Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – De Jodan Boys 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – DE JODAN BOYS 1 zaterdag 12-05-2018  14.30 uur

VERDIENDE OVERWINNING VAN TER LEEDE DIE WEL WAT MAGER UITVALT

In de eerste helft speelde Ter Leede goed en zette de gasten snel vast en de 1-0 door de benutte penalty van Jeffrey Bok en de 2-0 van Ian van Otterlo uit een mooie combinatie leverden ook de logische voorsprong op. Na een half uur nam de thuisploeg gas terug en speelde de eerste helft uit. Na de pauze was het spelpeil minder. De Jodan Boys dat een drietal belangrijke spelers miste kon niet veel en Ter Leede had aan daadkracht ingeboet. Door een verkregen penalty konden de Gouwenaren tot 2-1 terugkomen, maar echt spannend werd het nooit en omdat Joey van den Berg een riante kans niet verzilverde eindigde de wedstrijd niet in de 3-1 die pupil van de week Nijs den Hollander voorspeld had, maar bleef het bij 2-1, een vaak voorkomende stand voor wedstrijden tussen Ter Leede en De Jodan Boys.

Op een zonovergoten Roodemolen start Ter Leede onder het oog van oud-trainer Henk Spaan fris van de lever, zet druk en noodzaakt doelman Straver al vrij snel tot ingrijpen. Alleen Oussama Siali is in het begin ongelukkig met zijn acties,  zijn slimme steekpass op Ian van Otterlo in de 28e minuut maakt daarentegen weer veel goed. Maar eerst zien we een actieve aanvoerder Boelee die zich, veelvuldig opkomend, nadrukkelijk met de aanval bemoeit. Hij geeft in de 9e minuut voor, Straver grijpt in en voorkomt meteen daarop dat Mike  Joey van den Berg in staat stelt om te scoren. Ter Leede valt aan, krijgt in kort bestek al vier corners achtereen die niks opleveren, maar als Siali in de zestien van een verdediger een duw krijgt om te voorkomen dat hij iets gevaarlijks met een voorzet van rechts kan doen legt scheidsrechter De Cock de bal op de stip en dan hebben we Jeffrey Bok om met een hard laag schot in de linkerhoek Ter Leede op een 1-0 voorsprong te zetten. Nog mooier wordt het als Oussama er met de al genoemde steekpass voor zorgt dat Ian van Otterlo in de 28e minuut de 2- 0 op het scorebord kan brengen. De Jodan Boys staan erbij en kijken ernaar.

Hierna gaat het tempo omlaag, dat is jammer, maar ook begrijpelijk en na een wegens buitenspel afgekeurde treffer voor Jodan Boys en een mooie actie van Ian die door goed ingrijpen van Straver slechts een corner oplevert gaan de ploegen rusten.

In de tweede helft gebeurt er veel minder. Na negen minuten zien we een mooie combinatie van Jeffrey en Ian, maar als Bok in de zestien neergaat krijgt hij ….nee, geen pingel, maar geel voorgetoverd wegens een Schwalbe. Die penalty krijgt Jodan Boys in de 69e minuut wel en dus kan verdediger Kevin de Vries de aansluitingstreffer maken.

Met Marc de Kruijs en Jesse Dingjan voor Jeffrey en Toon probeert Ter Leede de score weer op te voeren, maar de schoten van Marc met rechts en van Siali zijn geen probleem voor Straver of vliegen hoog over. Ter Leede wordt ook minder scherp in de duels en met Ronnie Verplancke voor Oussama kan het middenveld weer terugveroverd worden en in de 87e minuut leidt dat tot een uitstekende kans voor Joey, hij omspeelt ook de doelman, maar weet op rechts het lege doel niet te vinden en de bal gaat naast. En waarom schiet Jesse even later in uiterst kansrijke positie niet zelf in plaats van af te spelen? Nu blijft het bij de 2-1 en zorgt arbiter De Cock voor niet zo’n aardig slotakkoord door beide aanvoerders in de extra tijd op een gele kaart te trakteren en daarna af te blazen.

Terechte winst en de tweede plaats is door de 1-1 van SteDoCo – Hoek toch weer voor Ter Leede en man-van-de –wedstrijd is Ian van Otterlo, waar ook Ben van der Lans een puike partij op het middenveld speelde.

Volgende week naar Ridderkerk tegen een RVVH dat vecht voor zijn kans om directe degradatie te ontlopen.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee © (92 geel), Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot (65 Marc de Kruijs), Jeffrey Bok (55 geel, 65 Jesse Dingjan), Ian van Otterlo, Oussama Siali (82 Ronnie Verplancke), Joey van den Berg

Opstelling De Jodan Boys: Marvin Straver,  Kevin de Vries, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Leroy Brank © (92 geel), Harold Vrolijk), Naoman Benjaafar, Mohamed Faouzi (58 Yannick Poot), Fanny Waandels, Nadir Mohandis (63 geel)

Scheidsrechter: R.N. de Cock

Assistent-scheidsrechter: B.S. Lampers (1e) en D. van Veenendaal