

Omdat Argon de toss won, koos het voor draaien en startte Ter Leede van oost naar west in de vertrouwde opstelling met dit keer Jonathan Robertson weer op de linksbackpositie.

Uit een mooie combinatie Kappenberg – De Kruijs gaf de laatste al in de tweede minuut voor, kopte Ammerlaan over en een minuut later kopte Oussama na een uit een corner ontstaan beleg achterwaarts de 1-0 binnen.

Ter Leede deelde de lakens uit, kreeg corners, maar pas in de 34e minuut werd de score uitgebreid toen scheidsrechter Jobse naar de penaltystip wees na obstructie van linksback Acqauy op Jeffrey Bok in de zestien. Vincent schoot de bal onberispelijk hard en laag in de rechterhoek en het stond 2-0.

Argon kon hier, mede door het uitvallen in de 19e minuut van linkerspits Jesse Stange met een hamstringblessure weinig tegenoverstellen en de lange ballen op centrumspits Jesse van Nieuwkerk waren alle een prooi voor de Ter Leede defensie.

Door fout uitschieten van doelman Winters in de 40e minuut kon Toon Zwetsloot direct retourneren, maar de snel teruggekeerde wist de bal net te onderscheppen en ook het keiharde schot van Kappenberg werd door Ian van Otterlo goed geblokkeerd en dat deed zichtbaar pijn!

Na deze goede eerste helft drukte Ter Leede gaandeweg de tweede minder, maar een mooie steekpass van Oussama op Jeffrey Bok leverde wel een kans op die hij door naast te schieten niet verzilverde en ook Jonathans vrije kopbal uit de corner van Bok ging links naast.

In de 72e minuut mocht Jesse Dingjan – voor Oussama in het veld gekomen – doorgaan, speelde Marc aan maar die dacht zeker aan buitenspel en zette niet overtuigend door, anders had hij zijn tweede kunnen scoren.

Ondanks verdere wissels van Ronnie Verplancke voor Mitchell Kappenberg en in de 81e minuut Kevin Duthler voor Marc veranderde het spelbeeld niet veel, maar het slotakkoord was wel mooi: een vloeiende combinatie over vier schijven, Dingjan-Duthler-Bok-Ammerlaan, werd door de laatste doeltreffend afgerond en daarmee maakte hij alweer zijn negende. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Jobse af en was de eindstand 3-0 bereikt.